Ο εμπνευστής του “Umami Tales”, σεφ Βασίλης Ακριβός.

Το κέντρο της Αθήνα πάντα κρύβει εκπλήξεις. Κατεβαίνεις να κάνεις μια βόλτα και πέφτεις πάνω σε μαγαζιά που σου τραβούν αμέσως το ενδιαφέρον. Κάτι σαν μαγνήτης. Αυτό μου συνέβη όταν πέρασα μπροστά από το «Umami Tales». Ένα όμορφο delicatessen που έφτιαξε ο chef Βασίλης Ακριβός, για να γεμίσει τα ράφια του με τις ιστορίες του. Εκείνες που συνέλεξε ταξιδεύοντας.

Οι διαβολικά καυτερές σάλτσες “Psycho Juice”, για τους πολύ τολμηρούς.

Τον Βασίλη τον γνωρίζουμε από τον ιδιαίτερο τρόπο που αντιμετωπίζει τα ψαρικά και τα θαλασσινά εδώ και πολλά χρόνια στο εστιατόριό του «Ψάριστον», μαγειρεύοντάς τα έξω από τα παραδοσιακά και τετριμμένα. Εκεί, άλλωστε, βασίζεται και η επιτυχία του. Το ίδιο λοιπόν θέλει να κάνει και με το «Umami Tales: να ξεχωρίσει μέσα από την ιδιαιτερότητά του. Πράγμα που θα το καταλάβεις αμέσως.

Τρυφερός ισπανικός τόνος και λοιπά καλούδια.

Ο κόσμος του «Umami Tales» βασίζεται κατά βάση στις καυτερές και φλογερές γεύσεις. Όμως, θα βρεις και πολλά ακόμα καλούδια από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη: τσάγια, σοκολάτες, μουστάρδες, αλάτια, μπαχάρια, ζάχαρες, σάλτσες, μαρμελάδες. Αλλά και προϊόντα πιο εξεζητημένα, όπως λίπος από wagyu.

Σοκολατάκια με αλάτι και τσίλι (σούπερ συνδυασμός), ισπανικός τρυφερός τόνος, αλλά και μια καυτερή σάλτσα «Psycho Juice», για να δακρύζεις από ευχαρίστηση.

Όλα έχουν να πουν μια ιστορία. «Ήθελα να φτιάξω ένα χώρο όπου θα έβαζα στα ράφια του τις γευστικές εμπειρίες από τα ταξίδια μου. Προϊόντα που θα ήθελα να έχω στο ντουλάπι μου από τα μέρη που έχω επισκεφτεί.

Τα καυτερά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα ράφια του “Umami Tales”. Καυτερές σάλτσες από wasabi και πράσινο τσάι, Hurtin Habanero με γλυκιά μουστάρδα και jalapeños με τεκίλα.

Προϊόντα που θα απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να δοκιμάσουν καινούργιες γεύσεις, πέρα από τα συνηθισμένα. Για όσους θέλουν να πειραματιστούν», εκμυστηρεύεται ο Βασίλης.

Σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι μέσα από τις γεύσεις και τις μυρωδιές του «Umami Tales», θα σε βοηθήσει και θα σε καθοδηγήσει η πάντα χαμογελαστή Marga Barros. Μια «Ανδαλούθα» που λατρεύει το καλό φαγητό, ζει χρόνια στην Ελλάδα και την αισθάνεται πια δεύτερη πατρίδα της.

IMG_0112

Στο δεύτερο όροφο, σε περιμένει η γλυκιά εκδοχή του “Umami Tales”. Σοκολάτες Valrhona, απολαυστικός κορμός σοκολάτας με ξηρούς καρπούς, αλλά και πλήθος από ιδιαίτερα σοκολατάκια.

Μπορεί εδώ να πρωταγωνιστούν οι καυτερές γεύσεις, όμως, ακόμα κι αν δεν τις συμπαθείς, σίγουρα κάποια απίθανη νοστιμιά θα βρεις να πάρεις φεύγοντας. Ούτε κι εγώ έφυγα με άδεια χέρια. Σοκολατάκια με αλάτι και τσίλι (αγαπημένος συνδυασμός), ισπανικός τρυφερός τόνος, αλλά και μια καυτερή σάλτσα «Psycho Juice», για να δακρύζω από ευχαρίστηση, πήραν πλέον τη θέση τους στο δικό μου ντουλάπι.

//«Umami Tales», Σοφοκλέους 18, Αθήνα, τηλ. 210 3314824.

 

Διαβάστε ακόμα: Τσίκνες με τον αέρα της Πόλης.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top