Top 5 Top 5 Merlot για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αυτή είναι η πεντάδα των αστεράτων ελληνικών Merlot και οι αρμονίες τους με τα εδέσματα του φετινού χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Επιλέγει η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα.

 
merlot_kolaz3

«Το προφίλ των κρασιών του Merlot είναι γοητευτικό! Γι’ αυτό και είναι τόσο αγαπητό και μοντέρνο, παγκοσμίως».

Πορφυρό, σχεδόν μαύρο χρώμα. Μαλακό σώμα και βελούδινο τελείωμα. Πυκνό φρούτο, σαν να δαγκώνουμε ώριμα μούρα και μύρτιλα. Σαν να έχουμε μόλις απολαύσει μια κουταλιά βύσσινο γλυκό του κουταλιού.

Το προφίλ των κρασιών του Merlot –που, παρεμπιπτόντως, τόσο άδικα απορρίφθηκε στην αμερικανική ταινία «Sideways»– είναι γοητευτικό! Τόσο των φρέσκων, φιλικών και ευκολόπιοτων, όσο και των στιβαρών, των παλαιωμένων. Γι’ αυτό και είναι τόσο αγαπητό και μοντέρνο, παγκοσμίως.

Οι Έλληνες οινοποιοί που καταπιάνονται με την ευγενή μπορντολέζικη ποικιλία μάς δίνουν αστεράτα κρασιά που θα λάμψουν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Στην επόμενη σελίδα: «Ένα διαμαντάκι που θα αναδείξει τη γεμιστή με κάστανα γαλοπούλα».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι μόδες πάνε και έρχονται στην εστιατορική σκηνή, απλώς όπως συμβαίνει με όλες τις μόδες, μέχρι να φτάσουν στη μάζα, έχουν ξεπεραστεί από την ελίτ. Πιστέψτε μας, ξέρουμε τι τρώνε και τι δεν προτιμούν πια οι ψαγμένοι συνδαιτημόνες. Να μας συγχωρεί το λάδι τρούφας αλλά ήρθε η ώρα να χωρίσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro