Στην Ηλιούπολη θα βρεις ένα μη-σουβλάκι σε ρόλο «guest star»

Στο Trivoli Vegan Kafeneio ένα σουβλάκι χωρίς κρέας κάνει εμφανίσεις ανά διαστήματα στο μενού του μαγαζιού και γίνεται ανάρπαστο.

 

Στο Trivoli το σουβλάκι με πίτα, γύρο μανιταριών, ντομάτα, πατατούλες, λόλα και τζατζίκι σόγιας δεν είναι στο καθημερινό μενού. Αλλά όταν εμφανίζεται γίνεται ανάρπαστο – όπως και τα άλλα vegan σουβλάκια του.

Ο Ρενέ Μαγκρίτ κάποτε ζωγράφισε το «Αυτό δεν είναι μία πίπα», τον πίνακα όπου απεικονίζεται πιστά μια πίπα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι μία πίπα, είναι η απεικόνιση αυτού που έχουμε στο μυαλό μας ως πίπα. Και ποιος είπε ότι στην γαστρονομία δεν μπορεί να δημιουργηθεί κάτι που εκ πρώτης όψης είναι αυτό που ξέρουμε αλλά παράλληλα δεν είναι αυτό που ξέρουμε;

Ακόμα κι ένα σουβλάκι, μπορεί να είναι ένα μη-σουβλάκι. Και ένα τέτοιο σουβλάκι που ακροβατεί στο όριο της παράδοσης και μη-παράδοσης είναι το σουβλάκι που φτιάχνει το Trivoli. Το Trivoli είναι ένα σουπέρμπ συνοικιακό «καφενείο» (όπως αυτοπροσδιορίζεται) στην Ηλιούπολη, με σαφείς vegan ανησυχίες, αλλά καθόλου ανήσυχο, γιατί εκεί -να είστε ήσυχοι- θα φάτε ωραία πράγματα.

Το σουβλάκι περί ου ο λόγος φτιάχνεται χωρίς κρέας. Τη θέση του κρέατος παίρνουν εναλλακτικές από τη μαμά-γη και εξηγούμαι πάραυτα: μπορεί να βρείτε σουβλάκι με πίτα, γύρο μανιταριών, ντομάτα, πατατούλες, λόλα και τζατζίκι σόγιας. Μπορεί να βρείτε ένα άλλο με μπιφτέκι φακής, αλλά και ένα άλλο με κομμένα αριστοτεχνικά, ως γύρο, φιλετάκια σόγιας.

Για να ξέρετε, το σουβλάκι αυτό κάνει την εμφάνισή του ως guest-star και δεν είναι στο μόνιμο μενού. Για αυτό κάντε ένα τηλέφωνο πρώτα για να δείτε αν βρίσκεται στο πιάτο ημέρας.

Προσοχή: το σουβλάκι αυτό κάνει την εμφάνισή του ως guest-star και δεν είναι στο μόνιμο μενού. Οι άνθρωποι που «τρέχουν» το μαγαζί, οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι ευγενέστατοι, το φτιάχνουν κάποια παρασκευοσαββατοκύριακα, αλλά όχι όλα. Κάποιες φορές το σερβίρουν και από Πέμπτη, οπότε αν πάτε αποφασισμένοι για το σουβλάκι, κάντε ένα τηλέφωνο πρώτα ή ρίξτε μια ματιά εδώ, γιατί πάντα ανακοινώνουν αν αυτός ο αντισυμβατικός τυλιχτός βασιλιάς, είναι στο ημερήσιο φύλλο ως πιάτο ημέρας.

Αν πάλι πάτε ούτως ή άλλως ανεξαρτήτως σουβλακιού, θα βρείτε έξυπνα vegan πιάτα ημέρας αντίστοιχου i.q. όπως το παστίτσιο με κιμά από κόκκινη κινόα, κόκκινη φακή, ηλιόσπορο και μανιτάρια. Κι αφού ακούτε για σουβλάκια και παστίτσιο, καλά το καταλάβατε: Το μαγαζί δεν έχει τίποτα το επιτηδευμένο, τίποτα το δήθεν, είναι ένα κλασικό καφενείο-ταβερνείο, απλώς αυτά που σερβίρει είναι για τους ανθρώπους που δεν τρώνε κρέας ή για αυτούς που δεν έχουν όρεξη εκείνη τη στιγμή στιγμή για κρέας.

Οι υπόλοιποι που δεν αποδέχεστε τα εναλλακτικά σουβλάκια και γενικώς τις vegan γαστρονομικές συνταγές, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το στέκι. Απλώς να ξέρετε ότι εν ονόματι του να μη στερηθείτε (μια φορά) τον πατροπαράδοτο γύρο, θα στερηθείτε μια πολύ ωραία διαφορετική εμπειρία.

//Trivoli Vegan Kafeneio, Μαρίνου Αντύπα 107, Ηλιούπολη.

 

Διαβάστε ακόμα: Εξάρχεια, μια βόλτα στην «πρωτεύουσα» της vegan Αθήνας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο συνδημιουργός της Cookoovaya Κλεομένης Ζουρνατζής την έχει ζήσει την καλοκαιρινή Κρήτη από μικρός και μας αποκαλύπτει τα γαστρονομικά μυστικά του νομού Ρεθύμνης, εκεί όπου οι άνθρωποι με το τίποτα και με το λίγο δημιουργούν μαγεία στο τσουκάλι τους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Γιάννης Μυλόπουλος δεν σταματάει σε ένα μαγαζί, αλλά σε ένα χωριό 50 χλμ. έξω από τη Θεσσαλονίκη, τον Άγιο Πρόδρομο Χαλκιδικής, εκεί όπου το σουβλάκι έχει μετατραπεί σε τέχνη και επιστήμη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW θυμάται με αγάπη τον κορυφαίο οινοποιό που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο, ανιχνεύει τα κοινά σημεία που ο Χαρίδημος είχε με τον τραγουδιστή των Linkin Park (!) και ψηλαφεί την ιδιοφυΐα που τόσο συχνά κουβαλάει δυσβάσταχτες αποσκευές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το πιο χαλαρό και φιλόξενο Ταϊλανδέζικο της Αθήνας μόλις άνοιξε σε έναν κήπο πίσω από το Λιβάδι, για καυτερά νούντλς και δροσερά κοκτέιλ κάτω από τα αστέρια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro