Top 5 Top 5 σαμπάνιες: Οι νέες τάσεις για να υποδεχτούμε την Πρωτοχρονιά

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις των νέων τάσεων στην παραγωγή της σαμπάνιας και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα της αλλαγής του χρόνου.

 

Και οι πέντε είναι υπέροχες –και καθρεφτίζουν με τον καλύτερο τρόπο το πώς οι παραγωγοί της σαμπάνιας ανανεώνονται και προχωρούν με μεγάλα βήματα στο μέλλον.

Αντιπροσωπεύοντας το 10% σε όγκο και το 36% σε αξία των αφρωδών οίνων που καταναλώνονται παγκοσμίως,η σαμπάνια είναι η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα ανάμεσά τους. Ωστόσο, ο έντονος ανταγωνισμός από τα άλλα αφρώδη κρασιά ωθεί τους παραγωγούς της συνεχώς να εξελίσσονται, να ανανεώνονται και να προχωρούν με μεγάλα βήματα στο μέλλον.

Με μια ματιά οι νέες τάσεις στο σύμπαν της σαμπάνιας είναι:

-Extra Brut: στροφή στις πιο ξηρές σαμπάνιες.

-Ροζέ σαμπάνιες: 11,5% του συνόλου.

-Μονοποικιλιακές σαμπάνιες: 100% Chardonnay ή 100% Pinot Noir.

-Single Vineyard σαμπάνιες.

-Αμπελουργοί που εμφιαλώνουν τη δική τους σαμπάνια (περίπου 5.000).

-Χρήση βαρελιού κατά τη διάρκεια της οινοποίησης των κρασιών βάσης.

Μέρες που είναι, σας προτείνω 5 εξαιρετικές σαμπάνιες που εκφράζουν ιδανικά τις νέες τάσεις. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να καλωσορίσουμε αισιόδοξα το 2019!

 

Στην επόμενη σελίδα: Ανάλαφρη, παιγνιώδης, μεταξένια.

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κοντά στις γραμμές του τραμ, στον Νέο Κόσμο, το καινούργιο μαγαζί των Φώτη Φωτεινόγλου και Θοδωρή Κασσαβέτη δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά δύο βδομάδες ζωής, αλλά είναι ήδη talk of the town.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο bartender του Τhe Clumsies ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού ελληνικού τελικού του World Class και ήδη ετοιμάζεται για τη Γλασκώβη, όπου τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί ο παγκόσμιος τελικός της διοργάνωσης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro