Τα πολυσύνθετα αρώματα των κρασιών της ποικιλίας θυμίζουν ώριμα καλοκαιρινά φρούτα και αρωματικά βότανα, με νύξεις ορυκτότητας. Στο στόμα είναι γεμάτα κι έχουν υψηλή αλκοόλη, την οποία εξισορροπεί ικανοποιητικά η οξύτητα.

Η καλλιέργεια του Βιδιανού ξεκίνησε σε μικρές εκτάσεις από την περιοχή του Ρεθύμνου. Σήμερα υπάρχουν αμπελώνες του στο Ηράκλειο και τα Χανιά, αλλά πλέον βρίσκουμε και πειραματικές φυτεύσεις σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Οι εξαιρετικές δυνατότητες του σταφυλιού αποδεικνύονται στα κρασιά του, τα οποία εμφανίζονται με έντονα, πολυσύνθετα αρώματα. Θυμίζουν ώριμα καλοκαιρινά φρούτα και αρωματικά βότανα, με νύξεις ορυκτότητας. Στο στόμα είναι γεμάτα κι έχουν υψηλή αλκοόλη, την οποία εξισορροπεί ικανοποιητικά η οξύτητα.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Πυκνό και εξαιρετικά πολύπλοκο κρασί».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top