Το εστιατόριο του Άρη Βεζενέ στη Βρασίδα, πίσω απο το Χίλτον, είναι ένα κυριλέ μπιστρό-ροτισερί υψηλής περιωπής με κόστος ανάλογο των σοβαρών πρώτων υλών που χρησιμοποιεί.
Είναι ένα no nonsense (χωρίς παρδαλές, αέρινες γκουρμεδιές) στέκι που αποθεώνει το κρέας (προέλευση, βαρβάτο σίτεμα, obscure κοπές) μαζί με άπαιχτες πίτσες, αλλαντικά τσιγαροχάρτινα, επικά γλυκά και κρασιά με pedigree.
Ό,τι βγαίνει από τον ξυλόφουρνο έχει βαθιά νοστιμιά και πληθωρικότητα. Θα λέγαμε ότι είναι «ενήλικο» food sex και όχι «βρόμικο» food porn.
Καθώς οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα και οι μέρες μικραίνουν, ο Βεζενές εισηγείται τις «Κυριακές όπως θα θέλαμε να είναι»: τεμπέλικες, με V πουλοβεράκι, με γελαστές φάτσες, τζαζ και κόκκινο κρασί από νωρίς.
Η ιδέα είναι ότι πηδάς το brunch και περνάς σε ένα late lunch ή «lupper», όπως το ονόμασε -προφητικά- η Ιλεάνα Σεραφειμάκη, μιλώντας εδώ για ένα άλλο fooding των Αθηνών.
Διότι είναι φυσικό, μετά το αντίστροφο του brunch, να μην μπορείς να φας τίποτα το βράδυ παρά μόνο ένα πρόβειο γιαουρτάκι.
Εμπνευσμένο από «Το Μεγάλο Φαγοπότι» του Μάρκο Φερρέρι, το μενού περιλαμβάνει κότα και φραγκόκοτα από τη φάρμα Μπράλου, μοσχοβίτικη πάπια, πίτες, κυνήγια με χονδρά ζυμαρικά και αβγά παντού.
Μια cornucopia που θυμίζει μεσαιωνικό πίνακα και σε συνδυασμό με τη νύχτα που πέφτει γρήγορα, καθώς στραγγίζεις το τελευταίο ποτήρι, είναι ένας γλυκός, μικρός θάνατος.
«Από ποια χαραμάδα γλίστρησε και χάθηκε αυτή η Κυριακή;» αναρωτιέσαι περπατώντας στο σκοτάδι προς το αυτοκίνητό σου.
//Vezene Athens, Βρασίδα 11, Αθήνα, 11528 (Όπισθεν Χίλτον), τηλ. 2107232002.
Διαβάστε ακόμα: Ακόλαστη μπεργκεροφαγία στο σαλονικιώτικο “Foodporn”.