Top 5 Top 5 σαμπάνιες: Οι νέες τάσεις για να υποδεχτούμε την Πρωτοχρονιά

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις των νέων τάσεων στην παραγωγή της σαμπάνιας και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα της αλλαγής του χρόνου.

 

Και οι πέντε είναι υπέροχες –και καθρεφτίζουν με τον καλύτερο τρόπο το πώς οι παραγωγοί της σαμπάνιας ανανεώνονται και προχωρούν με μεγάλα βήματα στο μέλλον.

Αντιπροσωπεύοντας το 10% σε όγκο και το 36% σε αξία των αφρωδών οίνων που καταναλώνονται παγκοσμίως,η σαμπάνια είναι η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα ανάμεσά τους. Ωστόσο, ο έντονος ανταγωνισμός από τα άλλα αφρώδη κρασιά ωθεί τους παραγωγούς της συνεχώς να εξελίσσονται, να ανανεώνονται και να προχωρούν με μεγάλα βήματα στο μέλλον.

Με μια ματιά οι νέες τάσεις στο σύμπαν της σαμπάνιας είναι:

-Extra Brut: στροφή στις πιο ξηρές σαμπάνιες.

-Ροζέ σαμπάνιες: 11,5% του συνόλου.

-Μονοποικιλιακές σαμπάνιες: 100% Chardonnay ή 100% Pinot Noir.

-Single Vineyard σαμπάνιες.

-Αμπελουργοί που εμφιαλώνουν τη δική τους σαμπάνια (περίπου 5.000).

-Χρήση βαρελιού κατά τη διάρκεια της οινοποίησης των κρασιών βάσης.

Μέρες που είναι, σας προτείνω 5 εξαιρετικές σαμπάνιες που εκφράζουν ιδανικά τις νέες τάσεις. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να καλωσορίσουμε αισιόδοξα το 2019!

 

Στην επόμενη σελίδα: Ανάλαφρη, παιγνιώδης, μεταξένια.

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το πρώτο foodie hotel στον κόσμο είναι γεγονός και βρίσκεται στην Μητροπόλεως, στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου. Ενας πολυχώρος που προσφέρει καλό φαγητό, εκλεκτό καφέ, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλείο, μανάβικο κι αν νυστάξετε, ακόμη και ξενοδοχείο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

O δημιουργός του θρυλικού Bar Guru Bar και του σοφιστικέ Buba, Κωνσταντίνος Ζουγανέλης, ξανακτυπά με ένα -πιο αυθεντικό δεν γίνεται- βιετναμέζικο φαγάδικο στο κέντρο. Μπήκαμε πρώτοι πριν ανοίξει και τα δοκιμάσαμε όλα!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μια διαφορετική συλλογή εκλεκτών coffee shops ξεδιπλώνεται αθόρυβα. Μετά το παρθενικό κατάστημα στον Άγιο Στέφανο, τα Cultivos Coffee άνοιξαν στη Νέα Σμύρνη και προσφέρουν έξοχα χαρμάνια της βραβευμένης Taf. Επισκεφτήκαμε το νέο στέκι και απολαύσαμε διαπεραστικό espresso, πλούσιο cappuccino και φίνο καφέ φίλτρου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από την Τσικνοπέμπτη στο κρεοπωλείο της Φάρμας Μπράλου στο Κολωνάκι θα συστεγάζεται και μια... σουβλακερί. Δοκιμάσαμε τα πάντα πριν καν ανοίξει και γράφουμε. (Σούπερ και οι πατατούλες!).

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro