Το Yuzu Bee, από τον Θανάση Έλληνα

Mια «διαφορετική» βερσιόν της διάσημης Margarita, με γιαπωνέζικες πινελιές. Από την τάση των cocktails με υγρό άζωτο.

 
 Με βάση την τεκίλα και όξινη, ισορροπημένη  γεύση.

Με βάση την τεκίλα και όξινη, ισορροπημένη γεύση.

«Πατέρας» της τάσης των cocktails με υγρό άζωτο είναι ο διάσημος mixologist  Dale De Groff. Το υγρό άζωτο –αυτή είναι η ιδιαιτερότητά του– βοηθά το cocktail να παραμείνει παγωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την προσθήκη πάγου, ο οποίος θα πετύχει μεν το ίδιο, αλλά θα το αραιώσει και θα το κάνει να χάσει τη σύσταση, την υφή και την πυκνότητά του.

 

Υλικά
1 μέρος τεκίλα reposado
Σιρόπι αγαύης
Σιρόπι μελιού
Χυμός lime
Χυμός yuzu (γιαπωνέζικο lime)
1 φύλλο shisho (γιαπωνέζικη μέντα)

 

Εκτέλεση
Σε ένα σέικερ βάζουμε την τεκίλα, το χυμό lime, το χυμό yuzu, το σιρόπι μελιού, το σιρόπι αγαύης και το φύλλο shisho. Προσθέτουμε τον πάγο και χτυπάμε δυνατά. Διπλοσουρώνουμε σε ανοξείδωτο μπολ και, ρίχνοντας σιγά σιγά το υγρό άζωτο, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και να πάρει την σύσταση που πρέπει –ελαφρώς γρανιτώδη. Γαρνίρουμε με μια φέτα lime σε coupe ποτήρι σαμπάνιας και σερβίρουμε.

 

Σημ.: Το Yuzu Bee δεν είναι, προφανώς, ένα κοκτέιλ για να το φτιάξει ο καθένας. Αν τελικά μείνετε με την όρεξη και δεν σας αρκεί μια κανονική Margarita, μπορείτε να το δοκιμάσετε επιτόπου στο Matsuhisa.

 

O Θανάσης Έλληνας είναι bar manager του εστιατορίου Matsuhisa, Astir Palace Resort, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8960510.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του νέου «geographically whimsical» εστιατορίου Folk. Που με το εύληπτο ντιζάιν στο χώρο και τη χρήση πρώτων υλών με ταυτότητα στην κουζίνα φέρνει καλιφορνέζικο αέρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στo ολοκαίνουργιο εστιατόριο του αναγεννημένου Αστέρα Βουλιαγμένης και... κελαηδήσαμε: αυθεντική ιταλική κουζίνα με ορίτζιναλ πρώτες ύλες (εδώ είναι το μυστικό), άψογο σέρβις και ανεπανάληπτη θέα στο Σαρωνικό. Τιμές; Πολύ λογικές για το παγκόσμιας κλάσης επίπεδο του resort.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας γιος πρώην σουβλατζήδων αποφάσισε να κόψει το κρέας και γράφει για το τελευταίο του τυλιχτό. Ένα τίμιο σουβλάκι σε ένα συνοικιακό στέκι στη Δάφνη με αρκετά χρόνια ιστορίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στην καρδιά του Ψυρρή υπάρχει ένας θύλακας ηρεμίας που μας μεταφέρει σε κλίμα υπαίθρου. Ριλάξ και τσιμπολόγημα από το καλάθι, στο ανθοστόλιστο roof garden ενός νέου, ιδιοσυγκρασιακού ξενοδοχείου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro