Γιαουρτόσουπα με γιουβαρλάκια αρνίσια, από τον Γιάννη Μπαξεβάνη

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 
giaourtosoupa gioub-kia-1190

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με κυβάκια ντομάτας, ολόκληρα φύλλα βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου. Φωτό: Παύλος Τσοκούνογλου

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. κιμάς αρνίσιος (ή μισός αρνίσιος, μισός μοσχαρίσιος)
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο
1/2 φλ. ρύζι, παραβρασμένο, περασμένο στο multi
Λίγη ρίγανη
1/2 κ.γλ. κύμινο
1 αβγό
1/2 λίτρο ζωμός από αρνίσια κόκαλα ή λαχανικά
Κρόκοι από 2 αβγά
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 ντομάτα, σε κυβάκια
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
Λίγο ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Γιουβαρλάκια:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ρύζι, τη ρίγανη, το κύμινο και το 1 αβγό. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια, ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά στρογγυλά ή μακρόστενα κεφτεδάκια.
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο λάδι και καψαλίζουμε για 2-3 λεπτά τα γιουβαρλάκια.

Σούπα:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό και μόλις βράσει ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25-30 λεπτά. Κατόπιν, με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους αβγών, το γιαούρτι και το κορν φλάουρ.
Χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε στο μείγμα λίγο-λίγο ζωμό από τα γιουβαρλάκια. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε έως ότου δέσει η σούπα και γίνει βελουτέ. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο, ξαναρίχνουμε τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με κυβάκια ντομάτας, ολόκληρα φύλλα βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.

⇒ Ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι σύμβουλος εστιατορίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. baxevanis.com

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτοί είναι οι top 5 πάγκοι στις λαϊκές αγορές των Νοτίων Προαστίων.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και δραστήριος συλλέκτης έργων τέχνης, συνιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και του Athenée που διαδέχεται το εμβληματικό Zonar's, μοιράζεται μαζί μας τη δική του κουλτούρα καφέ. Τελειομανής, αισιόδοξος και... Taficionado, προσδοκά ακόμα θετικότερες εξελίξεις στον τομέα της φιλοξενίας, και ειδικά του ποιοτικού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro