Zacapa Coffee Old Fashioned: Αυτό είναι το cocktail του πρώτου Artisans event

Η Reserve Brand ambassador της Diageo Άντζελα Μαριδάκη, προτείνει ένα κοκτέιλ-έκπληξη, που αξίζει να δοκιμάσεις.

Φωτογραφία :
Νίκος Καρανικόλας
 

To Zacapa Coffee Old Fashioned έτοιμο να το απολαύσεις.

Το απόγευμα της Πέμπτης, στο πρώτο Artisans event στο Artisanal της Κηφισιάς είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τα μυστικά του καφέ από τον δημιουργό της TAF Γιάννη Ταλούμη, αλλά και να γνωρίσουμε ένα κοκτέιλ-έκπληξη, πρόταση της Reserve Brand ambassador της Diageo Άντζελας Μαριδάκη. Κυρίες και κύριοι υποδεχθείτε το Zacapa Coffee Old Fashioned.

Ο συνδυασμός Zacapa και καφέ Taf είναι εξαιρετικός.

Υλικά
– 50ml Zacapa 23
– 30ml Iced Brewed coffee by Taf
– 1 κουταλιά (5ml) Creme de cacao
– 1 κουταλιά (5ml) σιρόπι ζάχαρης (αναλογία ζάχαρης/νερού 1:1)
– 2 στάλες orange bitters

Χρειάζεται να είμαστε ακριβείς στις αναλογίες για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε χαμηλό ποτήρι τύπου old fashioned με πάγο και αναδεύουμε. Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα Valhrona υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο (κατα προτίμηση 70%).

Στο τέλος γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα Valhrona υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο.

Αξίζει να ξέρεις
Πρόκειται για ένα ποτό απλό στην εκτέλεση με όμορφη αρμονία αρωμάτων. Χρειάζεται να είμαστε ακριβείς στις αναλογίες ώστε να αναδείξουμε τόσο το ρούμι Zacapa όσο και τον καφέ καθώς και να έχουμε συμπαγή πάγο καλής ποιότητας για να μην νερώσει. Προσοχή: Η φρεσκάδα και οξύτητα του cold brewed καφέ σε ξεγελά και είναι δύσκολο να πιεις μονάχα ένα.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο οραματιστής του καφέ Γιάννης Ταλούμης μας συστήνεται στο 1ο βίντεο των ARTISANS

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και δραστήριος συλλέκτης έργων τέχνης, συνιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και του Athenée που διαδέχεται το εμβληματικό Zonar's, μοιράζεται μαζί μας τη δική του κουλτούρα καφέ. Τελειομανής, αισιόδοξος και... Taficionado, προσδοκά ακόμα θετικότερες εξελίξεις στον τομέα της φιλοξενίας, και ειδικά του ποιοτικού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro