Οι μυστικές διευθύνσεις του Βασίλη Τζίμα

Πού ψωνίζουν για το μαγαζί ‒και το σπίτι τους‒ οι σεφ;

 
Τζιμας

Ο Βασίλης Τζίμας είναι ο σεφ των εστιατορίων Pegu και Mandarin.

Κρεοπωλείο Αρκουμάνης, Λεωφόρος Μαραθώνος 54, Άνοιξη, τηλ. 210 8141221. Με τον Βαγγέλη συνεργαζόμαστε κοντά στα εφτά χρόνια, είναι «αδερφός», έτσι τον φωνάζω. Έχει τα πάντα από κρέας και σε ποιότητες άλφα (δική μου αδυναμία το μοσχαρίσιο φιλέτο του). Κι αν καμιά φορά ‒λέμε τώρα‒, κάτι που θέλω εκείνη τη στιγμή τού λείπει, θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να μου το φέρει. Γι’ αυτό κι εγώ ‒εδώ το λέω‒ θα του ετοιμάσω ένα mix με μπαχαρικά, να έχει στο μαγαζί για τους πελάτες του. Είπαμε, «αδερφός».

Μανάβικο – Φρουταγορά Κατσέλης, Λεωφόρος Πεντέλης 106  Χαλάνδρι, τηλ. 210 6848815. Δίπλα ακριβώς από το Pegu και δέκα λεπτά από το Μandarin (τα εστιατόρια στα οποία δουλεύω), πράγμα που σημαίνει καμιά ταλαιπωρία στη μεταφορά, κανένας λόγος να έχω στοκ ‒αυτό θα πει τύχη. Φρέσκα (με όλη τη σημασία της λέξης) λαχανικά και φρούτα, αλλά και υλικά για γκουρμέ συνταγές: από rhubarb (ραβέντι) μέχρι parsnip (παστινάκι).

Θανόπουλος, Δραγούμη 6, Κηφισιά, τηλ 210 6233 267.  Κάθε φορά που μπαίνω έχω την αίσθηση πως είμαι σε συνοικιακό παντοπωλείο παρά σε σουπερμάρκετ. Βοηθάει σε αυτό και το ότι τους έχω μάθει όλους εδώ μέσα τόσα χρόνια (περίπου μια επταετία) που ψωνίζω: από το προσωπικό ασφαλείας του γκαράζ μέχρι τους υπαλλήλους που ασχολούνται με την αποθήκη και τα καρότσια. Αυτό όμως που κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό, για μένα, τον Θανόπουλο είναι ότι εδώ βρίσκω και (ελληνικά και ξένα) προϊόντα πιο ιδιαίτερα. Από την καπνιστή του φέτα μέχρι το αρωματισμένο με τρούφα αλάτι ή το ξύδι ντομάτας.

1395923_552721091463793_618953507_n

«Ενώ δεν ήμουν ποτέ φαν του είδους, έχω λατρέψει τα μακαρόν του ζαχαροπλαστείου Louisa. ”Παραδοσιακή γαλλική συνταγή”, μου λέει η Λουίζα, και παίρνω ακόμα ένα».

Louisa Pastry Boutique, Αγίου Τρύφωνος 8, Κηφισιά, τηλ. 210 8014101.  Την Λουίζα την γνωρίζω τρία χρόνια, αγαπάει τη δουλειά της όσο λίγοι ‒και την ξέρει όσο λίγοι. Το ζαχαροπλαστείο της έχει τα πάντα: από σφηνάκια με bavaroise σοκολάτας και ολόκληρα κομμάτια μπισκότο Oreo μέχρι παραδοσιακά ‒αλλά λίγο «διαφορετικά»‒ γλυκά. Πέραν των άλλων, έχω λατρέψει τα μακαρόν της (Πού είναι το περίεργο; Δεν ήμουν ποτέ φαν του είδους). Εδώ όμως… «Παραδοσιακή γαλλική συνταγή» μου λέει, και παίρνω ακόμα ένα. Ποιο ξεχωρίζω με τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου; Αυτό με καραμέλα και ανθό αλατιού.

Γιώργης του Βυθού, Σοφοκλή Βενιζέλου 92, Λυκόβρυση, τηλ. 210 2848050. Φοβερό concept ιχθυοπωλείου και ταβέρνας, άπαιχτη ποιότητα στα θαλασσινά, χταπόδια, καλαμάρια, σφυρίδες, σκορπίνες και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σου, διαλέγεις για το σπίτι ή το τρως επιτόπου. Από εδώ ψωνίζω και για τα εστιατόρια, και πάντοτε τα παιδιά είναι πρόθυμα να μου καθαρίσουν τα ψάρια ‒«για να μη σου κουράζονται οι μάγειρες» μου λένε.

 

//Pegu: Λεωφ. Πεντέλης 113, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6823952. Mandarin: Κωνστ. Παλαιολόγου 1, Πολιτεία, 210 6201081.

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το κορυφαίο λευκό ξηρό κρασί που βγαίνει στη Σάμο!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ολα ξεκίνησαν το 2009, σε ένα μικρό, φωτεινό μαγαζί στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Το όραμα του Γιάννη Ταλούμη να πίνουμε εκλεκτό espresso στην Αθήνα σε προσιτές τιμές, απέκτησε σάρκα, οστά και… διαπεραστικό άρωμα. Μια δεκαετία μετά, το Taf Café συνεχίζει να εξελίσσεται και να ορίζει τις τάσεις στον καφέ. Πάρτε κι εσείς μια γεύση, μέσα σε ένα λεπτό, από την κουλτούρα και τον ρυθμό μιας διεύθυνσης που θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Κίμων Φραγκάκης ταξίδεψε στο Κονιάκ της Γαλλίας για να συναντήσει έναν αξιοθαύμαστο επιχειρηματία: Τον «Στιβ Τζομπς» των ποτών, δημιουργό του σοφιστικέ G’Vine, ενός τζιν από σταφύλια, που μοσχοβολάει καλοκαίρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro