giaourtosoupa gioub-kia-1190

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με κυβάκια ντομάτας, ολόκληρα φύλλα βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου. Φωτό: Παύλος Τσοκούνογλου

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. κιμάς αρνίσιος (ή μισός αρνίσιος, μισός μοσχαρίσιος)
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο
1/2 φλ. ρύζι, παραβρασμένο, περασμένο στο multi
Λίγη ρίγανη
1/2 κ.γλ. κύμινο
1 αβγό
1/2 λίτρο ζωμός από αρνίσια κόκαλα ή λαχανικά
Κρόκοι από 2 αβγά
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 ντομάτα, σε κυβάκια
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
Λίγο ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Γιουβαρλάκια:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ρύζι, τη ρίγανη, το κύμινο και το 1 αβγό. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια, ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά στρογγυλά ή μακρόστενα κεφτεδάκια.
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο λάδι και καψαλίζουμε για 2-3 λεπτά τα γιουβαρλάκια.

Σούπα:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό και μόλις βράσει ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25-30 λεπτά. Κατόπιν, με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους αβγών, το γιαούρτι και το κορν φλάουρ.
Χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε στο μείγμα λίγο-λίγο ζωμό από τα γιουβαρλάκια. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε έως ότου δέσει η σούπα και γίνει βελουτέ. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο, ξαναρίχνουμε τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με κυβάκια ντομάτας, ολόκληρα φύλλα βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.

⇒ Ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι σύμβουλος εστιατορίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. baxevanis.com

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτοί είναι οι top 5 πάγκοι στις λαϊκές αγορές των Νοτίων Προαστίων.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top