Τop του Tudor Hall: Το μπριάμ με αφρό φέτας και αυγό ορτυκιού ποσέ

Ο Επίκουρος επιλέγει τις κορυφαίες –και πιο «προχωρημένες»– δημιουργίες των σεφ της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.

 
IMK30324a

Δια χειρός «ενός από τους σημαντικότερους σεφ στη χώρα μας, του Σωτήρη Ευαγγέλου».

Από τα ωραιότερα πιάτα που έφαγα τον τελευταίο καιρό ήταν ένα μπριάμ στο ανακαινισμένο «Tudor Hall» στο King George. Ναι, ένα απλό μπριαμάκι. Και δεν είχε πάρει το ταπεινό αυτό πιάτο την αίγλη από την υπέρκομψη και βαρύτιμη αίθουσα που έχει τη στόφα ενός τριάστερου εστιατορίου, αλλά από την εξαιρετική μαγειρική ενός από τους σημαντικότερους σεφ στη χώρα μας, του Σωτήρη Ευαγγέλου, ο οποίος ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν στην αναβάθμιση της αστικής ελληνικής κουζίνας. Εξ’ ου και το μπριαμ. Κλασική συνταγή κατά τ’ άλλα, με όλη τη αναμενόμενη, καλοκαιρινή γεύση των λαχανικών. Οι μόνες προσθήκες δημιουργικότητας ήταν ένα αυγό ορτυκιού ποσέ το οποίο εναρμονιζόταν υπέροχα με τα λαχανικά και ο αναπόφευκτος αφρός φέτας.

Η ψυχή μου αγαλλίασε με το τριάστερο μεγαλείο αυτού του κλασικού αστικού πιάτου της ελληνικής κουζίνας.

 

Ξενοδοχείο King George, Βασιλέως Γεωργίου 3, Σύνταγμα, τηλ. 210 3222210

 

//Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας. Το ομώνυμο βιβλίο του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ίκαρος».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εγχείρημα του «γκουρού» του εκλεκτού καφέ Γιάννη Ταλούμη ήρθε στην Ομήρου και προσφέρει μια ξεχωριστή αίσθηση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις των νέων τάσεων στην παραγωγή της σαμπάνιας και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα της αλλαγής του χρόνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με έναν πολύτιμο χρονογράφο IWC στον καρπό, ανακαλύπτουμε μοναδικά Ελληνικά gourmet προϊόντα. Επόμενος σταθμός -με το Pilot's Watch Chronograph Edition Le Petit Prince- το μεθυστικό, παλαιωμένο τσίπουρο Τσιλιλή Dark Cave.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα υλικά είναι φρέσκα, της εποχής και παντρεύονται μεταξύ τους με τρόπους πρωτότυπους αλλά όχι δήθεν. Ο σεμνός σεφ Νίκος Θωμάς έχει άποψη και για τη γευστική μνήμη και για την μοντέρνα κουζίνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro