Κυριακή απομεσήμερο στου Vezene: το αντίστροφο του brunch

Αναζητώντας το χαμένο χρόνο, όπισθεν του Χίλτον.

 
Picture 166

Το εστιατόριο του Βεζενέ είναι ένα στέκι που αποθεώνει το κρέας, χωρίς παρδαλές γκουρμεδιές.

Το εστιατόριο του Άρη Βεζενέ στη Βρασίδα, πίσω απο το Χίλτον, είναι ένα κυριλέ μπιστρό-ροτισερί υψηλής περιωπής με κόστος ανάλογο των σοβαρών πρώτων υλών που χρησιμοποιεί.

Είναι ένα no nonsense (χωρίς παρδαλές, αέρινες γκουρμεδιές) στέκι που αποθεώνει το κρέας (προέλευση, βαρβάτο σίτεμα, obscure κοπές) μαζί με άπαιχτες πίτσες, αλλαντικά τσιγαροχάρτινα, επικά γλυκά και κρασιά με pedigree.

IMG_6402

Μιλάμε για «ενήλικο» food sex και όχι «βρόμικο» food porn.

Ό,τι βγαίνει από τον ξυλόφουρνο έχει βαθιά νοστιμιά και πληθωρικότητα. Θα λέγαμε ότι είναι «ενήλικο» food sex και όχι «βρόμικο» food porn.

Καθώς οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα και οι μέρες μικραίνουν, ο Βεζενές εισηγείται τις «Κυριακές όπως θα θέλαμε να είναι»: τεμπέλικες, με V πουλοβεράκι, με γελαστές φάτσες, τζαζ και κόκκινο κρασί από νωρίς.

Vezene_Faraona

Late lunch για τεμπέλικες Κυριακές με φαγητό μέχρι σκασμού. Τα πουλερικά είναι εκλεκτά και το κρασί με pedigree.

Η ιδέα είναι ότι πηδάς το brunch και περνάς σε ένα late lunch ή «lupper», όπως το ονόμασε -προφητικά- η Ιλεάνα Σεραφειμάκη, μιλώντας εδώ  για ένα άλλο fooding των Αθηνών.

Το μενού, εμπνευσμένο από «Το Μεγάλο Φαγοπότι» του Μάρκο Φερρέρι, περιλαμβάνει κότα και φραγκόκοτα από τη φάρμα Μπράλου, μοσχοβίτικη πάπια, πίτες, κυνήγια με χονδρά ζυμαρικά και αβγά παντού.

Διότι είναι φυσικό, μετά το αντίστροφο του brunch, να μην μπορείς να φας τίποτα το βράδυ παρά μόνο ένα πρόβειο γιαουρτάκι.

Vezene (9)

Ό,τι βγαίνει απ’ τον ξυλόφουρβο έχει βαθιά νοστιμιά. Νομίζεις ότι συμμετέχεις σε μεσαιωνικό τσιμπούσι.

Εμπνευσμένο από «Το Μεγάλο Φαγοπότι» του Μάρκο Φερρέρι, το μενού περιλαμβάνει κότα και φραγκόκοτα από τη φάρμα Μπράλου, μοσχοβίτικη πάπια, πίτες, κυνήγια με χονδρά ζυμαρικά και αβγά παντού.

Μια cornucopia που θυμίζει μεσαιωνικό πίνακα και σε συνδυασμό με τη νύχτα που πέφτει γρήγορα, καθώς στραγγίζεις το τελευταίο ποτήρι, είναι ένας γλυκός, μικρός θάνατος.

«Από ποια χαραμάδα γλίστρησε και χάθηκε αυτή η Κυριακή;» αναρωτιέσαι περπατώντας στο σκοτάδι προς το αυτοκίνητό σου.

//Vezene Athens, Βρασίδα 11, Αθήνα, 11528 (Όπισθεν Χίλτον), τηλ. 2107232002.

 

Διαβάστε ακόμα: Ακόλαστη μπεργκεροφαγία στο σαλονικιώτικο “Foodporn”.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και δραστήριος συλλέκτης έργων τέχνης, συνιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και του Athenée που διαδέχεται το εμβληματικό Zonar's, μοιράζεται μαζί μας τη δική του κουλτούρα καφέ. Τελειομανής, αισιόδοξος και... Taficionado, προσδοκά ακόμα θετικότερες εξελίξεις στον τομέα της φιλοξενίας, και ειδικά του ποιοτικού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro