Zacapa Coffee Old Fashioned: Αυτό είναι το cocktail του πρώτου Artisans event

Η Reserve Brand ambassador της Diageo Άντζελα Μαριδάκη, προτείνει ένα κοκτέιλ-έκπληξη, που αξίζει να δοκιμάσεις.

Φωτογραφία :
Νίκος Καρανικόλας
 

To Zacapa Coffee Old Fashioned έτοιμο να το απολαύσεις.

Το απόγευμα της Πέμπτης, στο πρώτο Artisans event στο Artisanal της Κηφισιάς είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τα μυστικά του καφέ από τον δημιουργό της TAF Γιάννη Ταλούμη, αλλά και να γνωρίσουμε ένα κοκτέιλ-έκπληξη, πρόταση της Reserve Brand ambassador της Diageo Άντζελας Μαριδάκη. Κυρίες και κύριοι υποδεχθείτε το Zacapa Coffee Old Fashioned.

Ο συνδυασμός Zacapa και καφέ Taf είναι εξαιρετικός.

Υλικά
– 50ml Zacapa 23
– 30ml Iced Brewed coffee by Taf
– 1 κουταλιά (5ml) Creme de cacao
– 1 κουταλιά (5ml) σιρόπι ζάχαρης (αναλογία ζάχαρης/νερού 1:1)
– 2 στάλες orange bitters

Χρειάζεται να είμαστε ακριβείς στις αναλογίες για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε χαμηλό ποτήρι τύπου old fashioned με πάγο και αναδεύουμε. Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα Valhrona υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο (κατα προτίμηση 70%).

Στο τέλος γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα Valhrona υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο.

Αξίζει να ξέρεις
Πρόκειται για ένα ποτό απλό στην εκτέλεση με όμορφη αρμονία αρωμάτων. Χρειάζεται να είμαστε ακριβείς στις αναλογίες ώστε να αναδείξουμε τόσο το ρούμι Zacapa όσο και τον καφέ καθώς και να έχουμε συμπαγή πάγο καλής ποιότητας για να μην νερώσει. Προσοχή: Η φρεσκάδα και οξύτητα του cold brewed καφέ σε ξεγελά και είναι δύσκολο να πιεις μονάχα ένα.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο οραματιστής του καφέ Γιάννης Ταλούμης μας συστήνεται στο 1ο βίντεο των ARTISANS

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ολα ξεκίνησαν το 2009, σε ένα μικρό, φωτεινό μαγαζί στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Το όραμα του Γιάννη Ταλούμη να πίνουμε εκλεκτό espresso στην Αθήνα σε προσιτές τιμές, απέκτησε σάρκα, οστά και… διαπεραστικό άρωμα. Μια δεκαετία μετά, το Taf Café συνεχίζει να εξελίσσεται και να ορίζει τις τάσεις στον καφέ. Πάρτε κι εσείς μια γεύση, μέσα σε ένα λεπτό, από την κουλτούρα και τον ρυθμό μιας διεύθυνσης που θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Κίμων Φραγκάκης ταξίδεψε στο Κονιάκ της Γαλλίας για να συναντήσει έναν αξιοθαύμαστο επιχειρηματία: Τον «Στιβ Τζομπς» των ποτών, δημιουργό του σοφιστικέ G’Vine, ενός τζιν από σταφύλια, που μοσχοβολάει καλοκαίρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro