Umami Tales: Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της 5ης γεύσης στο κέντρο της Αθήνας

Ένα όμορφο delicatessen που έφτιαξε ο chef Βασίλης Ακριβός του "Ψάριστον", για να γεμίσει τα ράφια του με ιστορίες και φλογερές γεύσεις.

 
DSC03654

Ο εμπνευστής του “Umami Tales”, σεφ Βασίλης Ακριβός.

Το κέντρο της Αθήνα πάντα κρύβει εκπλήξεις. Κατεβαίνεις να κάνεις μια βόλτα και πέφτεις πάνω σε μαγαζιά που σου τραβούν αμέσως το ενδιαφέρον. Κάτι σαν μαγνήτης. Αυτό μου συνέβη όταν πέρασα μπροστά από το «Umami Tales». Ένα όμορφο delicatessen που έφτιαξε ο chef Βασίλης Ακριβός, για να γεμίσει τα ράφια του με τις ιστορίες του. Εκείνες που συνέλεξε ταξιδεύοντας.

DSC03722

Οι διαβολικά καυτερές σάλτσες “Psycho Juice”, για τους πολύ τολμηρούς.

Τον Βασίλη τον γνωρίζουμε από τον ιδιαίτερο τρόπο που αντιμετωπίζει τα ψαρικά και τα θαλασσινά εδώ και πολλά χρόνια στο εστιατόριό του «Ψάριστον», μαγειρεύοντάς τα έξω από τα παραδοσιακά και τετριμμένα. Εκεί, άλλωστε, βασίζεται και η επιτυχία του. Το ίδιο λοιπόν θέλει να κάνει και με το «Umami Tales: να ξεχωρίσει μέσα από την ιδιαιτερότητά του. Πράγμα που θα το καταλάβεις αμέσως.

Τρυφερός ισπανικός τόνος.

Τρυφερός ισπανικός τόνος και λοιπά καλούδια.

Ο κόσμος του «Umami Tales» βασίζεται κατά βάση στις καυτερές και φλογερές γεύσεις. Όμως, θα βρεις και πολλά ακόμα καλούδια από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη: τσάγια, σοκολάτες, μουστάρδες, αλάτια, μπαχάρια, ζάχαρες, σάλτσες, μαρμελάδες. Αλλά και προϊόντα πιο εξεζητημένα, όπως λίπος από wagyu.

Σοκολατάκια με αλάτι και τσίλι (σούπερ συνδυασμός), ισπανικός τρυφερός τόνος, αλλά και μια καυτερή σάλτσα «Psycho Juice», για να δακρύζεις από ευχαρίστηση.

Όλα έχουν να πουν μια ιστορία. «Ήθελα να φτιάξω ένα χώρο όπου θα έβαζα στα ράφια του τις γευστικές εμπειρίες από τα ταξίδια μου. Προϊόντα που θα ήθελα να έχω στο ντουλάπι μου από τα μέρη που έχω επισκεφτεί.

Τα καυτερά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα ράφια του. Καυτερές σάλτσές από wasabi και πράσινο τσάι, jalapeños και τεκίλα και Hurtin Habanero με γλυκιά μουστάρδα.

Τα καυτερά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα ράφια του “Umami Tales”. Καυτερές σάλτσες από wasabi και πράσινο τσάι, Hurtin Habanero με γλυκιά μουστάρδα και jalapeños με τεκίλα.

Προϊόντα που θα απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να δοκιμάσουν καινούργιες γεύσεις, πέρα από τα συνηθισμένα. Για όσους θέλουν να πειραματιστούν», εκμυστηρεύεται ο Βασίλης.

Σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι μέσα από τις γεύσεις και τις μυρωδιές του «Umami Tales», θα σε βοηθήσει και θα σε καθοδηγήσει η πάντα χαμογελαστή Marga Barros. Μια «Ανδαλούθα» που λατρεύει το καλό φαγητό, ζει χρόνια στην Ελλάδα και την αισθάνεται πια δεύτερη πατρίδα της.

IMG_0112

Στο δεύτερο όροφο, σε περιμένει η γλυκιά εκδοχή του “Umami Tales”. Σοκολάτες Valrhona, απολαυστικός κορμός σοκολάτας με ξηρούς καρπούς, αλλά και πλήθος από ιδιαίτερα σοκολατάκια.

Μπορεί εδώ να πρωταγωνιστούν οι καυτερές γεύσεις, όμως, ακόμα κι αν δεν τις συμπαθείς, σίγουρα κάποια απίθανη νοστιμιά θα βρεις να πάρεις φεύγοντας. Ούτε κι εγώ έφυγα με άδεια χέρια. Σοκολατάκια με αλάτι και τσίλι (αγαπημένος συνδυασμός), ισπανικός τρυφερός τόνος, αλλά και μια καυτερή σάλτσα «Psycho Juice», για να δακρύζω από ευχαρίστηση, πήραν πλέον τη θέση τους στο δικό μου ντουλάπι.

//«Umami Tales», Σοφοκλέους 18, Αθήνα, τηλ. 210 3314824.

 

Διαβάστε ακόμα: Τσίκνες με τον αέρα της Πόλης.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Εχθές έγιναν τα εγκαίνια, με τη Γούπι Γκόλντμπεργκ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη μεταξύ των προσκεκλημένων. Σύντομα, ο δαιμόνιος φαρμακοποιός / entrepreneur και οι συνεταίροι του ελπίζουν ότι όλη η ψαγμένη Νέα Υόρκη εδώ θα ψωνίζει λάδι, θα πίνει "γκρικ φρέντο" και θα απολαμβάνει μπουγάτσα σε αποδόμηση μέσα σε... ποτήρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To λαμπρό αίθριο του εμβληματικού ξενοδοχείου Grande Bretagne προτείνει ένα νέο, μεγαλειώδες brunch κάθε Σάββατο και Κυριακή. Με αυγά ποσέ, αστακό, βουτυρένια κρουασάν και παγωμένη σαμπάνια, για λίγη μητροπολιτική ντόλτσε βίτα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Προ ολίγων ημερών στη γιορτή του καφέ στην Τεχνόπολη, επισκεφτήκαμε το περίπτερο της πιο παραδοσιακής ίσως φίρμας espresso με έδρα τη Ρώμη και ιστορία 113 ετών. Ιδού όσα αρωματικά ζήσαμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο project της ομάδας του The Clumsies είναι γεγονός και μας προτρέπει να σενιαριστούμε και να βολτάρουμε ξανά με στιλ στο αστικό κέντρο. Για φαγητό και ποτό με καλτ ελληνική υπογραφή στην ούγια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro