Ροζέ κρασιά σε ποτήρι, στο Winter Garden: μύρισε άνοιξη!

Ο sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης επιλέγει τα ωραιότερα ροζέ -από χλωμά σα ροδοπέταλα κρασιά μέχρι ζωηρόχρωμους αφρώδεις οίνους- και τα παρουσιάζει στον κατάλογο Almost Red, με τη νόστιμη συνοδεία ντελικάτων πιάτων.

 

Ο sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης στήνει το δικό του ροζ σκηνικό στο Winter Garden, παρουσιάζοντας στον κατάλογο Almost Red τις ωραιότερες ροζέ ετικέτες.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος ξεκινούσε το άρθρο του Ανοιχτόχρωμα ροζέ: Μια ευκαιρία για την Ελλάδα γράφοντας «ένας οινοποιός μου είπε κάποτε πως αρνιόταν να κάνει ροζέ, επειδή ήταν ένα κρασί που δεν το άφηναν να γίνει κόκκινο». Όμως θα ήταν άδικο να έχουμε στο μυαλό μας αυτή την εικόνα για τα ροζέ, καθώς λειτουργούν υπέροχα είτε ως συνοδευτικά στα πιάτα της εποχής είτε ως δροσάτα απεριτίφ – όπως πολύ εύστοχα έχει επισημάνει η Μαρία Νέτσικα.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που -τουλάχιστον- ημερολογιακά βαδίζουμε στις πρώτες μέρες της Άνοιξης, η διάθεσή μας «ανοίγει» όπως ο καιρός, η λογική μας αναζητάει -πιο ανάλαφρες και ανέμελες στιγμές, και το μυαλό μας μπαίνει σε ένα ταξιδιάρικο mood.

Σε αυτό το mood έρχεται να βάλει τη δική του πινελιά το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, για μία ακόμα εβδομάδα. Στο Winter Garden City Lounge, έναν εμβληματικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας που το design του θυμίζει πλατό από τα επικά φιλμ του Ιταλού μετρ του κινηματογράφου Bernardo Bertolucci και πολυτελές καταφύγιο για τους τζέντλεμαν των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων των περασμένων δεκαετιών, ο sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης στήνει το δικό του ροζ σκηνικό.

Το Winter Garden City Lounge είναι ένας ιδιαίτερος χώρος στο κέντρο της Αθήνας, με το design του να θυμίζει σκηνικό από τα επικά φιλμ του Ιταλού μετρ του κινηματογράφου Bernardo Bertolucci.

Ο Έλληνας sommelier επιλέγει τα ωραιότερα ροζέ -από κρασιά μέχρι αφρώδεις οίνους- και τα παρουσιάζει στον ανοιξιάτικο κατάλογο Almost Red. Στη λίστα του βρίσκουμε ετικέτες με ελληνική σφραγίδα, όπως το L’Esprit du Lac από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, το La Vie en Rose του Κτήματος Παλυβού και το Idylle d’ Achinos του Πύργου Μελά, το ισπανικό Marqués de Caceres Rosado, το Petale de Rose του Chateau la Tour de L’Eveque, το ημιαφρώδες Cavino Deus Rosato, το αφρώδες Amalia Rosé από το Κτήμα Τσέλεπου, αλλά και η γαλλική σαμπάνια Veuve Clicquot Rosé. Οι τιμές ξεκινούν από 10 ευρώ για ένα ποτήρι παγωμένο ροζέ.

Φυσικά τον κατάλογο συμπληρώνουν ντελικάτα πιάτα, που το κάθε ένα έχει δημιουργηθεί ειδικά για να συνοδεύει και να εμπλουτίζει τη γεύση των ροζέ. Ξεχωρίσαμε το χειροποίητο ραβιόλι με σιγομαγειρεμένο αρνί και φουρνιστή ντομάτα, το ριζότο με πατζάρι και κατσικίσιο τυρί και τη σούπα από πετρόψαρα με σαφράν και λεμόνι.

// Winter Garden City Lounge, ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου 1Αθήνα, τηλ. 210 333 0000.
grandebretagne.gr
gbrestaurants.gr

 

Διαβάστε ακόμα: Top 5 ροζέ από τον ελληνικό αμπελώνα

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εγχείρημα του «γκουρού» του εκλεκτού καφέ Γιάννη Ταλούμη ήρθε στην Ομήρου και προσφέρει μια ξεχωριστή αίσθηση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις των νέων τάσεων στην παραγωγή της σαμπάνιας και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα της αλλαγής του χρόνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με έναν πολύτιμο χρονογράφο IWC στον καρπό, ανακαλύπτουμε μοναδικά Ελληνικά gourmet προϊόντα. Επόμενος σταθμός -με το Pilot's Watch Chronograph Edition Le Petit Prince- το μεθυστικό, παλαιωμένο τσίπουρο Τσιλιλή Dark Cave.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα υλικά είναι φρέσκα, της εποχής και παντρεύονται μεταξύ τους με τρόπους πρωτότυπους αλλά όχι δήθεν. Ο σεμνός σεφ Νίκος Θωμάς έχει άποψη και για τη γευστική μνήμη και για την μοντέρνα κουζίνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro