Με βάση την τεκίλα και όξινη, ισορροπημένη  γεύση.

Με βάση την τεκίλα και όξινη, ισορροπημένη γεύση.

«Πατέρας» της τάσης των cocktails με υγρό άζωτο είναι ο διάσημος mixologist  Dale De Groff. Το υγρό άζωτο –αυτή είναι η ιδιαιτερότητά του– βοηθά το cocktail να παραμείνει παγωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την προσθήκη πάγου, ο οποίος θα πετύχει μεν το ίδιο, αλλά θα το αραιώσει και θα το κάνει να χάσει τη σύσταση, την υφή και την πυκνότητά του.

 

Υλικά
1 μέρος τεκίλα reposado
Σιρόπι αγαύης
Σιρόπι μελιού
Χυμός lime
Χυμός yuzu (γιαπωνέζικο lime)
1 φύλλο shisho (γιαπωνέζικη μέντα)

 

Εκτέλεση
Σε ένα σέικερ βάζουμε την τεκίλα, το χυμό lime, το χυμό yuzu, το σιρόπι μελιού, το σιρόπι αγαύης και το φύλλο shisho. Προσθέτουμε τον πάγο και χτυπάμε δυνατά. Διπλοσουρώνουμε σε ανοξείδωτο μπολ και, ρίχνοντας σιγά σιγά το υγρό άζωτο, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και να πάρει την σύσταση που πρέπει –ελαφρώς γρανιτώδη. Γαρνίρουμε με μια φέτα lime σε coupe ποτήρι σαμπάνιας και σερβίρουμε.

 

Σημ.: Το Yuzu Bee δεν είναι, προφανώς, ένα κοκτέιλ για να το φτιάξει ο καθένας. Αν τελικά μείνετε με την όρεξη και δεν σας αρκεί μια κανονική Margarita, μπορείτε να το δοκιμάσετε επιτόπου στο Matsuhisa.

 

O Θανάσης Έλληνας είναι bar manager του εστιατορίου Matsuhisa, Astir Palace Resort, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8960510.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top