Το Yuzu Bee, από τον Θανάση Έλληνα

Mια «διαφορετική» βερσιόν της διάσημης Margarita, με γιαπωνέζικες πινελιές. Από την τάση των cocktails με υγρό άζωτο.

 
 Με βάση την τεκίλα και όξινη, ισορροπημένη  γεύση.

Με βάση την τεκίλα και όξινη, ισορροπημένη γεύση.

«Πατέρας» της τάσης των cocktails με υγρό άζωτο είναι ο διάσημος mixologist  Dale De Groff. Το υγρό άζωτο –αυτή είναι η ιδιαιτερότητά του– βοηθά το cocktail να παραμείνει παγωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την προσθήκη πάγου, ο οποίος θα πετύχει μεν το ίδιο, αλλά θα το αραιώσει και θα το κάνει να χάσει τη σύσταση, την υφή και την πυκνότητά του.

 

Υλικά
1 μέρος τεκίλα reposado
Σιρόπι αγαύης
Σιρόπι μελιού
Χυμός lime
Χυμός yuzu (γιαπωνέζικο lime)
1 φύλλο shisho (γιαπωνέζικη μέντα)

 

Εκτέλεση
Σε ένα σέικερ βάζουμε την τεκίλα, το χυμό lime, το χυμό yuzu, το σιρόπι μελιού, το σιρόπι αγαύης και το φύλλο shisho. Προσθέτουμε τον πάγο και χτυπάμε δυνατά. Διπλοσουρώνουμε σε ανοξείδωτο μπολ και, ρίχνοντας σιγά σιγά το υγρό άζωτο, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και να πάρει την σύσταση που πρέπει –ελαφρώς γρανιτώδη. Γαρνίρουμε με μια φέτα lime σε coupe ποτήρι σαμπάνιας και σερβίρουμε.

 

Σημ.: Το Yuzu Bee δεν είναι, προφανώς, ένα κοκτέιλ για να το φτιάξει ο καθένας. Αν τελικά μείνετε με την όρεξη και δεν σας αρκεί μια κανονική Margarita, μπορείτε να το δοκιμάσετε επιτόπου στο Matsuhisa.

 

O Θανάσης Έλληνας είναι bar manager του εστιατορίου Matsuhisa, Astir Palace Resort, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8960510.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο διαπρεπής οινολόγος και συγγραφέας σε μια απρόβλεπτη αυτοσυνέντευξη -αυτοανάλυση με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο, «Οινεμπόριο».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro