Το Yuzu Bee, από τον Θανάση Έλληνα

Mια «διαφορετική» βερσιόν της διάσημης Margarita, με γιαπωνέζικες πινελιές. Από την τάση των cocktails με υγρό άζωτο.

 
 Με βάση την τεκίλα και όξινη, ισορροπημένη  γεύση.

Με βάση την τεκίλα και όξινη, ισορροπημένη γεύση.

«Πατέρας» της τάσης των cocktails με υγρό άζωτο είναι ο διάσημος mixologist  Dale De Groff. Το υγρό άζωτο –αυτή είναι η ιδιαιτερότητά του– βοηθά το cocktail να παραμείνει παγωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την προσθήκη πάγου, ο οποίος θα πετύχει μεν το ίδιο, αλλά θα το αραιώσει και θα το κάνει να χάσει τη σύσταση, την υφή και την πυκνότητά του.

 

Υλικά
1 μέρος τεκίλα reposado
Σιρόπι αγαύης
Σιρόπι μελιού
Χυμός lime
Χυμός yuzu (γιαπωνέζικο lime)
1 φύλλο shisho (γιαπωνέζικη μέντα)

 

Εκτέλεση
Σε ένα σέικερ βάζουμε την τεκίλα, το χυμό lime, το χυμό yuzu, το σιρόπι μελιού, το σιρόπι αγαύης και το φύλλο shisho. Προσθέτουμε τον πάγο και χτυπάμε δυνατά. Διπλοσουρώνουμε σε ανοξείδωτο μπολ και, ρίχνοντας σιγά σιγά το υγρό άζωτο, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και να πάρει την σύσταση που πρέπει –ελαφρώς γρανιτώδη. Γαρνίρουμε με μια φέτα lime σε coupe ποτήρι σαμπάνιας και σερβίρουμε.

 

Σημ.: Το Yuzu Bee δεν είναι, προφανώς, ένα κοκτέιλ για να το φτιάξει ο καθένας. Αν τελικά μείνετε με την όρεξη και δεν σας αρκεί μια κανονική Margarita, μπορείτε να το δοκιμάσετε επιτόπου στο Matsuhisa.

 

O Θανάσης Έλληνας είναι bar manager του εστιατορίου Matsuhisa, Astir Palace Resort, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8960510.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο γευσιγνωστικό μενού στο Four Seasons Athens περιλαμβάνει πέντε πιάτα που τιμούν τους καρπούς της αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας και συνδυάζονται με ισάριθμα εξαιρετικά ασύρτικα από τη Σαντορίνη και όχι μόνο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kyranis Architects ανέλαβε να μεταμορφώσει έναν μικρό χώρο στο Σύνταγμα σε σύγχρονο παρασκευαστήριο pizza-bar. Το αποτέλεσμα ελκύει το μάτι και προκαλεί τους γευστικούς κάλυκες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro