Τop του Tudor Hall: Το μπριάμ με αφρό φέτας και αυγό ορτυκιού ποσέ

Ο Επίκουρος επιλέγει τις κορυφαίες –και πιο «προχωρημένες»– δημιουργίες των σεφ της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.

 
IMK30324a

Δια χειρός «ενός από τους σημαντικότερους σεφ στη χώρα μας, του Σωτήρη Ευαγγέλου».

Από τα ωραιότερα πιάτα που έφαγα τον τελευταίο καιρό ήταν ένα μπριάμ στο ανακαινισμένο «Tudor Hall» στο King George. Ναι, ένα απλό μπριαμάκι. Και δεν είχε πάρει το ταπεινό αυτό πιάτο την αίγλη από την υπέρκομψη και βαρύτιμη αίθουσα που έχει τη στόφα ενός τριάστερου εστιατορίου, αλλά από την εξαιρετική μαγειρική ενός από τους σημαντικότερους σεφ στη χώρα μας, του Σωτήρη Ευαγγέλου, ο οποίος ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν στην αναβάθμιση της αστικής ελληνικής κουζίνας. Εξ’ ου και το μπριαμ. Κλασική συνταγή κατά τ’ άλλα, με όλη τη αναμενόμενη, καλοκαιρινή γεύση των λαχανικών. Οι μόνες προσθήκες δημιουργικότητας ήταν ένα αυγό ορτυκιού ποσέ το οποίο εναρμονιζόταν υπέροχα με τα λαχανικά και ο αναπόφευκτος αφρός φέτας.

Η ψυχή μου αγαλλίασε με το τριάστερο μεγαλείο αυτού του κλασικού αστικού πιάτου της ελληνικής κουζίνας.

 

Ξενοδοχείο King George, Βασιλέως Γεωργίου 3, Σύνταγμα, τηλ. 210 3222210

 

//Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας. Το ομώνυμο βιβλίο του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ίκαρος».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ελληνικές, ερυθρές και σπάνιες ποικιλίες, που αργά αλλά σταθερά τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Τις γνωρίζουμε δοκιμάζοντας top κρασιά τους. Προτείνει η Μαρία Νέτσικα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά το Le Greche και το Kokkion, το Μαραμπού είναι το νέο ποιοτικό παγωτατζίδικο της Αθήνας, στην ολοένα ανερχόμενη οδό Αρχελάου. Προτείνει μικρής παραγωγής παγωτά -με μαύρη μπύρα, αβοκάντο ή γιασεμί- τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ας λένε ότι θέλουν οι αμερικανοί, το ιταλικό brunch έχει άλλη χάρη: Φανταστείτε μπαμπάτσικα scrambled eggs, λαχταριστά open faced panini, pancakes με υπέροχη ρικότα στη ζύμη και φυσικά ιταλικό espresso. Όσο για την πίτσα; Ποιος λέει όχι για μπραντς, ακόμα και για μπρεκφαστ!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στo ολοκαίνουργιο εστιατόριο του αναγεννημένου Αστέρα Βουλιαγμένης και... κελαηδήσαμε: αυθεντική ιταλική κουζίνα με ορίτζιναλ πρώτες ύλες (εδώ είναι το μυστικό), άψογο σέρβις και ανεπανάληπτη θέα στο Σαρωνικό. Τιμές; Πολύ λογικές για το παγκόσμιας κλάσης επίπεδο του resort.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro