Τα 5+1 σοφιστικέ μοντέλα που ξεχωρίσαμε στην έκθεση υψηλής ωρολογοποιίας της Γενεύης

  Για μια ακόμη χρονιά, τέτοια εποχή, όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στην πόλη της Ελβετίας, εκεί που οι μεγαλύτερες ωρολογοποιίες του πλανήτη παρουσίασαν το μέλλον του χρόνου.

   

  Ο Ελβετικός θρύλος παρουσίασε τη νέα σειρά FiftySix, που όπως λέει και η ίδια πρόκειται για την «πρώτη κλασσική συλλογή της ταυτοχρόνως σε πολύτιμα μέταλλα και ατσάλι».

  Vacheron Constantin FiftySix

  Όταν έχεις στην πλάτη σου 262 χρόνια ζωής και στο πελατολόγιό σου ονόματα όπως Ναπολέων Βοναπάρτης, Εδουάρδος Η’ και Χάρι Τρούμαν, τότε δεν θεωρείσαι μια απλή ωρολογοποιία, αλλά ένα κομμάτι της ιστορίας. Η Vacheron Constantin είναι μια από αυτές, προσφέροντας πάντα εντυπωσιακές και εκλεπτυσμένες δημιουργίες. Κάτι που έκανε και στο Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας στη Γενεύη.

  Εκεί η Ελβετική εταιρία παρουσίασε τη νέα σειρά FiftySix, που όπως λέει και η ίδια πρόκειται για την «πρώτη κλασσική συλλογή της ταυτοχρόνως σε πολύτιμα μέταλλα και ατσάλι». Η Vacheron Constantin έχει δώσει κατά το παρελθόν την ούλτρα-κλασική σειρά Patrimony -ένα πέρα για πέρα επίσημο και κομψό ρολόι- αλλά και τη συλλογή Quai de L’Ile, όμως ότι η σειρά FiftySix αποπνέει έναν αλάνθαστο αέρα από τη δεκαετία του ’50. Θα την ονομάζαμε λοιπόν εξίσου «ρετρό», όσο και κλασική.

  Κλασική γραμμή, αρκετά mininal αλλά όχι ψοφοδεής λογική στο καντράν και διάμετρο 40mm θυμίζει σε πολλά το Vacheron Constantin 6073 της δεκαετίας του ’50 όπως επισήμανε ο connaisseur Jack Forster – ένα μοντέλο που αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για τη συγκεκριμένη συλλογή. Με λίγα λόγια η συλλογή Vacheron Constantin FiftySix είναι από αυτές που συνδυάζουν με το καλύτερο τρόπο την απλότητα με την διαχρονικότητα.

   

  Στην επόμενη σελίδα: Η επιστροφή του Hermès Carré H διά χειρός Marc Berthier.

  1 2 3 4 5 6

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Πιο δημοφιλή

  Με το Portofino Hand-Wound Moon Phase Edition «150 years» της IWC στον καρπό, χαιρόμαστε το πιο pop και ανάλαφρο ανδρικό αξεσουάρ: Ταιριάζει με όλα, είναι chic και δεν κοστίζει.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή

  Hoodies, αθλητικές φόρμες, μπασκετικά παπούτσια και άλλα ηχηρά παρόμοια. Κάντε λίγο κράτει με τα αθλητικό ντύσιμο. Κατακεραυνώνει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή

  Πήγαμε στο Truman της Βαλαωρίτου για να τσεκάρουμε μια πρωτοποριακή υπηρεσία: σχεδιάζεις τα δερμάτινα sneakers που σου ταιριάζουν επιλέγοντας δέρμα, χρώμα και σχέδιο. Σε λίγες εβδομάδες έρχονται από την Ιταλία με το όνομα σου τυπωμένο στο εσωτερικό. Ταιριάζουν με όλα τα looks -και είναι πολύ φρέσκα με κοστούμι.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή

  Άφησαν εποχή, έγιναν είδωλα, καθόρισαν ενδυματολογικές προτιμήσεις και δημιούργησαν στιλ που είναι σε ισχύ ακόμη και σήμερα. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή
  Button to top Andro