Top 5 Top 5 ελληνικά Pinot Noir

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει 5 Pinot Noir με ελληνική υπογραφή –που συναγωνίζονται στα ίσα αντίστοιχα της Ευρώπης– και τις ιδανικές αρμονίες τους στο τραπέζι. Ανακαλύψτε τα τώρα!

 

Η βασίλισσα των σταφυλιών της Βουργουνδίας μάς χαρίζει εξαίρετα, ανυπέρβλητα ερυθρά κρασιά: τις μεγάλες ερυθρές Βουργουνδίες και άλλα κορυφαία Pinot, που ξεχειλίζουν καθαρά αρώματα από κεράσια, βύσσινα και βιολέτες. Κομψά, με μεταξένιες τανίνες και σαφή οξύτητα, έχουν κάνει το χρόνο καλό φίλο στην άγρα της πολυπλοκότητας.

Εμείς σήμερα δοκιμάζουμε 5 ελληνικά Pinot Noir που ανεβαίνουν άνετα στο βάθρο των πιο σαγηνευτικών της Ευρώπης, βάζοντας δίπλα τους τις γεύσεις που θα συνοδέψουν τέλεια στο τραπέζι σας.

 

20151029170433_ktima_vivlia_chora_sole_pinot_noir_erythro_750mlSole Pinot Noir 2013, Κτήμα Βιβλία Χώρα

Ολοκαίνουργια ετικέτα, η πρώτη της σειράς Sole μονοποικιλιακών κρασιών που θα κυκλοφορήσει το Κτήμα Βιβλία Χώρα. Το έντονο χρώμα του αντανακλά το μαγευτικό άρωμα ώριμων κόκκινων φρούτων (με έμφαση στο μούρο και το κεράσι), μπαχαρικών και σταφίδας, που επενδύεται με τη βανίλια του βαρελιού. Πυκνό, με δυναμική γεύση, η οποία θυμίζει τα Pinot Noir του Νέου Κόσμου, το πανέμορφο αυτό κρασί είναι μια ακόμη ανακάλυψη από το πολύ αγαπητό κτήμα στο Παγγαίο Όρος.

⇒ Κοσμοπολίτικο κρασί, που θα σταθεί θαυμάσια δίπλα σε μαγειρευτά κρέατα με πικάντικες σάλτσες.

Ενδεικτική τιμή: €18,60

 

 

 

Στην επόμενη σελίδα: Από τον βασιλιά των terroir της Νεμέας, με δωδεκάμηνη παραμονή στο βαρέλι.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ανακαλύπτοντας έναν άλλο κόσμο νοστιμιάς και υγείας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένα ολοήμερο καφέ - μπαρ - φαγάδικο που δικαιολογεί τη θέση του μέσα σε ένα ίδρυμα τεχνών φέρνοντας έναν ευρωπαϊκό, αρτίστικο αέρα στην πόλη. Με ελληνικές γεύσεις από ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά αποκλειστικά από ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών. Ένα opening με γούστο και άποψη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

O αινιγματικός κουζινογράφος ονόματι Remy «προσγειώνεται» στα δυτικά προάστια και στο τραπέζι του Basegrill που πάει το ζήτημα «κρέας» σε άλλο επίπεδο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Βασίλης Δημαράς περνάει μια μέρα στο εργοστάσιο Illycaffè στην Τεργέστη, πίνει απανωτούς espressi, παρακολουθεί μάθημα στο Πανεπιστήμιο του Καφέ και μοιράζεται τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro