Top 5 Top 5 σαμπάνιες: Οι νέες τάσεις για να υποδεχτούμε την Πρωτοχρονιά

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις των νέων τάσεων στην παραγωγή της σαμπάνιας και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα της αλλαγής του χρόνου.

 

Και οι πέντε είναι υπέροχες –και καθρεφτίζουν με τον καλύτερο τρόπο το πώς οι παραγωγοί της σαμπάνιας ανανεώνονται και προχωρούν με μεγάλα βήματα στο μέλλον.

Αντιπροσωπεύοντας το 10% σε όγκο και το 36% σε αξία των αφρωδών οίνων που καταναλώνονται παγκοσμίως,η σαμπάνια είναι η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα ανάμεσά τους. Ωστόσο, ο έντονος ανταγωνισμός από τα άλλα αφρώδη κρασιά ωθεί τους παραγωγούς της συνεχώς να εξελίσσονται, να ανανεώνονται και να προχωρούν με μεγάλα βήματα στο μέλλον.

Με μια ματιά οι νέες τάσεις στο σύμπαν της σαμπάνιας είναι:

-Extra Brut: στροφή στις πιο ξηρές σαμπάνιες.

-Ροζέ σαμπάνιες: 11,5% του συνόλου.

-Μονοποικιλιακές σαμπάνιες: 100% Chardonnay ή 100% Pinot Noir.

-Single Vineyard σαμπάνιες.

-Αμπελουργοί που εμφιαλώνουν τη δική τους σαμπάνια (περίπου 5.000).

-Χρήση βαρελιού κατά τη διάρκεια της οινοποίησης των κρασιών βάσης.

Μέρες που είναι, σας προτείνω 5 εξαιρετικές σαμπάνιες που εκφράζουν ιδανικά τις νέες τάσεις. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να καλωσορίσουμε αισιόδοξα το 2019!

 

Στην επόμενη σελίδα: Ανάλαφρη, παιγνιώδης, μεταξένια.

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο γευσιγνωστικό μενού στο Four Seasons Athens περιλαμβάνει πέντε πιάτα που τιμούν τους καρπούς της αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας και συνδυάζονται με ισάριθμα εξαιρετικά ασύρτικα από τη Σαντορίνη και όχι μόνο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kyranis Architects ανέλαβε να μεταμορφώσει έναν μικρό χώρο στο Σύνταγμα σε σύγχρονο παρασκευαστήριο pizza-bar. Το αποτέλεσμα ελκύει το μάτι και προκαλεί τους γευστικούς κάλυκες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro