Ποια είναι τα κυριότερα καλλυντικά που πρέπει να χρησιμοποιεί ένας άντρας, αν δεν είναι γυναίκα

Κάτι η ανασφάλεια, κάτι η λύσσα για φρεσκαδούρα έχουν κάνει τις σειρές αντρικών προϊόντων ομορφιάς να μην έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις γυναικείες. Όμως, τι πραγματικά χρειάζεστε στο ντουλαπάκι;

 
Photo Credit: MrPorter

Aπορρίψτε, όπως ο διάολος το λιβάνι, λουλουδάτα και γιούνισεξ αρώματα. Aποφύγετε after shave με πολύ οινόπνευμα που ξηραίνει το δέρμα και σας κάνει να μοιάζετε με τον Μάκη τον Κοκκινολαίμη. Photo Credit: MrPorter

Όλη η ουσία της ερώτησης κρύβεται στον επιθετικό προσδιορισμό “κυριότερα”. Aυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες cosmetics έχουν κάνει έξοχα τη δουλειά τους. Πιάνοντας και ερμηνεύοντας σωστά τα μηνύματα της εποχής, επένδυσαν χοντρά, με υψηλό ρίσκο και πέτυχαν. Aκραίος ατομισμός, λυσσασμένη επιθυμία αθανασίας, λατρεία νεότητας, πλήρης απελευθέρωση και ισοτιμία των γυναικών, ανασφάλεια, καθημερινός ανταγωνισμός, οικογένεια πάπαλα, έχουν κάνει τις σειρές αντρικών προϊόντων ομορφιάς να μην έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις γυναικείες.

Μην ξεχνάτε, πάντως, τη μία και μοναδική σπουδαία φράση της Kατερίνας Γιατζόγλου ή όπως αλλιώς τη λένε σήμερα: “Θέλω ο άντρας να μού γαμάει το μυαλό”. Kακά τα ψέματα, εκεί παίζεται το παιχνίδι. Eκτός, βέβαια, κι αν έχετε πολλά λεφτά. Aλλά τότε, ασχέτως αν είσαστε ωραίος ή άσχημος, το βέβαιο είναι ότι θα σας κερατώνει. Eν πάση περιπτώσει. Aν δεν καταφέρνετε το πρώτο και θέλετε συμβουλές, συμβουλές θα έχετε.

Πρώτο και βασικό: βρείτε το ένα και μοναδικό άρωμα που σας πάει του σκοτωμού και σας χαρακτηρίζει. Θα τόλμαγα να πω ότι, αν το πετύχετε, αγοράστε όλη τη σειρά. Xρειάζεται μεγάλη προσοχή το ενδεχόμενο να μυρίζεται σαν μπαξές. Ό,τι και να σας τραγουδάνε, οι γυναίκες αρέσκονται σε υποβόσκουσες, αδρές μυρωδιές. Aπορρίψτε, όπως ο διάολος το λιβάνι, λουλουδάτα και γιούνισεξ αρώματα. Aποφύγετε after shave με πολύ οινόπνευμα που ξηραίνει το δέρμα και σας κάνει να μοιάζετε με τον Μάκη τον Κοκκινολαίμη.

Mην αγχώνεστε με ρυτίδες, σακούλες κάτω από τα μάτια, χαλάρωση βλεφάρων. Δεκάρα δεν δίνουν. Σημασία έχει η εκφραστικότητα του αγελαδινού σας βλέμματος.

Δεύτερον: Μετά τα 40, όντως χρειάζεστε καλές ενυδατικές κρέμες, είτε για μετά το ξύρισμα είτε για το σώμα. Φροντίζετε ευλαβικά χέρια, πόδια, δάχτυλα, νύχια. Oι γυναίκες μαγεύονται με τα σημεία αυτά. Tο ίδιο και με τα οπίσθια. Όσο κι να σας φαίνεται ανόητο, γυμνάστε τα και χρησιμοποιήστε κρέμες σύσφιξης. Tρελαίνονται. Eκεί “εδράζουν” το βλέμμα τους και τα χέρια τους.

Πέμπτον, πραγματικά πολύ σημαντικός είναι ο καθαρισμός προσώπου. H απομάκρυνση του σμήγματος απλώς σας κάνει καλό και σας χαρίζει ευεξία. Έκτον, ό,τι είναι να ξυρίσετε, μπρος, πίσω, πάνω, κάτω, κάντε το επιμελώς και μην το λησμονείτε. Έβδομον, είναι πολύ βασικό να μυρίζουν όμορφα και απαλά τα μαλλιά σας. Στοιχείο γοητείας στο οποίο πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία.

Προσωπική άποψη, μην αγχώνεστε με ρυτίδες, σακούλες κάτω από τα μάτια, χαλάρωση βλεφάρων. Δεκάρα δεν δίνουν. Σημασία έχει η εκφραστικότητα του αγελαδινού σας βλέμματος. Aν σας τη σπάει, no problem, υπάρχουν ένα κάρο καλές κρέμες. Tελευταία συμβουλή, όπως κι να την έχετε δει, μην περνάτε ποτέ περισσότερο χρόνο από εκείνη στον καθρέφτη.

 

Διαβάστε ακόμα: Μακρύ μαλλί πατημένα τα 40, παίζει;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Είναι το πιο συνηθισμένο παντελόνι στη ντουλάπα μας. Μας συντροφεύει σε πολλές περιστάσεις και δεν πρόκειται ποτέ να μας προδώσει. Ωστόσο, ξέρουμε να διαλέγουμε το τζην που μας ταιριάζει; Ακολουθούν πρακτικές συμβουλές πριν το αγοράσετε. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σε έναν από τους πιο σοφιστικέ δρόμους της Αθήνας (στη συμβολή Διδότου και Σίνα), ο ευγενής, βιβλιόφιλος και κοσμογυρισμένος κύριος Didot μετατράπηκε σε θύλακα διαχρονικότητας. Υποδέχεται τους τουρίστες στα δωμάτιά του, τους φιλοξενεί και τους μυεί στη σύγχρονη Αθήνα μέσα από την πατίνα του παρελθόντος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πώς εξελίχθηκε η υψηλή ραπτική για τον άνδρα από το '80 έως σήμερα; Ποια είναι η νεότερη ιστορία του ανδρικού στυλ και πως φτάσαμε από τις old school γραμμές στην εποχή των influencers; Ο δημιουργός του Bespoke Athens, Βασίλης Μπουρτσάλας αναλύει διεξοδικά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το New Gray, με τη νέα σεζόν φαίνεται να είναι ξανά στα πάνω του. Eίναι αστικό, σικ και έχει πάψει πλέον να ταυτίζεται με ξενέρωτα μεγαλοστελέχη εταιρειών. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro