Το Athénée υποδέχεται τον χειμώνα με πάρτι και νέες γαστρονομικές προτάσεις

Ολοήμερο πάρτι στις 5 Οκτωβρίου, νέα πιάτα από τον βραβευμένο σεφ Νίκο Σκλήρα, γλυκά «κολασμένες» δημιουργίες του Στέλιου Παρλιάρου, fine drinking και Gastronomy Tuesdays με φημισμένους έλληνες και ξένους σεφ. Ο χειμώνας ξεκινάει στο Athénée.

 

Χρωματική παλέτα που παραπέμπει σε έναν θερμό χειμώνα και γευστικό αποτύπωμα που σε ταξιδεύει ταυτόχρονα σε διαφορετικά μέρη.

Μήπως θα έπρεπε να μας είχε προϊδεάσει αυτό που συνέβη στην παραλιακή από τον περασμένο Μάιο γι’ αυτό που θα συμβεί τώρα στη Βουκουρεστίου; Μήπως θα έπρεπε το Island να ήταν ο πρoάγγελος για το Athénée; Μπορεί τα δύο μαγαζιά να έχουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία, να διαφέρουν αρκετά ως προς τη φιλοσοφία που τα διέπει, όμως, από πίσω τους βρίσκεται ο… κοινός εγκέφαλος που τα κινεί.

Η αστική δωρικότητα της σάλας.

Η απόφαση του Χρύσανθου Πανά να διοργανώσει μέσα στο καλοκαίρι τα Gastronomy Wednesday, ένα γαστρονομικό φεστιβάλ όπου σημαντικοί έλληνες σεφ έκαναν pop up εμφανίσεις παρουσιάζονταν στους θαμώνες του Island τις δημιουργίες τους, έδειξε πως πάντα υπάρχουν νέες ιδέες να ιντριγκάρουν.

Ο βραβευμένος chef Νίκος Σκλήρας θα μας προτείνει νέα πιάτα που δεν γίνεται να μην τα δοκιμάσουμε.

Τώρα που το καλοκαίρι μάς αποχαιρέτησε, το Athénée αναλαμβάνει δράση. Στο πιο προνομιακό σημείο της Αθήνας, στη Βουκουρεστίου, εκεί όπου όλη η Αθήνα περνάει καθημερινά είτε για να βολτάρει είτε για να πάει ή να επιστρέψει από τη δουλειά, είτε για να ψωνίσει, το συγκεκριμένο μαγαζί βρίσκεται πάντα εκεί με ανοιχτές τις θύρες του.

Ετοιμαστείτε για fine drinking.

Το πρώην Zonar’s μπορεί να αποχώρησε αναγκαστικά ως όνομα, η αύρα όμως παραμένει ενεργή και δραστήρια. Και είναι αυτή η αίσθηση μιας άλλης Αθήνας που μας καλεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου να υποδεχθούμε την έναρξη της χειμερινής περιόδους στο all-day long party που διοργανώνει το Athénée.

Γλυκιές δημιουργίες από τον Στέλιο Παρλιάρο; Αυτό κι αν είναι ευχάριστη έκπληξη.

Το πάρτι, φυσικά, σημαίνει διασκέδαση, αλλά σημαίνει και γευστικές προτάσεις. Ή, μάλλον, νέες γευστικές προτάσεις. Αυτές θα προέλθουν από τον βραβευμένο chef Νίκου Σκλήρα, το theatre menu, τα early drinks της Παρασκευής, αλλά και τα βραδινά parties διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα του πιο κοσμοπολίτικου spot της Αθήνας.

Κυριακή στο Athénée για brunch; Μα, φυσικά.

Την fine drinking εμπειρία της νέας σεζόν επιμελούνται οι δύο mixologists Δημήτρης Καραπάνος και Βασίλης Σγουρομάλλης, άρα δύο γνώστες του αντικειμένου.

Ένα από τα καινούργια πιάτα που θα βρείτε στο Athénée. O χειμώνας προμηνύεται όμορφος.

Οσοι είστε λάτρεις της κυριακάτικης βόλτας στο κέντρο, και πολύ καλά κάνετε καθώς η ηρεμία που αποπνέει η πόλη αυτή τη μέρα δεν συγκρίνεται με τίποτα, φέτος στο Athénée το brunch της Κυριακής αποκτάει την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου, και τις “on the spot” δημιουργίες του που θα μπορεί κανείς να τις γευτεί κάθε Κυριακή από 20 Οκτωβρίου. Η συνεργασία με τον Στέλιο Παρλιάρο ενισχύεται με το pop-up buffet καθημερινά τα απογεύματα μέσα στο χώρο του Athenee.

Για να επανέλθουμε σ’ αυτό που γράφαμε στην αρχή: ο όμιλος Πανά μεταφέρει τις βραδιές γαστρονομίας του Island στο Athénée. Αυτό σημαίνει ότι θα υποδέχεται μια φορά το μήνα Έλληνες και διεθνείς chefs που θα ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού. Την αυλαία των “Gastronomy Tuesdays” ανοίγει ο πολυσχιδής Αθηναγόρας Κωστάκος την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ενώ την επιμέλεια των γαστρονομικών βραδιών έχει αναλάβει ο Νίκος Δαδίτσιος.

 

Διαβάστε ακόμα: Granello, μια νέα μίνι πιτσαρία στην καρδιά της Αθήνας.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro