Όταν ανοίγει -τριζάτος- ο φάκελλος της λαδόκολλας μάτια και ρουθούνια πλημμυρίζουν με χρώματα και αρώματα. (Φωτογραφία: Βασίλης Τζίμας)

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα μπακαλιάρου
2 κολοκύθια
1 καρότο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. δυόσμο
1 πορτοκάλι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

– Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε (είτε σε λωρίδες είτε στρογγυλά).
– Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
– Κόβουμε 4 φύλλα λαδόκολλας, σε μέγεθος που το κάθε φύλλο μπορεί να καλύψει το κάθε φιλέτο του ψαριού.
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
– Χωρίζουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά σε τέσσερις ίσες ποσότητες.
– Παίρνουμε τη μια λαδόκολλα, στρώνουμε τα λαχανικά, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, βάζουμε πάνω τους το ένα φιλέτο μπακαλιάρου και ρίχνουμε λίγο χυμό πορτοκάλι, ελαιόλαδο, και πάλι αλάτι και πιπέρι. Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα τρία φιλέτα.
– Κλείνουμε σαν φάκελο την κάθε λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Tip: Αντί για μπακαλιάρο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο λευκό ψάρι της επιλογής μας.

//Ο Βασίλης Τζίμας είναι ο σεφ του εστιατορίου «The Mandarin», Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Πολιτεία, τηλ. 210 6201081.

 

Διαβάστε ακόμα: Top 5 συνταγές των σεφ με σαρδέλες.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top