Top 5 Top 5 σαμπάνιες για να υποδεχτούμε το νέο έτος

Όσο κι αν η οικονομική κρίση έχει τραβήξει χειρόφρενο στις τσέπες μας, αξίζει –με φειδώ έστω– εκεί που αλλάζει ο χρόνος να... ξαναθυμηθούμε το απόλυτο ποτό της γιορτής. Μια ζωή την έχουμε, ας πάει και το παλιάμπελο!

 
campaign_kolaz

Αυτό είναι το απόλυτο ποτό της γιορτής.

Ενάμιση δισεκατομμύριο φιάλες αφρωδών κρασιών καταναλώνει η ανθρωπότητα κάθε χρόνο. Ανάμεσά τους, η σαμπάνια αριθμεί τα 200 εκατομμύρια! Πρέπει λοιπόν να ευγνωμονούμε τους Γάλλους, που ανακάλυψαν το απόλυτο ποτό της γιορτής.

Ως γνωστόν, η σαμπάνια γεννήθηκε… κατά λάθος, στα τέλη του 17ου αιώνα, όταν τα εναπομείναντα σάκχαρα κάποιων κρασιών ζύμωσαν μέσα στη φιάλη τους, ελευθερώνοντας CO2 και δημιουργώντας τις φυσαλίδες. Αυτό ήταν. Ο κύβος ερρίφθη! Η διαδικασία μελετήθηκε, αποκωδικοποιήθηκε και πλέον προκαλείται με μεγάλη προσοχή και συνέπεια κάθε χρόνο. Προσφέροντας αξέχαστες γευστικές εμπειρίες στους ορκισμένους φίλους του αφρού.

Για να καλοσωρίσουμε την Πρωτοχρονιά, ας ξεχάσουμε για λίγο τα δυσάρεστα της οικονομικής κρίσης και της διαπραγμάτευσης. Ας μεριμνήσουμε για μια φιάλη σαμπάνια κι ας υποκύψουμε ξανά στη γοητεία των φυσαλίδων που ανεβαίνουν βιαστικά στο κομψό, λυγερόκορμο ποτήρι. Ας αφεθούμε στις λεπτές οσμές φρούτων, λουλουδιών, ζυμαριού, που γαργαλούν τα ρουθούνια. Στις φίνες ξηρές, υπόγλυκες, γλυκές γεύσεις, που χτυπούν στην οροφή της στοματικής κοιλότητας με χιλιάδες μικρές εκρήξεις.

Στην επόμενη σελίδα: «Μια από τις πιο ντελικάτες σαμπάνιες, δροσιστική και γοητευτική».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και δραστήριος συλλέκτης έργων τέχνης, συνιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και του Athenée που διαδέχεται το εμβληματικό Zonar's, μοιράζεται μαζί μας τη δική του κουλτούρα καφέ. Τελειομανής, αισιόδοξος και... Taficionado, προσδοκά ακόμα θετικότερες εξελίξεις στον τομέα της φιλοξενίας, και ειδικά του ποιοτικού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro