Τop του «Γαλάζια Χύτρα»: Τα ανατρεπτικά γεμιστά του Νίκου Καραθάνου

Ο Επίκουρος επιλέγει τις κορυφαίες –και πιο «προχωρημένες»– δημιουργίες των σεφ της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.

 
gemista

Γεμιστά μεν, ανατρεπτικά δε.

Αν μου έλεγαν πριν από είκοσι χρόνια ότι θα καθόμουν σε ένα από τα πιο πολυτελή και πιο μοντέρνα εστιατόρια της Αθήνας, το «Γαλάζια Χύτρα» στον Αστέρα, βραβευμένο και με αστέρι Michelin, και θα έτρωγα γεμιστά, θα τους ανέφερα κάτι για σενάρια επιστημονικής φαντασίας και θα συνέχιζα να τρώω το φιλέτο καφέ ντε Παρί. Κι όμως, σε μια πρόσφατη επίσκεψή μου στο εξαιρετικό, και φέτος, αυτό εστιατόριο, έφαγα ίσως ένα από τα ωραιότερα πιάτα του καλοκαιριού, μαγειρεμένο με πολύ μπρίο, αλλά και ωριμότητα, από τον βιρτουόζο σεφ Νίκο Καραθάνο: γεμιστά. Γεμιστά μεν, ανατρεπτικά δε. Αυτό που έρχεται στο πιάτο είναι μια κατακκόκινη ντομάτα -πιο ντομάτα δεν γίνεται, η απόλυτη εικόνα της ντομάτας. Η οποία όμως δεν είναι ντομάτα, αλλά ένας πουρές γεμιστής ντομάτας σε σχήμα ντομάτας και με απόλυτη γεύση γεμιστής ντομάτας. Κάθεται δε η «ντομάτα» αυτή πάνω σε ένα θαυμάσιο ταρτάρ γεμιστών, ενώ συνοδεύεται από «καραμέλες» γεμιστής πιπεριάς, μους φέτας και πατάτας. Ένα απίθανο πιάτο, που ακροβατεί επιτυχημένα ανάμεσα στο ελληνικό βίωμα και την ανατροπή του. Η εκδίκηση των γεμιστών!

«Γαλάζια Χύτρα», ξενοδ. «Westin Athens», Astir Palace, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8902000

 

//Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας. Το νέο, ομώνυμο, βιβλίο του κυκλοφορεί από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο «Ίκαρος».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro