Ergon Ikos Dassia: φρέσκο ελληνικό ντιζάιν στην Κέρκυρα

  Το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project σχεδίασε το εστιατόριο της ΕΡΓΟΝ που βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο Ίκος στη Δασσιά της Κέρκυρας και είναι φωτεινό, ήσυχο και απόλυτα ελληνικό.

   

  Η λογική ήταν να σχεδιαστεί ο χώρος ως μια ελληνική αυλή, εσωτερική και εξωτερική ταυτόχρονα.

  Ο σχεδιασμός του ΕΡΓΟΝ μέσα στο ξενοδοχείο Ίκος στη Δασσιά της Κέρκυρας από το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project ήταν η αφορμή για την επινόηση μιας νέας εκδοχής των καταστημάτων.

  Στην πορεία της εξέλιξής τους, η ιδέα της ανάπτυξης των ΕΡΓΟΝ ως τόποι συνεύρεσης των επισκεπτών και γνωριμίας τους με το ελληνικό περιεχόμενο της εμπειρίας ΕΡΓΟΝ, οδήγησε στο σχεδιασμό μιας ελληνικής αυλής, εσωτερικής και εξωτερικής ταυτόχρονα.

  Η κάβα σχεδιάστηκε έτσι ώστε η συλλογή να είναι ορατή και παρούσα από παντού, πίσω από το κάδρο της καμάρας σε επανάληψη.

  Η αυλή εδώ ορίζεται με το υλικό του δαπέδου, την παραδοσιακή μαρμαρίνη, τεχνοτροπία δαπεδόστρωσης, που προέκυπτε παραδοσιακά από τα υποπροϊόντα δαπέδου των υπολοίπων κύριων χώρων. Η συγκεκριμένη έχει σχεδιαστεί με μεγαλύτερες του συνήθους, λευκές πλάκες μαρμάρου.

  Η αισθητική και η επιλογή των επίπλων και των υφασμάτων είναι ταυτόσημα με αυτή του ΕΡΓΟΝ.

  Η οροφή έχει καλυφθεί στο σύνολό της με καλάμια και δοκάρια, στην αναπαραγωγή της εξωτερικής πέργκολας μιας μικρής πλατείας, ή μιας αυλής σπιτιού. Η είσοδος ορίζεται με μία γραμμική κατασκευή πέργκολας, η οποία σε κατευθύνει προς το εστιατόριο.

  Η πέργκολας σε κατευθύνει προς το εστιατόριο.

  Η επιλογή των επίπλων και των υφασμάτων κινείται μεταξύ της αίσθησης του οικείου και των υψηλών απαιτήσεων των εστιατορίων ΈΡΓΟΝ.

  Τα φωτιστικά είναι κρεμαστά, πλεκτά από καλάμι και σχοινί. Ο χώρος αποπνέει ησυχία.

  Ο επιμήκης χώρος βρίσκεται σε άμεση σχέση με το ξενοδοχείο, με την είσοδό του να ορίζεται με την εσωτερική ξύλινη πέργκολα. Σημαντικό τμήμα της εμπειρίας του εστιατορίου είναι η συλλογή και δοκιμασία οίνων. Η κάβα σχεδιάστηκε έτσι ώστε η συλλογή να είναι ορατή και παρούσα από παντού, πίσω από το κάδρο της καμάρας σε επανάληψη.

  Σημαντικό τμήμα της εμπειρίας του εστιατορίου είναι η συλλογή και δοκιμασία οίνων.

  Τα φωτιστικά είναι κρεμαστά, πλεκτά από καλάμι και σχοινί, χρησιμοποιούνται υφάσματα με χρώματα, υφές και μοτίβα που έχουν αφορμές σε παραδοσιακές τυπολογίες.

  Η οροφή έχει καλυφθεί στο σύνολό της με καλάμια και δοκάρια, στην αναπαραγωγή της εξωτερικής πέργκολας.

   

  Photos: Nikolaos Vavdinoudis
  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

  INFO: Ergon Ikos Dassia, Δασσιά, Κέρκυρα.

   

   

  Διαβάστε ακόμα: Milk Bar Cafe, ένα ιδιαίτερο all-day στέκι που θυμίζει σουρεαλιστικό κήπο.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Πιο δημοφιλή

  Αυτό θα πει ευγενής ανταγωνισμός. Ο Dieter Zetsche, επί χρόνια CEO της Mercedes, βγήκε στη σύνταξη έπειτα από 49 χρόνια ευδόκιμης παρουσίας στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Κι όμως, η BMW, η μεγάλη αντίπαλος της Mercedes, όχι μόνο δεν τον ξέχασε αλλά τον αποχαιρέτησε με μία εμπνευσμένη διαφήμιση (και έναν αληθοφανή σωσία). Εντάξει μια προβοκατόρικη νότα την έχει, αλλά με αισθητική.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

  Τις χρησιμοποιούμε καθημερινά, τις έχουμε ανάγκη για να μην μας πέσει τα παντελόνι και βρεθούμε καταμεσής του δρόμου γυμνοί. Ξέρουμε, όμως, πώς πρέπει τις διατηρούμε καθαρές; Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης έπαθε, έμαθε και μάς δίνει τα φώτα του.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή

  Ο δαιμόνιος Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης κατάλαβε ότι το να είσαι… influencer είναι χαριτωμένο αλλά από μόνο του δεν αρκεί. Και δημιούργησε ένα εξαιρετικό μικρό κατάστημα στο 5 αστέρων ξενοδοχείο Abaton Island Resort & Spa, στη Χερσόνησο της Κρήτης. Ένα concept store που έχει σε κάθε γωνία την υπογραφή του καλού γούστου και της χαράς της ζωής. 

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή

  Αυτές είναι οι πέντε πιο «hot» γαλαζοαίματες που περιμένουν τον πρίγκιπα πάνω στο άσπρο άλογο (εντάξει, όχι όλες). Είναι πλούσιες, κάνουν ανέμελη ζωή, ορισμένες το ρίχνουν κι έξω αψηφώντας το πρωτόκολλο.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
  Button to top Andro