Τop του Tudor Hall: Το μπριάμ με αφρό φέτας και αυγό ορτυκιού ποσέ

Ο Επίκουρος επιλέγει τις κορυφαίες –και πιο «προχωρημένες»– δημιουργίες των σεφ της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.

 
IMK30324a

Δια χειρός «ενός από τους σημαντικότερους σεφ στη χώρα μας, του Σωτήρη Ευαγγέλου».

Από τα ωραιότερα πιάτα που έφαγα τον τελευταίο καιρό ήταν ένα μπριάμ στο ανακαινισμένο «Tudor Hall» στο King George. Ναι, ένα απλό μπριαμάκι. Και δεν είχε πάρει το ταπεινό αυτό πιάτο την αίγλη από την υπέρκομψη και βαρύτιμη αίθουσα που έχει τη στόφα ενός τριάστερου εστιατορίου, αλλά από την εξαιρετική μαγειρική ενός από τους σημαντικότερους σεφ στη χώρα μας, του Σωτήρη Ευαγγέλου, ο οποίος ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν στην αναβάθμιση της αστικής ελληνικής κουζίνας. Εξ’ ου και το μπριαμ. Κλασική συνταγή κατά τ’ άλλα, με όλη τη αναμενόμενη, καλοκαιρινή γεύση των λαχανικών. Οι μόνες προσθήκες δημιουργικότητας ήταν ένα αυγό ορτυκιού ποσέ το οποίο εναρμονιζόταν υπέροχα με τα λαχανικά και ο αναπόφευκτος αφρός φέτας.

Η ψυχή μου αγαλλίασε με το τριάστερο μεγαλείο αυτού του κλασικού αστικού πιάτου της ελληνικής κουζίνας.

 

Ξενοδοχείο King George, Βασιλέως Γεωργίου 3, Σύνταγμα, τηλ. 210 3222210

 

//Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας. Το ομώνυμο βιβλίο του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ίκαρος».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο γευσιγνωστικό μενού στο Four Seasons Athens περιλαμβάνει πέντε πιάτα που τιμούν τους καρπούς της αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας και συνδυάζονται με ισάριθμα εξαιρετικά ασύρτικα από τη Σαντορίνη και όχι μόνο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kyranis Architects ανέλαβε να μεταμορφώσει έναν μικρό χώρο στο Σύνταγμα σε σύγχρονο παρασκευαστήριο pizza-bar. Το αποτέλεσμα ελκύει το μάτι και προκαλεί τους γευστικούς κάλυκες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro