Top 5 Top 5 Merlot για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αυτή είναι η πεντάδα των αστεράτων ελληνικών Merlot και οι αρμονίες τους με τα εδέσματα του φετινού χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Επιλέγει η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα.

 
merlot_kolaz3

«Το προφίλ των κρασιών του Merlot είναι γοητευτικό! Γι’ αυτό και είναι τόσο αγαπητό και μοντέρνο, παγκοσμίως».

Πορφυρό, σχεδόν μαύρο χρώμα. Μαλακό σώμα και βελούδινο τελείωμα. Πυκνό φρούτο, σαν να δαγκώνουμε ώριμα μούρα και μύρτιλα. Σαν να έχουμε μόλις απολαύσει μια κουταλιά βύσσινο γλυκό του κουταλιού.

Το προφίλ των κρασιών του Merlot –που, παρεμπιπτόντως, τόσο άδικα απορρίφθηκε στην αμερικανική ταινία «Sideways»– είναι γοητευτικό! Τόσο των φρέσκων, φιλικών και ευκολόπιοτων, όσο και των στιβαρών, των παλαιωμένων. Γι’ αυτό και είναι τόσο αγαπητό και μοντέρνο, παγκοσμίως.

Οι Έλληνες οινοποιοί που καταπιάνονται με την ευγενή μπορντολέζικη ποικιλία μάς δίνουν αστεράτα κρασιά που θα λάμψουν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Στην επόμενη σελίδα: «Ένα διαμαντάκι που θα αναδείξει τη γεμιστή με κάστανα γαλοπούλα».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Εχθές έγιναν τα εγκαίνια, με τη Γούπι Γκόλντμπεργκ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη μεταξύ των προσκεκλημένων. Σύντομα, ο δαιμόνιος φαρμακοποιός / entrepreneur και οι συνεταίροι του ελπίζουν ότι όλη η ψαγμένη Νέα Υόρκη εδώ θα ψωνίζει λάδι, θα πίνει "γκρικ φρέντο" και θα απολαμβάνει μπουγάτσα σε αποδόμηση μέσα σε... ποτήρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To ταξίδι ξεκίνησε στη Ρώμη το 1905, από τον ιδρυτή Alfredo Danesi, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από την 4η γενιά της ίδιας οικογένειας. Στη χώρα μας, ο καφές Danesi ήρθε το 1993 από τον Γιάννη Ταλούμη και επί 25 χρόνια γεμίζει κάθε γωνιά της Ελλάδας με άρωμα εκλεκτού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αδύνατον να διαπράξει τέτοιο έγκλημα όποιος αγαπά πραγματικά τον καφέ, αυτός που ξέρει τι είναι καφές, που δεν τον πίνει μηχανικά μόνο και μόνο για να ανοίξει το μάτι του και να πάει σκουντουφλώντας στη δουλειά. Διαβάστε γιατί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι αποδεικνύει το πολύ μοδάτο αυτό λευκό σταφύλι τα θαυμαστά αποτελέσματα του εγκλιματισμού του από την κοιλάδα του Ροδανού στην Ελλάδα. Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro