Top 5 Top 5 σαμπάνιες: Οι νέες τάσεις για να υποδεχτούμε την Πρωτοχρονιά

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις των νέων τάσεων στην παραγωγή της σαμπάνιας και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα της αλλαγής του χρόνου.

 

Και οι πέντε είναι υπέροχες –και καθρεφτίζουν με τον καλύτερο τρόπο το πώς οι παραγωγοί της σαμπάνιας ανανεώνονται και προχωρούν με μεγάλα βήματα στο μέλλον.

Αντιπροσωπεύοντας το 10% σε όγκο και το 36% σε αξία των αφρωδών οίνων που καταναλώνονται παγκοσμίως,η σαμπάνια είναι η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα ανάμεσά τους. Ωστόσο, ο έντονος ανταγωνισμός από τα άλλα αφρώδη κρασιά ωθεί τους παραγωγούς της συνεχώς να εξελίσσονται, να ανανεώνονται και να προχωρούν με μεγάλα βήματα στο μέλλον.

Με μια ματιά οι νέες τάσεις στο σύμπαν της σαμπάνιας είναι:

-Extra Brut: στροφή στις πιο ξηρές σαμπάνιες.

-Ροζέ σαμπάνιες: 11,5% του συνόλου.

-Μονοποικιλιακές σαμπάνιες: 100% Chardonnay ή 100% Pinot Noir.

-Single Vineyard σαμπάνιες.

-Αμπελουργοί που εμφιαλώνουν τη δική τους σαμπάνια (περίπου 5.000).

-Χρήση βαρελιού κατά τη διάρκεια της οινοποίησης των κρασιών βάσης.

Μέρες που είναι, σας προτείνω 5 εξαιρετικές σαμπάνιες που εκφράζουν ιδανικά τις νέες τάσεις. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να καλωσορίσουμε αισιόδοξα το 2019!

 

Στην επόμενη σελίδα: Ανάλαφρη, παιγνιώδης, μεταξένια.

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τι θα λέγατε για πίτσα με σύκο και τέσσερα τυριά; Ή μήπως εκείνη με λουκάνικο και μπρόκολο; Με φωσκολικό όνομα, μια πιτσαρία στο εναλλακτικό Κουκάκι σερβίρει πίτσες σε περίεργους συνδυασμούς. Ο Βασίλης Δημαράς δοκίμασε μερικές και μεταδίδει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro