Top 5 Top 5 σαμπάνιες για να υποδεχτούμε το νέο έτος

Όσο κι αν η οικονομική κρίση έχει τραβήξει χειρόφρενο στις τσέπες μας, αξίζει –με φειδώ έστω– εκεί που αλλάζει ο χρόνος να... ξαναθυμηθούμε το απόλυτο ποτό της γιορτής. Μια ζωή την έχουμε, ας πάει και το παλιάμπελο!

 
campaign_kolaz

Αυτό είναι το απόλυτο ποτό της γιορτής.

Ενάμιση δισεκατομμύριο φιάλες αφρωδών κρασιών καταναλώνει η ανθρωπότητα κάθε χρόνο. Ανάμεσά τους, η σαμπάνια αριθμεί τα 200 εκατομμύρια! Πρέπει λοιπόν να ευγνωμονούμε τους Γάλλους, που ανακάλυψαν το απόλυτο ποτό της γιορτής.

Ως γνωστόν, η σαμπάνια γεννήθηκε… κατά λάθος, στα τέλη του 17ου αιώνα, όταν τα εναπομείναντα σάκχαρα κάποιων κρασιών ζύμωσαν μέσα στη φιάλη τους, ελευθερώνοντας CO2 και δημιουργώντας τις φυσαλίδες. Αυτό ήταν. Ο κύβος ερρίφθη! Η διαδικασία μελετήθηκε, αποκωδικοποιήθηκε και πλέον προκαλείται με μεγάλη προσοχή και συνέπεια κάθε χρόνο. Προσφέροντας αξέχαστες γευστικές εμπειρίες στους ορκισμένους φίλους του αφρού.

Για να καλοσωρίσουμε την Πρωτοχρονιά, ας ξεχάσουμε για λίγο τα δυσάρεστα της οικονομικής κρίσης και της διαπραγμάτευσης. Ας μεριμνήσουμε για μια φιάλη σαμπάνια κι ας υποκύψουμε ξανά στη γοητεία των φυσαλίδων που ανεβαίνουν βιαστικά στο κομψό, λυγερόκορμο ποτήρι. Ας αφεθούμε στις λεπτές οσμές φρούτων, λουλουδιών, ζυμαριού, που γαργαλούν τα ρουθούνια. Στις φίνες ξηρές, υπόγλυκες, γλυκές γεύσεις, που χτυπούν στην οροφή της στοματικής κοιλότητας με χιλιάδες μικρές εκρήξεις.

Στην επόμενη σελίδα: «Μια από τις πιο ντελικάτες σαμπάνιες, δροσιστική και γοητευτική».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι μόδες πάνε και έρχονται στην εστιατορική σκηνή, απλώς όπως συμβαίνει με όλες τις μόδες, μέχρι να φτάσουν στη μάζα, έχουν ξεπεραστεί από την ελίτ. Πιστέψτε μας, ξέρουμε τι τρώνε και τι δεν προτιμούν πια οι ψαγμένοι συνδαιτημόνες. Να μας συγχωρεί το λάδι τρούφας αλλά ήρθε η ώρα να χωρίσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro