Βολάκι Άνδρου, Κρεβασάρα: «Ανώτερο της παρμεζάνας!»

Ο nomad chef Ανδρέας Λαγός δοκιμάζει και προτείνει.

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 
_MG_8433

Δια χειρός του Ανδριώτη Νίκου Ασούτη.

Η μακαρονάδα έχει τη θέση της σε κάθε ελληνικό σπίτι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα: με κιμά, με μοσχοβολιστή σάλτσα ντομάτας, με θαλασσινά… Και μαζί της, ιδανική συντροφιά, φρεσκοτριμμένο τυρί. Ελληνικό, αγνό, παραδοσιακό. Όπως το σκληρό και με αλμυρούτσικη, δυνατή, γεύση βολάκι της Άνδρου (από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα), που –δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε– είναι πολύ ανώτερο της παρμεζάνας. Το φτιάχνει στο Κόρθι –μαζί με πολλά ακόμη εξαιρετικά είδη τυριών– ο Ανδριώτης Νίκος Ασούτης.

Επικοινωνήστε μαζί του για να μάθετε πού θα το βρείτε. Εγώ στην Αθήνα το προμηθεύομαι συσκευασμένο από το Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής.

 

//Τυροκομικά Άνδρου Κρεβασάρα, Κόρθι Άνδρου, τηλ. 2282061304

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και δραστήριος συλλέκτης έργων τέχνης, συνιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και του Athenée που διαδέχεται το εμβληματικό Zonar's, μοιράζεται μαζί μας τη δική του κουλτούρα καφέ. Τελειομανής, αισιόδοξος και... Taficionado, προσδοκά ακόμα θετικότερες εξελίξεις στον τομέα της φιλοξενίας, και ειδικά του ποιοτικού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro