Τα πιάτα του Walla Walla δεν είναι για one night stand

Το νέο στέκι στο Παγκράτι δανείζεται το όνομα ενός εξωτικού κρεμμυδιού. Που το ξεφλουδίζεις, για να ανακαλύψεις μια άφιξη τρία σε ένα. Και εστιατόριο και wine bar και κάβα.

 

H αισθητική ταυτότητα του εστιατορίου παραπέμπει σε ένα οικείο μοντέρνο ύφος με τον τόνο να δίνουν τα φώτα από ράταν.

Στο Παγκράτι, που εδώ και τρία χρόνια γεμίζει μαγαζιά, ήρθε το Walla Walla.  Έριξε άγκυρα στην οδό Αρχελάου, άρα σε ένα νευραλγικό σημείο της περιοχής, καθώς γειτνιάζει με ένα μπαρ και με ένα θέατρο. Παρότι το όνομα παραπέμπει σε ένα εξωτικό γλυκό κρεμμύδι, το Walla Walla είναι τρισυπόστατο.

Είναι εστιατόριο, κάβα και wine bar, το οποίο ξεφλουδίζεις, ανακαλύπτοντας εκατοντάδες ετικέτες κρασιών από την Ελλάδα και τον κόσμο. Επίσης, αντικρίζεις ένα χώρο που περιβάλλεται από μια τζαμαρία. Στο κέντρο του δεσπόζει το μπαρ, ζωντανό και στις αποχρώσεις του γκρι, ενώ συνολικά η αισθητική του ταυτότητα παραπέμπει σε ένα οικείο μοντέρνο ύφος με τον τόνο να δίνουν τα φώτα από ράταν. Το Walla Walla είναι χαλαρό, κεφάτο, με κόσμο που φαίνεται να καταλαβαίνει τι θέλει από τη «ζωή» του –και κυρίως από τη διασκέδασή του- το βράδυ που θα επισκεφτεί το συγκεκριμένο μαγαζί.

Το short rib bourguignon είναι μια ιδανική πρόταση που σε χορταίνει.

Η άνεση και μια αδιόρατη γραμμή φιλικότητας διαπερνά το σέρβις που είναι γρήγορο και εξυπηρετικό. Τα πιάτα έρχονται και φεύγουν από το τραπέζι και ζωγραφίζουν ένα μενού που κάνει στάσεις στην Ιταλία, την Ισπανία, την Κίνα, τη Γαλλία. Τη γραφίδα κρατάει ο Κώστας Τσίγκας που εκφράζει μια αυτοπεποίθηση η οποία στέκεται θαρρετά ακόμα και μπρος σε αμήχανους πειραματισμούς. Κάτι που είναι αναμενόμενο άλλωστε, καθώς η κάρτα αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τα διαθέσιμα υλικά.

Κροκέτες καμαμπέρ: ένα πιάτο γεμάτο ζεστά χρώματα.

Τα πιάτα ζωγραφίζουν ένα μενού που κάνει στάσεις στην Ιταλία, την Ισπανία, την Κίνα, τη Γαλλία.

Ομνύω στα ανάμεικτα μανιτάρια που αναπαύονται στην πολέντα και ανακατεύονται σκερτσόζικα με το κάστανο, στα dumplings με τη γαρίδα και το κοτόπουλο, σερβιρισμένα με μανιτάρια και τσίλι που ισορροπούν αρμονικά μεταξύ τους φεύγοντας από τη συνήθη λογική των ντάμπλινγκς. Δροσερή αρχή κάνει η burrata, ένα σύνολο από ψητή κολοκύθα, κουκουνάρι και φουντούκια που ζωντανεύει με το χυμό καρότου και το βαλσάμικο.

Από τα πιο κυρίως πιάτα – στο Walla Walla κυριαρχεί η ιδέα του sharing, του μοιραζόμενου «πιρουνιού» και πιάτου- το short rib bourguignon είναι μια ιδανική πρόταση που σε χορταίνει, όπως και το μοσχαρίσιο Black Angus με τρούφα και ψητές πατάτες. Όλα αυτά με το κατάλληλο ταίριασμα του κρασιού, που περιλαμβάνει και μια ευκαιρία: να δοκιμάσετε κάποιες από τις πολυάριθμες ετικέτες της μεγάλης κάβας του Walla Walla σε τιμή λιανικής πώλησης, με μια μικρή επιβάρυνση.

Και ο επίλογος; Αυτό το αποδομημένο cheesecake με λεμόνι και λάιμ που δίνει χώρο σε μια κομψή μους αρωματική και γοητευτική! Είναι κι αυτός ένας λόγος για να ξαναπάει κανείς στο Walla Walla, γιατί έτσι όπως δείχνουν οι δυναμικές του, δεν ανήκει στην κατηγορία του one night stand restaurant.

//Info: Αρχέλαου 7, Παγκράτι, τηλ.: 210 723 0832

 

Διαβάστε ακόμα: Πρώτη ματιά στο νέο Mr. Pug, τα περίφημα Bao του Βενιέρη από τη Μύκονο και το Χαλάνδρι, τώρα και στο κέντρο.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εγχείρημα του «γκουρού» του εκλεκτού καφέ Γιάννη Ταλούμη ήρθε στην Ομήρου και προσφέρει μια ξεχωριστή αίσθηση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις των νέων τάσεων στην παραγωγή της σαμπάνιας και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα της αλλαγής του χρόνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με έναν πολύτιμο χρονογράφο IWC στον καρπό, ανακαλύπτουμε μοναδικά Ελληνικά gourmet προϊόντα. Επόμενος σταθμός -με το Pilot's Watch Chronograph Edition Le Petit Prince- το μεθυστικό, παλαιωμένο τσίπουρο Τσιλιλή Dark Cave.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα υλικά είναι φρέσκα, της εποχής και παντρεύονται μεταξύ τους με τρόπους πρωτότυπους αλλά όχι δήθεν. Ο σεμνός σεφ Νίκος Θωμάς έχει άποψη και για τη γευστική μνήμη και για την μοντέρνα κουζίνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro