Το νέο Zonar’s είναι εδώ!

Ο Βασίλης Δημαράς έσπευσε στο εμβληματικότερο στέκι της αστικής Αθήνας την πρώτη μέρα του συγκινητικού comeback, και μεταδίδει. Μαζί με μια επιλογή των ωραιότερων φωτογραφιών που ανεβαίνουν -διαρκώς- στο Instagram.

 
zonars2

(photo credit:@[email protected])

Όταν πιτσιρικάς πρωτοπέρασα το κατώφλι του μυθικού Zonar’s, είχαν παρέλθει οι δόξες του και η ατμόσφαιρα δεν θύμιζε τίποτα από όλα αυτά που είχα στο μυαλό μου. Ήταν τα χρόνια της παρακμής του. Μετά από λίγο καιρό έκλεισε. Για να έρθει στη θέση του ένα “κυριλέ” καφέ χωρίς προσωπικότητα που δεν πρόσθετε κάτι στην πόλη, ούτε τιμούσε την ιστορία του “ναού”.

Ώσπου οι φήμες ότι επιστρέφει και πάλι το παλιό Zonar’s άρχισαν να σαρώνουν την Αθήνα. Οι φήμες έγιναν γρήγορα πραγματικότητα και οι πόρτες του πιο εμβληματικού στεκιού της αστικής Αθήνας μόλις άνοιξαν. Ανακαλώντας μνήμες μιας αθηναϊκής “μπελ επόκ” που σήμερα δικαιολογημένα νοσταλγούμε περισσότερο από ποτέ.

Πίσω από όλη αυτήν την προσπάθεια κρύβονται δύο άνθρωποι: Τα αδέλφια Σπύρος και Χρύσανθος Πανάς (Island, Salon de Bricolage κ.ά.), οι οποίοι με τη στήριξη της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία ανήκει το μέγαρο του Μ.Τ.Σ., θέλουν να δώσουν ξανά ένα ευρωπαϊκό, μητροπολιτικό αέρα στο ταλαίπωρο κέντρο της Αθήνας που τα τελευταία χρόνια έχει αφεθεί στην παρακμή.

Περνώντας την πόρτα του, δεν μπορεί να μη σε εντυπωσιάσει η μεγάλη μπάρα που δεσπόζει στο χώρο. Τα γήινα, αλλά κομψά καφέ χρώματα (φέρνουν σε πολύτιμη σοκολάτα) δένουν αρμονικά με το γαλάζιο βελούδο που ντύνει τις πολυθρόνες. Πρόκειται για ένα αληθινά εκλεπτυσμένο περιβάλλον με ταυτότητα. Όπως αρμόζει στο όνομα και στην ιστορία του χώρου.

Συνεχίζω την ανακάλυψη: Καναπέδες με ψηλή πλάτη και αναπαυτικές πολυθρόνες πλαισιώνουν το τζάκι στο βάθος. Οι τζαμαρίες που βλέπουν στην Πανεπιστημίου έχουν για παρέα μικρά χαριτωμένα τραπεζάκια. Ξαφνικά κάτι κόκκινες καρέκλες μπαίνουν στο οπτικό μου πεδίο. Είναι αυτές που οριοθετούν το χώρο του εστιατορίου στα δεξιά.

zonars5

(photo credit:@[email protected])

Μαθαίνω ότι το μόνο που θυμίζει το παλιό Zonar’s είναι το αρ ντεκό μοτίβο στο μπαρ και το παλιό μωσαϊκό στο πάτωμα. Όλα τα άλλα είναι καινούργια και οφείλονται στον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο Καραμπατάκη του K-Studio, ενώ τη γενική επιμέλεια της σκηνογραφίας έχει ο Δημήτρης Φωτόπουλος.

Θα ανοίγει από νωρίς για τον πρώτο καφέ της μέρας με χάζι έξω στην κίνηση της πόλης και ανοιχτές κουρτίνες για να μπαίνει ο ήλιος. Όσο νυχτώνει, θα παίρνουν τη σκυτάλη ήχοι από ντουέτα, τρίο και κουαρτέτα που θα παίζουν ζωντανά.

Το ανανεωμένο Zonar’s θα ανοίγει από νωρίς το πρωί (γύρω στις 08:30) για τον πρώτο καφέ της μέρας με χάζι έξω στην κίνηση της πόλης και ανοιχτές κουρτίνες για να μπαίνει ο ήλιος (το βράδυ οι αυλαίες θα πέφτουν). Όσο απογευματιάζει θα γίνεται πιο classic με ήχους από ντουέτα, τρίο και κουαρτέτα που θα παίζουν ζωντανά. Τις πόρτες του θα τις κλείνει αργά το βράδυ.

Η κουζίνα του θα σερβίρει διεθνή και μεσογειακή κουζίνα, την οποία θα επιμελείται ο chef Νίκος Σκλήρας (περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα, όταν η κουζίνα θα έχει βρει τα πατήματα της και θα τη δοκιμάσουμε όπως της πρέπει).

 

//«Zonar’s», Βουκουρεστίου 9, Σύνταγμα, τηλ 21 0321 1158.

 

Διαβάστε ακόμα: Σαφάρι στην Αθήνα – Τα μυστικά του ιδανικού espresso.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι μόδες πάνε και έρχονται στην εστιατορική σκηνή, απλώς όπως συμβαίνει με όλες τις μόδες, μέχρι να φτάσουν στη μάζα, έχουν ξεπεραστεί από την ελίτ. Πιστέψτε μας, ξέρουμε τι τρώνε και τι δεν προτιμούν πια οι ψαγμένοι συνδαιτημόνες. Να μας συγχωρεί το λάδι τρούφας αλλά ήρθε η ώρα να χωρίσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro