IMK37354

Βαθιά γεύση και μια επίγευση που μένει στο νου για πάντα.

Το «Άργουρα» στις Τζιτζιφιές είναι ένα sui generis εστιατόριο, όπου ο Νίκος Μιχαήλ, σεφ και πατρόν, μαγειρεύει μια σειρά εξαίρετων πιάτων βασισμένων στις φρεσκότερες και καλύτερες πρώτες ύλες από τη θάλασσα. Το πιάτο όμως που με κάνει να θέλω να επιστρέφω σε αυτό το εστιατόριο είναι το κριθαράκι με πετροσωλήνες. Η βαθιά γεύση του γιουβετσιού αυτού, με μια επίγευση που μένει στο νου για πάντα, δένει με ένα παράδοξο τρόπο με τις λεπτότερες γεύσεις από τους φρεσκότατους πετροσωλήνες.

 Άργουρα, Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, τηλ.: 217-71.73.200.

 

//Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας. Το τελευταίο βιβλίο του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ίκαρος».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

blog comments powered by Disqus
Πιο δημοφιλή του μήνα

Αγαπάμε τα παλαιωμένα κρασιά, το σιτεμένο κρέας, ακόμα και τα vintage πούρα. Γιατί όχι και τον καφέ; Η Nespresso μόλις παρουσίασε τον πρώτο της παλαιωμένο καφέ, τον SELECTION VINTAGE 2014.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από πού ψωνίζουν –για το μαγαζί και το σπίτι τους– οι σεφ;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Θύμιος Βούλγαρης μοιράζεται μαζί μας το στέκι όπου τρώει το πιο μούρλια καλαμάκι, με θέα στη Βουλή.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έως τις 12 Φεβρουαρίου, 120 εστιατόρια της Αθήνας συμμετέχουν στο Dine Athens Restaurant Week, τη μεγαλύτερη γιορτή της γαστρονομίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro