Umami Tales: Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της 5ης γεύσης στο κέντρο της Αθήνας

Ένα όμορφο delicatessen που έφτιαξε ο chef Βασίλης Ακριβός του "Ψάριστον", για να γεμίσει τα ράφια του με ιστορίες και φλογερές γεύσεις.

 
DSC03654

Ο εμπνευστής του “Umami Tales”, σεφ Βασίλης Ακριβός.

Το κέντρο της Αθήνα πάντα κρύβει εκπλήξεις. Κατεβαίνεις να κάνεις μια βόλτα και πέφτεις πάνω σε μαγαζιά που σου τραβούν αμέσως το ενδιαφέρον. Κάτι σαν μαγνήτης. Αυτό μου συνέβη όταν πέρασα μπροστά από το «Umami Tales». Ένα όμορφο delicatessen που έφτιαξε ο chef Βασίλης Ακριβός, για να γεμίσει τα ράφια του με τις ιστορίες του. Εκείνες που συνέλεξε ταξιδεύοντας.

DSC03722

Οι διαβολικά καυτερές σάλτσες “Psycho Juice”, για τους πολύ τολμηρούς.

Τον Βασίλη τον γνωρίζουμε από τον ιδιαίτερο τρόπο που αντιμετωπίζει τα ψαρικά και τα θαλασσινά εδώ και πολλά χρόνια στο εστιατόριό του «Ψάριστον», μαγειρεύοντάς τα έξω από τα παραδοσιακά και τετριμμένα. Εκεί, άλλωστε, βασίζεται και η επιτυχία του. Το ίδιο λοιπόν θέλει να κάνει και με το «Umami Tales: να ξεχωρίσει μέσα από την ιδιαιτερότητά του. Πράγμα που θα το καταλάβεις αμέσως.

Τρυφερός ισπανικός τόνος.

Τρυφερός ισπανικός τόνος και λοιπά καλούδια.

Ο κόσμος του «Umami Tales» βασίζεται κατά βάση στις καυτερές και φλογερές γεύσεις. Όμως, θα βρεις και πολλά ακόμα καλούδια από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη: τσάγια, σοκολάτες, μουστάρδες, αλάτια, μπαχάρια, ζάχαρες, σάλτσες, μαρμελάδες. Αλλά και προϊόντα πιο εξεζητημένα, όπως λίπος από wagyu.

Σοκολατάκια με αλάτι και τσίλι (σούπερ συνδυασμός), ισπανικός τρυφερός τόνος, αλλά και μια καυτερή σάλτσα «Psycho Juice», για να δακρύζεις από ευχαρίστηση.

Όλα έχουν να πουν μια ιστορία. «Ήθελα να φτιάξω ένα χώρο όπου θα έβαζα στα ράφια του τις γευστικές εμπειρίες από τα ταξίδια μου. Προϊόντα που θα ήθελα να έχω στο ντουλάπι μου από τα μέρη που έχω επισκεφτεί.

Τα καυτερά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα ράφια του. Καυτερές σάλτσές από wasabi και πράσινο τσάι, jalapeños και τεκίλα και Hurtin Habanero με γλυκιά μουστάρδα.

Τα καυτερά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα ράφια του “Umami Tales”. Καυτερές σάλτσες από wasabi και πράσινο τσάι, Hurtin Habanero με γλυκιά μουστάρδα και jalapeños με τεκίλα.

Προϊόντα που θα απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να δοκιμάσουν καινούργιες γεύσεις, πέρα από τα συνηθισμένα. Για όσους θέλουν να πειραματιστούν», εκμυστηρεύεται ο Βασίλης.

Σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι μέσα από τις γεύσεις και τις μυρωδιές του «Umami Tales», θα σε βοηθήσει και θα σε καθοδηγήσει η πάντα χαμογελαστή Marga Barros. Μια «Ανδαλούθα» που λατρεύει το καλό φαγητό, ζει χρόνια στην Ελλάδα και την αισθάνεται πια δεύτερη πατρίδα της.

IMG_0112

Στο δεύτερο όροφο, σε περιμένει η γλυκιά εκδοχή του “Umami Tales”. Σοκολάτες Valrhona, απολαυστικός κορμός σοκολάτας με ξηρούς καρπούς, αλλά και πλήθος από ιδιαίτερα σοκολατάκια.

Μπορεί εδώ να πρωταγωνιστούν οι καυτερές γεύσεις, όμως, ακόμα κι αν δεν τις συμπαθείς, σίγουρα κάποια απίθανη νοστιμιά θα βρεις να πάρεις φεύγοντας. Ούτε κι εγώ έφυγα με άδεια χέρια. Σοκολατάκια με αλάτι και τσίλι (αγαπημένος συνδυασμός), ισπανικός τρυφερός τόνος, αλλά και μια καυτερή σάλτσα «Psycho Juice», για να δακρύζω από ευχαρίστηση, πήραν πλέον τη θέση τους στο δικό μου ντουλάπι.

//«Umami Tales», Σοφοκλέους 18, Αθήνα, τηλ. 210 3314824.

 

Διαβάστε ακόμα: Τσίκνες με τον αέρα της Πόλης.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Περισσότερο καλό κρέας στην πόλη: Το πιο ενδιαφέρον νέο στέκι του Κορυδαλλού αυτή τη φορά, έχει τα φόντα να γίνει υπερτοπικό σουξέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα εξηγεί γιατί το Syrah έχει εξελιχθεί σε μεγάλο έρωτα των οινόφιλων και επιλέγει πέντε σπουδαίες φιάλες από τον ελληνικό αμπελώνα – μαζί με τις ιδανικές τους αρμονίες στο τραπέζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το μαγαζί, που από το 2010 έως το 2014 ψηφίστηκε 4 φορές ως το Καλύτερο Εστιατόριο του Κόσμου από το περιοδικό Restaurant, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, κρατώντας ένα τραπέζι της βραδιάς εγκαινίων του για δύο τυχερούς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Όταν τα ψάρια πιάνουν στεριά, πηγαίνουν για ποτά στο The Clumsies. Και ο Βασίλης Δημαράς βγαίνει για ψάρεμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro