Κι όμως αυτό το πιτόγυρο φτιάχνεται με γύρο μανιταριών. (Φωτογραφία: Amanita Grill)

Amanita Grill

Κάθεσαι στον καναπέ σου, βγάζεις τις μπύρες από το ψυγείο, αρχίζει το ματς, φωνάζεις με τους φίλους σου και στο ημίχρονο παραγγέλνεις vegan σουβλάκια από το σχετικά νέο opening, Amanita Grill. Είμαι σίγουρη πως το παράδειγμα σου φάνηκε εξίσου γραφικό και ιερόσυλο.

Κι όμως αυτό το πιτόγυρο που φτιάχνεται με γύρο μανιταριών μου φαίνεται πολύ πιο καθαρό, γιατί η πρώτη ύλη που κυλιέται στα μπαχαρικά και κολυμπάει στη σως δείχνει καλύτερη από πολλά κρέατα. Κι όπως ήδη είπαμε, το βασικό πλεονέκτημα της vegan κουζίνας σε σχέση με το street food (που άλλοτε ονομάζαμε junk food) είναι πως τα λαχανικά και τα μανιτάρια δε χρειάζεται να κρύψουν την ποιότητά τους κάτω από πρόσθετα αρώματα.

Κακά τα ψέματα, μάλλον κανένα πιάτο δε θα αντικαταστήσει τη γεύση του εθνικού μας φαγητού. Όμως το Amanita Grill πατάει στη βασική δομή του για να δημιουργήσει κάτι νέο και γνώριμο μαζί. Έτσι λοιπόν ένα σουβλάκι περιέχει τον μανιταρογύρο με vegan μαγιονέζα, σαλάτα, αβοκάντο και κόκκινη ή κίτρινη σάλτσα. Το κεμπάπ είναι κι εδώ φτιαγμένο από φακή.

Και μιας κι οι δουλειές πάνε καλά, οι ιδιοκτήτες υπόσχονται πως ο κατάλογος θα εμπλουτιστεί με κλασικά μαγειρευτά και σαλάτες στην vegan εκδοχή τους.

//Θεμιστοκλέους 43-45, Tηλέφωνο: 21 1182 2343.
amanitagrill.gr

 

Στην επόμενη σελίδα: Ένα vegan μεζεδοπωλείο με την ονομασία Utopian Garden.

1 2 3 4

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top