Πλημμυρισμένο από το γαλάζιο των Κυκλάδων.

Senses είναι οι αισθήσεις. Είναι πέντε, το γνωρίζουμε αυτό από μικροί. Κάποιες είναι πιο οξυμένες από άλλες, κάποιες συλλειτουργούν για να μεγιστοποιούν την κάθε εμπειρία. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, μπορούν να αναπτυχθούν και οι πέντε ταυτοχρόνως. Είναι εκείνες οι ακριβές στιγμές της ζωής μας όπου το θαύμα στέκεται, εύθραυστο, μπροστά μας.

Πολύτιμες όχι (μόνο) ως προς την υλική εκτίμησή τους, αλλά για το απαλό σημάδι που αφήνουν μέσα μας. Οι πέντε αισθήσεις, σ’ αυτές τις περιπτώσεις φαντάζουν λίγες για να κυκλώσουν τη βεντάλια των συναισθημάτων που μας κατακλύζουν. Κάπως έτσι μπορεί να νιώσει και ο επισκέπτης του ξενοδοχείου Summer Senses Luxury Resort στην Πάρο, αν απολαύσει όλη τη γκάμα των υπηρεσιών που έχει να προσφέρει το καινούριο resort, από αστεράτο φαγητό μέχρι περιποίηση στο spa.

Ελληνική παλέτα, συγκρατημένη πολυτέλεια.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Πάρου. Για την ιστορία: άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά φέτος, για να υποδεχθεί το ελληνικό καλοκαίρι. Είναι μεγάλο αλλά όχι αμετροεπές, θυμίζοντας περισσότερο τα μικρά, καλόγουστα Κυκλαδίτικα συγκροτήματα που μας αρέσουν, αλλά με μια γενναιόδωρη οριζόντια ανάπτυξη. Καμμία σχέση με τα πολυόροφα και δήθεν πολυτελή ξενοδοχεία που έχουν αλλοιώσει τη φυσιογνωμία των μεγάλων νησιών.

Είναι μεγάλο αλλά όχι αμετροεπές, θυμίζοντας περισσότερο τα μικρά, καλόγουστα Κυκλαδίτικα συγκροτήματα που μας αρέσουν, αλλά με μια γενναιόδωρη οριζόντια ανάπτυξη.

Από το λόμπι με τα έργα μοντέρνας τέχνης ως τα σεμνά μεσογειακά φυτά στους κήπους, το συγκρότημα δείχνει ότι έχει άποψη και μεράκι. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το προσωπικό του resort που βάζει προσωπική πινελιά σε ό,τι κι αν κάνει, από την εύρεση του κατάλληλου τραπεζιού με θέα για το πρωινό ως τη μεταφορά των αποσκευών.

Ιδιωτική πισίνα; Γιατί όχι;

Ειδική μνεία αξίζει να γίνει για το μικρό spa “Anassa”, στο οποίο οι ένοικοι μπορούν να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας μια μεγάλη γκάμα ολιστικών θεραπειών με την υπογραφή της Apivita. Η κυρία που μας περιποιήθηκε ήταν εξαιρετική, ενεργοποιώντας πράγματι όλες μας τις αισθήσεις. Το spa διαθέτει δύο καμπίνες οπότε έχετε 50% πιθανότητες να τύχετε ανάλογης περιποίησης, ή και -γιατί όχι;- ακόμα καλύτερης.

Η χαλάρωση συνεχίζεται βεβαίως στην πισίνα η οποία είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη στην Πάρο. Μοναδική αδυναμία η σχετική της έκθεση στον αέρα καθώς δεσπόζει αμφιθεατρικά απέναντι από τη Νάξο. Αν έχει αρκετό αεράκι κάντε λίγα χιλιόμετρα ως τις κοντινές προστατευμένες παραλίες του Φάραγγα ή του Λολαντώνη, θα σας αποζημιώσουν.

Στο HydorPool Bar μπορείς να απολαύσεις δροσιστικά κοκτέιλ.

Με δυναμική 100 πολυτελών δωματίων (ορισμένα με ιδιωτικές πισίνες) σε μια συνολική έκταση που καταλαμβάνει 27.000 τ.μ., το συγκρότημα έχει συνολικά κτηριακές εγκαταστάσεις που ξεπερνούν τα 5.000 τ.μ. χωρίς όπως είπαμε να βιάζουν το τοπίο. Αυτό πιστώνεται εν πολλοίς στον αρχιτέκτονα Βαγγέλη Στυλιανίδη (3SK-Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες), που πήρε ένα ημιτελές έργο που τραυμάτιζε για χρόνια την εικόνα της περιοχής και το μεταμόρφωσε κυριολεκτικά.

Υπάρχει και η εναλλακτική που προσφέρει το Irida Lounge Bar.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται λίγο μετά την πανέμορφη και καθόλου τουριστική Μάρπησσα, και πάνω από την παραλία της Πούντας. Η Πούντα είναι από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού και παρότι φιλοξενεί εδώ και χρόνια ένα ολίγον θηριώδες beach club, διατηρεί κάτι από την μποέμικη αύρα του παρελθόντος. Πολύ κοντά στο resort βρίσκουμε ακόμα τη Χρυσή Ακτή και το Πίσω Λιβάδι.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 45 δωμάτια και 55 πολυτελείς σουίτες,έχοντας συνολικά κτηριακές εγκαταστάσεις που ξεπερνούν τα 5.000 τ.μ.

Φυσικά, θα αναρωτηθεί ο επίδοξος πελάτης τι καλούδια μπορεί να απολαύσει από την κουζίνα του ξενοδοχείου. Εδώ κι αν έχει προσεχθεί και η τελευταία λεπτομέρεια. Η παρουσία εντός της ξενοδοχειακής μονάδας του εστιατορίου Galazia Hytra, πιστοποιεί του λόγου το αληθές. Παιδί του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra, μέλος του Ομίλου Τραστέλη που διαθέτει μερικά από τα σημαντικότερα εστιατόρια της χώρας (και την περίφημη Σπονδή), η Galazia Hytra φεύγει για πρώτη φορά εκτός Αττικής, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τον νησί της Πάρου.

Στο Gaia Restaurant μπορείς να απολαύσεις ένα πλούσιο πρωινό.

Η ομάδα του εστιατορίου Galazia Hytra μετατρέπει το Summer Senses Luxury Resort σε σημείο γαστρονομικού ενδιαφέροντος για όλες τις Κυκλάδες, και το κάνει προτείνοντας δημιουργική Ελληνική κουζίνα και όχι burgers ή bao buns.

H φιλοσοφία της κουζίνας είναι γήινη, αρωματική, με μια καλόγουστη αντίστιξη μεταξύ φινετσάτου και ρουστίκ σε κάθε μπουκιά.

Φινέτσα με ταυτότητα.

Δοκιμάσαμε τις λατινοαμερικάνικης έμπνευσης γαρίδες με χούμους από αβοκάντο, πιπεριές τσίλι, φρέσκο κόλιανδρο και πράσινες ελιές. Ένα ανάλαφρο αλλά πεντανόστιμο πιάτο που θες να τρως κάθε μέρα. Ακόμα, το εξαιρετικό μαγιάτικο στη σχάρα (ή παλαμίδα, όταν βγάλει η ψαριά) με αλ ντέντε φασολάκια, βελούδινη τραμοσαλάτα, αρωματικό κρίταμο και αρωματικά ντοματίνια. Μαζί με το χταπόδι ριγανάτο με λεμονάτες πατάτες, αγγινάρα τουρσί, πορτοκάλι και νεροκάρδαμο είναι τα δύο πιάτα που κατα τη γνώμη μας εκφράζουν καλύτερα τη φιλοσοφία της κουζίνας: Γήινη, αρωματική, με μια καλόγουστη αντίστιξη μεταξύ φινετσάτου και ρουστίκ σε κάθε μπουκιά.

Θα φτάναμε στην υπερβολή να χαρακτηρίσουμε τη φιλοσοφία αυτή ως… πολιτική άποψη: Θέλουμε την πολυτέλεια, θέλουμε την καινοτομία, αλλά σε ισορροπημένες δόσεις, πάνω σε ένα φόντο παράδοσης και απλότητας / τοπικότητας / αυθεντικότητας.

Όμορφα απλό και νόστιμο φαγητό, με τα επιμέρους υλικά να “ακούγονται” ξεχωριστά, κινητοποιώντας τις πέντε αισθήσεις του επισκέπτη.

Ανάλογες οι εντυπώσεις από τη σφυρίδα φρικασέ με αγριόχορτα και αυγολέμονο, μια περήφανη ελληνική γκουρμεδιά για σοφιστικέ αλλά όχι κακομαθημένους ουρανίσκους. Ενώ από το διπλανό τραπέζι μας έσπασε κυριολεκτικά τη μύτη ο αχνός από το σιγοψημένο αρνίσιο χεράκι.

Η λίστα των κρασιών έχει άποψη και γούστο, με ψαγμένες ετικέτες που αποφεύγουν τα κλισέ, ωστόσο θεωρούμε ότι οι Κυκλάδες υποεκπροσωπούνται, ενώ η Πάρος απουσιάζει. Όποιον οινικό δρόμο κι αν ακολουθήσετε, τερματίστε με ένα απόσταγμα φραγκόσυκου, του κτήματος Σιγάλα εκ Σαντορίνης. Η φιλοσοφία είναι αντίστοιχη της κουζίνας: Λεπτότητα και εγκάρδιος δημοτικισμός, σε ένα όμορφο ελληνικό τανγκό.

Την ώρα του ηλιοβασιλέματος οι πέντε αισθήσεις οξύνονται.

 

 

Διαβάστε ακόμα: Στο περίφημο Kinsterna, σοφιστικέ χαλάρωση με βυζαντινό άρωμα.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top