Κυριακή απομεσήμερο στου Vezene: το αντίστροφο του brunch

Αναζητώντας το χαμένο χρόνο, όπισθεν του Χίλτον.

 
Picture 166

Το εστιατόριο του Βεζενέ είναι ένα στέκι που αποθεώνει το κρέας, χωρίς παρδαλές γκουρμεδιές.

Το εστιατόριο του Άρη Βεζενέ στη Βρασίδα, πίσω απο το Χίλτον, είναι ένα κυριλέ μπιστρό-ροτισερί υψηλής περιωπής με κόστος ανάλογο των σοβαρών πρώτων υλών που χρησιμοποιεί.

Είναι ένα no nonsense (χωρίς παρδαλές, αέρινες γκουρμεδιές) στέκι που αποθεώνει το κρέας (προέλευση, βαρβάτο σίτεμα, obscure κοπές) μαζί με άπαιχτες πίτσες, αλλαντικά τσιγαροχάρτινα, επικά γλυκά και κρασιά με pedigree.

IMG_6402

Μιλάμε για «ενήλικο» food sex και όχι «βρόμικο» food porn.

Ό,τι βγαίνει από τον ξυλόφουρνο έχει βαθιά νοστιμιά και πληθωρικότητα. Θα λέγαμε ότι είναι «ενήλικο» food sex και όχι «βρόμικο» food porn.

Καθώς οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα και οι μέρες μικραίνουν, ο Βεζενές εισηγείται τις «Κυριακές όπως θα θέλαμε να είναι»: τεμπέλικες, με V πουλοβεράκι, με γελαστές φάτσες, τζαζ και κόκκινο κρασί από νωρίς.

Vezene_Faraona

Late lunch για τεμπέλικες Κυριακές με φαγητό μέχρι σκασμού. Τα πουλερικά είναι εκλεκτά και το κρασί με pedigree.

Η ιδέα είναι ότι πηδάς το brunch και περνάς σε ένα late lunch ή «lupper», όπως το ονόμασε -προφητικά- η Ιλεάνα Σεραφειμάκη, μιλώντας εδώ  για ένα άλλο fooding των Αθηνών.

Το μενού, εμπνευσμένο από «Το Μεγάλο Φαγοπότι» του Μάρκο Φερρέρι, περιλαμβάνει κότα και φραγκόκοτα από τη φάρμα Μπράλου, μοσχοβίτικη πάπια, πίτες, κυνήγια με χονδρά ζυμαρικά και αβγά παντού.

Διότι είναι φυσικό, μετά το αντίστροφο του brunch, να μην μπορείς να φας τίποτα το βράδυ παρά μόνο ένα πρόβειο γιαουρτάκι.

Vezene (9)

Ό,τι βγαίνει απ’ τον ξυλόφουρβο έχει βαθιά νοστιμιά. Νομίζεις ότι συμμετέχεις σε μεσαιωνικό τσιμπούσι.

Εμπνευσμένο από «Το Μεγάλο Φαγοπότι» του Μάρκο Φερρέρι, το μενού περιλαμβάνει κότα και φραγκόκοτα από τη φάρμα Μπράλου, μοσχοβίτικη πάπια, πίτες, κυνήγια με χονδρά ζυμαρικά και αβγά παντού.

Μια cornucopia που θυμίζει μεσαιωνικό πίνακα και σε συνδυασμό με τη νύχτα που πέφτει γρήγορα, καθώς στραγγίζεις το τελευταίο ποτήρι, είναι ένας γλυκός, μικρός θάνατος.

«Από ποια χαραμάδα γλίστρησε και χάθηκε αυτή η Κυριακή;» αναρωτιέσαι περπατώντας στο σκοτάδι προς το αυτοκίνητό σου.

//Vezene Athens, Βρασίδα 11, Αθήνα, 11528 (Όπισθεν Χίλτον), τηλ. 2107232002.

 

Διαβάστε ακόμα: Ακόλαστη μπεργκεροφαγία στο σαλονικιώτικο “Foodporn”.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ναι, η όπερα μπορεί να παντρευτεί με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε ένα μενού που μοιάζει με γευστική γεωγραφία της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή απέκτησε το δικό της ρεστοράν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro