Mιλάμε για ένα από τα top πιάτα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Αιγιαλός» της Σαντορίνης. Ολόκληρο νησί στο πιάτο σας.

Mιλάμε για ένα από τα top πιάτα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Αιγιαλός» της Σαντορίνης. Ολόκληρο νησί στο πιάτο σας.

Υλικά (για 2 άτομα)

1 τσιπούρα (600-800 γρ.)
250 γρ. σπανάκι
2 κρεμμύδια φρέσκα, ροδέλες
Μισό φινόκιο
Μισό μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
4 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
50 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα από ένα lime
Χυμό από μισό lime
1 κ.σ. σταφίδες μαύρες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Εκτέλεση

– Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από το φινόκιο, το κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες.

– Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα αρωματικά και, στο τέλος, τις πιπεριές και τις σταφίδες.

– Μόλις μαγειρευτεί το σπανάκι, ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα από το lime, αλάτι και πιπέρι.

– Φιλετάρουμε την τσιπούρα. Για κάθε άτομο, βάζουμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα χόρτα και ένα αλατισμένο φιλέτο τσιπούρας και τα κλείνουμε σε φάκελο. Ψήνουμε στους 180ο C για 15-20΄.

 

Tips

1. Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στα χόρτα λίγο βούτυρο ή και ζωμό ψαριού, για να εμπλουτιστεί η γεύση.
2. Αντί για τσιπούρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο σκορπίνας, μπακαλιάρο ή φαγκρί.
3. Αν σας αρέσουν τα πιο πικάντικα πιάτα, προσθέστε περισσότερο τσίλι.

H Κωνσταντίνα Φάκλαρη είναι consultant chef στο Ξενοδοχείο «Αιγιαλός», Φηρά Σαντορίνης, τηλ. 22860 25191-5.

 

Διαβάστε ακόμα: Top 5 καλοκαιρινά Sauvignon Blanc –ο Σίμος Γεωργόπουλος επιλέγει.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top