Τop του «Γαλάζια Χύτρα»: Τα ανατρεπτικά γεμιστά του Νίκου Καραθάνου

Ο Επίκουρος επιλέγει τις κορυφαίες –και πιο «προχωρημένες»– δημιουργίες των σεφ της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.

 
gemista

Γεμιστά μεν, ανατρεπτικά δε.

Αν μου έλεγαν πριν από είκοσι χρόνια ότι θα καθόμουν σε ένα από τα πιο πολυτελή και πιο μοντέρνα εστιατόρια της Αθήνας, το «Γαλάζια Χύτρα» στον Αστέρα, βραβευμένο και με αστέρι Michelin, και θα έτρωγα γεμιστά, θα τους ανέφερα κάτι για σενάρια επιστημονικής φαντασίας και θα συνέχιζα να τρώω το φιλέτο καφέ ντε Παρί. Κι όμως, σε μια πρόσφατη επίσκεψή μου στο εξαιρετικό, και φέτος, αυτό εστιατόριο, έφαγα ίσως ένα από τα ωραιότερα πιάτα του καλοκαιριού, μαγειρεμένο με πολύ μπρίο, αλλά και ωριμότητα, από τον βιρτουόζο σεφ Νίκο Καραθάνο: γεμιστά. Γεμιστά μεν, ανατρεπτικά δε. Αυτό που έρχεται στο πιάτο είναι μια κατακκόκινη ντομάτα -πιο ντομάτα δεν γίνεται, η απόλυτη εικόνα της ντομάτας. Η οποία όμως δεν είναι ντομάτα, αλλά ένας πουρές γεμιστής ντομάτας σε σχήμα ντομάτας και με απόλυτη γεύση γεμιστής ντομάτας. Κάθεται δε η «ντομάτα» αυτή πάνω σε ένα θαυμάσιο ταρτάρ γεμιστών, ενώ συνοδεύεται από «καραμέλες» γεμιστής πιπεριάς, μους φέτας και πατάτας. Ένα απίθανο πιάτο, που ακροβατεί επιτυχημένα ανάμεσα στο ελληνικό βίωμα και την ανατροπή του. Η εκδίκηση των γεμιστών!

«Γαλάζια Χύτρα», ξενοδ. «Westin Athens», Astir Palace, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8902000

 

//Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας. Το νέο, ομώνυμο, βιβλίο του κυκλοφορεί από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο «Ίκαρος».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του νέου «geographically whimsical» εστιατορίου Folk. Που με το εύληπτο ντιζάιν στο χώρο και τη χρήση πρώτων υλών με ταυτότητα στην κουζίνα φέρνει καλιφορνέζικο αέρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στo ολοκαίνουργιο εστιατόριο του αναγεννημένου Αστέρα Βουλιαγμένης και... κελαηδήσαμε: αυθεντική ιταλική κουζίνα με ορίτζιναλ πρώτες ύλες (εδώ είναι το μυστικό), άψογο σέρβις και ανεπανάληπτη θέα στο Σαρωνικό. Τιμές; Πολύ λογικές για το παγκόσμιας κλάσης επίπεδο του resort.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας γιος πρώην σουβλατζήδων αποφάσισε να κόψει το κρέας και γράφει για το τελευταίο του τυλιχτό. Ένα τίμιο σουβλάκι σε ένα συνοικιακό στέκι στη Δάφνη με αρκετά χρόνια ιστορίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στην καρδιά του Ψυρρή υπάρχει ένας θύλακας ηρεμίας που μας μεταφέρει σε κλίμα υπαίθρου. Ριλάξ και τσιμπολόγημα από το καλάθι, στο ανθοστόλιστο roof garden ενός νέου, ιδιοσυγκρασιακού ξενοδοχείου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro