Top 5 Top 5 σαμπάνιες: Οι νέες τάσεις για να υποδεχτούμε την Πρωτοχρονιά

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις των νέων τάσεων στην παραγωγή της σαμπάνιας και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα της αλλαγής του χρόνου.

 

Και οι πέντε είναι υπέροχες –και καθρεφτίζουν με τον καλύτερο τρόπο το πώς οι παραγωγοί της σαμπάνιας ανανεώνονται και προχωρούν με μεγάλα βήματα στο μέλλον.

Αντιπροσωπεύοντας το 10% σε όγκο και το 36% σε αξία των αφρωδών οίνων που καταναλώνονται παγκοσμίως,η σαμπάνια είναι η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα ανάμεσά τους. Ωστόσο, ο έντονος ανταγωνισμός από τα άλλα αφρώδη κρασιά ωθεί τους παραγωγούς της συνεχώς να εξελίσσονται, να ανανεώνονται και να προχωρούν με μεγάλα βήματα στο μέλλον.

Με μια ματιά οι νέες τάσεις στο σύμπαν της σαμπάνιας είναι:

-Extra Brut: στροφή στις πιο ξηρές σαμπάνιες.

-Ροζέ σαμπάνιες: 11,5% του συνόλου.

-Μονοποικιλιακές σαμπάνιες: 100% Chardonnay ή 100% Pinot Noir.

-Single Vineyard σαμπάνιες.

-Αμπελουργοί που εμφιαλώνουν τη δική τους σαμπάνια (περίπου 5.000).

-Χρήση βαρελιού κατά τη διάρκεια της οινοποίησης των κρασιών βάσης.

Μέρες που είναι, σας προτείνω 5 εξαιρετικές σαμπάνιες που εκφράζουν ιδανικά τις νέες τάσεις. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να καλωσορίσουμε αισιόδοξα το 2019!

 

Στην επόμενη σελίδα: Ανάλαφρη, παιγνιώδης, μεταξένια.

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εγχείρημα του «γκουρού» του εκλεκτού καφέ Γιάννη Ταλούμη ήρθε στην Ομήρου και προσφέρει μια ξεχωριστή αίσθηση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις των νέων τάσεων στην παραγωγή της σαμπάνιας και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα της αλλαγής του χρόνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με έναν πολύτιμο χρονογράφο IWC στον καρπό, ανακαλύπτουμε μοναδικά Ελληνικά gourmet προϊόντα. Επόμενος σταθμός -με το Pilot's Watch Chronograph Edition Le Petit Prince- το μεθυστικό, παλαιωμένο τσίπουρο Τσιλιλή Dark Cave.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα υλικά είναι φρέσκα, της εποχής και παντρεύονται μεταξύ τους με τρόπους πρωτότυπους αλλά όχι δήθεν. Ο σεμνός σεφ Νίκος Θωμάς έχει άποψη και για τη γευστική μνήμη και για την μοντέρνα κουζίνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro