Top 5 Top 5 Νεμέες για τα μπάρμπεκιου της άνοιξης

Αυτές είναι οι πέντε Νεμέες που θα συνοδέψουν ιδανικά τα ψητά της Πρωτομαγιάς και όλα τα b.b.q. τις καλοκαιρινές μέρες που θα ακολουθήσουν. Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει.

 

Το χαρισματικό Αγιωργίτικο με τη βελούδινη επιδερμίδα είναι περιζήτητο. Ευδοκιμεί όμως και διαπρέπει στη Νεμέα, όπου οι δροσεροί βοριάδες και οι ευχάριστες θερμοκρασίες, που συνήθως επικρατούν στην περιοχή, βοηθούν στην ομαλή ωρίμανσή του.

Έντονο κόκκινο χρώμα. Μπουκέτο που ξεχειλίζει φρούτο: ώριμα βύσσινα, μαρμελάδα και γλυκά μπαχαρικά. Στόμα –εδώ είναι το μυστικό της γοητείας– με πλούσια γεύση, επικίνδυνα ελκυστική: σαν να χαϊδεύεις βελούδινο κορμί! Ιδού η ταυτότητα των κρασιών του Αγιωργίτικου, ενός βαθύ μπλε σταφυλιού με μικρές σφαιρικές ρώγες και παχύ φλοιό.

Το χαρισματικό Αγιωργίτικο με τη βελούδινη επιδερμίδα είναι περιζήτητο. Ευδοκιμεί όμως και διαπρέπει στη Νεμέα, όπου οι δροσεροί βοριάδες και οι ευχάριστες θερμοκρασίες, που συνήθως επικρατούν στην περιοχή, βοηθούν στην ομαλή ωρίμανσή του.

Το Π.Ο.Π. Νεμέα, από τα πιο κλασικά ερυθρά της χώρας, είναι ένα ελληνικό κρασί που ταιριάζει στους παγκόσμιους λάτρεις του Νέου Κόσμου. Στο τραπέζι είναι τέλειο δίπλα σε ψητά κρέατα και φαγητά κατσαρόλας.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Μια grande dame που γοητεύει».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο Κίμων Φραγκάκης μας πάει στο Ali Baba, ένα συνοικιακό μαγαζί που είναι πάντα μισοάδειο αλλά που κρύβει το πιο λαχταριστό πιτόγυρο - αρκεί να ξέρετε να το ζητήσετε έξω από τα αναγραφόμενα στο μενού, με τη «συνταγή» του Andro.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μας πάει μια βόλτα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Εκεί όπου βρίσκεται ένα δημοφιλέστατο νέο στέκι που όμως του θυμίζει το σουβλατζίδικο των παιδικών του χρόνων στην Πάτρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro