Τop του Tudor Hall: Το μπριάμ με αφρό φέτας και αυγό ορτυκιού ποσέ

Ο Επίκουρος επιλέγει τις κορυφαίες –και πιο «προχωρημένες»– δημιουργίες των σεφ της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.

 
IMK30324a

Δια χειρός «ενός από τους σημαντικότερους σεφ στη χώρα μας, του Σωτήρη Ευαγγέλου».

Από τα ωραιότερα πιάτα που έφαγα τον τελευταίο καιρό ήταν ένα μπριάμ στο ανακαινισμένο «Tudor Hall» στο King George. Ναι, ένα απλό μπριαμάκι. Και δεν είχε πάρει το ταπεινό αυτό πιάτο την αίγλη από την υπέρκομψη και βαρύτιμη αίθουσα που έχει τη στόφα ενός τριάστερου εστιατορίου, αλλά από την εξαιρετική μαγειρική ενός από τους σημαντικότερους σεφ στη χώρα μας, του Σωτήρη Ευαγγέλου, ο οποίος ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν στην αναβάθμιση της αστικής ελληνικής κουζίνας. Εξ’ ου και το μπριαμ. Κλασική συνταγή κατά τ’ άλλα, με όλη τη αναμενόμενη, καλοκαιρινή γεύση των λαχανικών. Οι μόνες προσθήκες δημιουργικότητας ήταν ένα αυγό ορτυκιού ποσέ το οποίο εναρμονιζόταν υπέροχα με τα λαχανικά και ο αναπόφευκτος αφρός φέτας.

Η ψυχή μου αγαλλίασε με το τριάστερο μεγαλείο αυτού του κλασικού αστικού πιάτου της ελληνικής κουζίνας.

 

Ξενοδοχείο King George, Βασιλέως Γεωργίου 3, Σύνταγμα, τηλ. 210 3222210

 

//Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας. Το ομώνυμο βιβλίο του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ίκαρος».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ναι, η όπερα μπορεί να παντρευτεί με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε ένα μενού που μοιάζει με γευστική γεωγραφία της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή απέκτησε το δικό της ρεστοράν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro