Καφές πολλών «Αστέρων»: Δοκιμάσαμε το house blend της Taf, αποκλειστικά για το Four Seasons

Η Taf δημιούργησε ένα εξαιρετικό χαρμάνι espresso ειδικά για το Four Seasons στον ανανεωμένο Αστέρα. Απολαύστε έναν από τους κορυφαίους καφέδες της πόλης στο πολυτελές Avra Lounge & Terrace, το all day bar με την αξεπέραστη θέα στον κόλπο του Σαρωνικό.

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 

Το Avra Lounge & Terrace λειτουργεί ως all day bar. Αποτελεί το λαμπρότερο «σαλόνι» του ξενοδοχείου, και είναι σχεδιασμένο από το γραφείο του Σουηδού σταρ-αρχιτέκτονα Martin Brudnizki.

Στο ξενοδοχείο Ναυσικά του Four Seasons Astir Palace, με την ατόφια κοσμοπολίτικη αισθητική του παραθεριστικού συγκροτήματος, βρίσκεται το Avra Lounge & Terrace που λειτουργεί ως all day bar, από τις εννιά το πρωί έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Προσφέρει επιλογές σε ροφήματα, ελαφριά πιάτα και κοκτέιλ, ενώ καθημερινά από τις 5 έως τις 8 σερβίρει aperitivo.

Ο φωτεινός, γενναιόδωρος χώρος του Avra, ο οποίος αποτελεί το λαμπρότερο «σαλόνι» του ξενοδοχείου, είναι σχεδιασμένος από το γραφείο του Σουηδού σταρ-αρχιτέκτονα Martin Brudnizki. Τα φωτιστικά που κρέμονται από το πανύψηλο ταβάνι, οι καθρέφτες και τα έργα τέχνης στους τοίχους, τα φυσικά υλικά και τα μοναδικά χαλιά, όλα συντελούν στη δημιουργία μίας ατμόσφαιρας που είναι την ίδια στιγμή σύγχρονη και ρετρό, της «νέας» εποχής και γεμάτη από την κομψότητα καιρών πολύ πιο glamorous από τους δικούς μας.

Ατμόσφαιρα που είναι την ίδια στιγμή σύγχρονη και ρετρό.

Με «πιάτο» τον κόλπο του Σαρωνικού, είναι λουσμένο στο φως ενώ η ευμεγέθης βεράντα μπροστά του υπόσχεται ακόμα περισσότερη χαλάρωση. Το μπαρ στο κέντρο του εσωτερικού χώρου, με ορατότητα από παντού, του δίνει ένα κινηματογραφικό στυλ. Στα έπιπλα κυριαρχούν οι ασυνήθιστες αποχρώσεις του μπλε και του χλωμού ροζ, ενώ τα χρυσαφί μαχαιροπίρουνα χαρίζουν ένα πασπάλισμα χλιδής. Διάσπαρτα στο χώρο, τα coffee table books εκδοτικών οίκων όπως o Assouline, παραμνησιακά, μας κάνουν κοινωνούς της χρυσής εποχής των αστέρων που κάποτε έμειναν εδώ.

Επιλέξαμε ένα ήσυχο πρωινό για την επίσκεψη μας. Μας τράβηκε η μυρωδιά του φρεσκοκαβουρδισμένου house blend του καφέ που δημιούργησε η Taf αποκλειστικά για το Four Seasons. Το απόγευμα αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσει κάποιος μέσα από τις τζαμαρίες, αλλά και στη βεράντα του, όλες αυτές τις υπέροχες αποχρώσεις που σχηματίζει ο ήλιος καθώς δύει ακριβώς απέναντι. Εμείς, απολαύσαμε τη θέα ενός λαμπρού ανοιξιάτικου ουρανού υπό τη συνοδεία ενός «μαγικού» φλιτζανιού εσπρέσο.

Σαν να βρίσκεσαι σε έναν οικείο χώρο, πλημμυρισμένος από απαλά χρώματα και βαρύτιμα έπιπλα.

Όπως με πληροφόρησε ο barista του Avra, το πάντα φρεσκοαλεσμένο -και «top secret» όσον αφορά την ακριβή σύνθεσή του- house blend για το Four Seasons περιλαμβάνει 100% καφέ της ποικιλίας Arabica από την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα και τη Βραζιλία, με κάθε χώρα παραγωγής να συνεισφέρει τα δικά της αρώματα και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά στο χαρμάνι.

Η ιδέα να φτιαχτεί ένας συγκεκριμένος καφές για ένα κορυφαίο ξενοδοχείο είναι, αν μη τι άλλο, έξυπνη. Συχνά συνδέουμε οσμές και γεύσεις με βιωμένες εμπειρίες, μέρη και εποχές.

Στα έπιπλα κυριαρχούν οι ασυνήθιστες αποχρώσεις του μπλε και του χλωμού ροζ.

Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε σε θέση να καταλάβουμε με μια ρουφηξιά την πλήρη και λεπτομερή σύνθεση ενός blend. Μπορούμε, όμως, να ονοματίσουμε με συγκεκριμένα επίθετα τα αρώματα, το σώμα και την επίγευση του. Αλλά και να ξεχωρίσουμε ένα φλιτζάνι καλό καφέ από ένα κακής ποιότητας.

Δεν μπορούσε να λείπει η εκλεκτή La Marzocco. Είναι η μηχανή που απογειώνει έναν εκλεκτό Taf καφέ.

Για να εκτιμήσω μόνος μου τη διαφορά, ο barista μου έφτιαξε έναν σκέτο εσπρέσο, καθώς σε αυτό το πρωταρχικό φλυτζάνι καφέ μπορεί κάποιος να αισθανθεί πιο καθαρά τη σύνθεση του blend. Αυτό που αρχικά με γοήτευσε, ήταν τα αρώματά του που παίζουν με τη μαύρη σοκολάτα, την καραμέλα και τους αποξηραμένους καρπούς. Με την πρώτη γουλιά, ένιωσα το γεμάτο σώμα με την τονισμένη οξύτητα (ηπιότερη πάντως από ορισμένους μονοποικιλιακούς καφέδες της μόδας) και την έντονη, διαπεραστική και καθαρή επίγευση που άφησε στο στόμα μου.

Ο καφές του αναγεννημένου Αστέρα, είναι ένα άρωμα και μια γεύση που θα συνδυάσουμε με το φετινό μας καλοκαίρι.

Η ιδέα να φτιαχτεί ένας συγκεκριμένος καφές για ένα κορυφαίο ξενοδοχείο είναι, αν μη τι άλλο, έξυπνη. Συχνά συνδέουμε οσμές και γεύσεις με βιωμένες εμπειρίες, μέρη και εποχές. Αυτό αποτελεί ένα «συναισθητικό» αποτέλεσμα της εμπειρίας της γεύσης. Αρκεί για παράδειγμα να φάμε μια κουταλιά παγωτό από ένα vintage ζαχαροπλαστείο για να δούμε τον εαυτό μας ως μπόμπιρα ξανά. Ο καφές του Αστέρα, έχει το άρωμα και τη γεύση που θα συνδυάσουν πολλοί επισκέπτες με το ελληνικό τους καλοκαίρι.

Το πάντα φρεσκοαλεσμένο house blend για το Four Seasons Astir Palace περιλαμβάνει 100% καφέ της ποικιλίας Arabica από την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα και τη Βραζιλία.

Ο καλός καφές, η πιο προσιτή απόλαυση που μπορεί να χαρεί κανείς, συχνά λειτουργεί όχι μόνο ψυχαγωγικά ή παρηγορητικά αλλά και λυτρωτικά, ακόμα και ανυψωτικά. Ένα διάλειμμα -έστω «όσο κρατάει ένας καφές»- μέσα στο χρόνο της μέρας με φόντο ένα σκηνικό επίγειου παράδεισου, είναι ικανό να μας κάνει κι εμάς πρεσβευτές της ιστορίας του Αστέρα.

Ο υπογράφων, Παναγιώτης Κούστας μυείται στο εξαιρετικό χαρμάνι που δημιούργησε η Taf ειδικά για το Four Seasons Astir Palace.

Για να καταλήξουμε, στο δρόμο της επιστροφής πίσω στην πόλη με τις σκληρές απαιτήσεις, να θυμηθούμε μια αποστροφή από το τραγούδι «Αλλιώτικη μέρα» της Τάνιας Τσανακλίδου. Εκεί που λέει «τι καλό που κάνει ένας καφές…». Ο sur mesure καφές της Taf, στο ομορφότερο ίσως σκηνικό του λεκανοπεδίου, θα προσθέταμε…

 

//INFO: Avra Lounge & Terrace στο ξενοδοχείο «Ναυσικά» του Four Seasons Athens. Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη. Τηλ. 210 8901040.

 

Διαβάστε επίσης: Πρώτη ματιά στο Mercato, μια απίθανη ιταλική τρατορία στο Four Seasons Athens.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ολα ξεκίνησαν το 2009, σε ένα μικρό, φωτεινό μαγαζί στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Το όραμα του Γιάννη Ταλούμη να πίνουμε εκλεκτό espresso στην Αθήνα σε προσιτές τιμές, απέκτησε σάρκα, οστά και… διαπεραστικό άρωμα. Μια δεκαετία μετά, το Taf Café συνεχίζει να εξελίσσεται και να ορίζει τις τάσεις στον καφέ. Πάρτε κι εσείς μια γεύση, μέσα σε ένα λεπτό, από την κουλτούρα και τον ρυθμό μιας διεύθυνσης που θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Κίμων Φραγκάκης ταξίδεψε στο Κονιάκ της Γαλλίας για να συναντήσει έναν αξιοθαύμαστο επιχειρηματία: Τον «Στιβ Τζομπς» των ποτών, δημιουργό του σοφιστικέ G’Vine, ενός τζιν από σταφύλια, που μοσχοβολάει καλοκαίρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro