«Τo καλύτερo νέo, κατ’ εμέ, είναι η αποκατάσταση του σακίδιου, του backpack». Photo Credit:«Τo καλύτερo νέo, κατ’ εμέ, είναι η αποκατάσταση του σακίδιου, του backpack». Photo Credit: «Τo καλύτερo νέo, κατ’ εμέ, είναι η αποκατάσταση του σακίδιου, του backpack». Photo Credit: men-bags.com

«Τo καλύτερo νέo, κατ’ εμέ, είναι η αποκατάσταση του σακίδιου, του backpack». Photo Credit: men-bags.com

Πριν από μερικά χρόνια, οι εταιρείες, αφού είδαν ότι το κόλπο με τα γυναικεία αξεσουάρ τούς απέφερε ένα σκασμό λεφτά, σκέφτηκαν «γιατί να μην κάνουμε το ίδιο με τους άντρες;» Επιπλέον, έπρεπε να ληφθεί επειγόντως υπ’ όψιν μια κάποια διαφοροποίηση των αναγκών. Όπερ σημαίνει θήκες για ένα laptop, δυο μπαταρίες, ένα ποντίκι, δυο smartphones, ένα MP3, ένα Ipad, κάμποσα είδη τουαλέτας και περισσότερα ρούχα για τον κάθε metrosexual που σέβεται τον εαυτό του.

Η πρώτη λύση που προτάθηκε ως trendy ήταν κάτι μεγάλες τσάντες που κρατούσες από τα χερούλια, ολόιδιες με τις γυναικείες. Τις γυαλίσανε, τους βάλανε flashy χρώματα. Τίποτα. Όσο και να φούσκωνες το στήθος, άντρας δεν έδειχνες. Χώρια ότι σου ’πεφτε το χέρι.

Οι μάρκες καταλάβανε ότι οι πολλές εξτραβαγκάντσες δεν είχαν πέραση στο είδος. Οι άντρες θέλανε κάτι που να το νιώθουνε δικό τους, να δένονται μαζί του, να παλιώνει ωραία· κάτι που να τους αρέσει να αγγίζουν, να ταλαιπωρούν, να χαϊδολογάνε· κάτι που να συνδυάζει λειτουργικότητα, στιβαρότητα, στυλ και ομορφιά.

Διαβάστε ακόμα: Να σηκώνω το γιακά στα polo μπλουζάκια;

Δώστου λοιπόν πίσω στα sacs de voyage που κρεμιούνται απ’ τον ώμο. Όχι, όμως, αυτά της δεκαετίας του ’60. Αλλά πιο μικρά, πιο εργονομικά, σε μεγαλύτερη ποικιλία. Που δημιούργησαν τη δική τους κατηγορία, τη λεγόμενη «48 ώρες». Κατάλληλα και για το weekend και για την πόλη, για ένα πιο νομαδικό στυλ.

Tη σήμερον μπορείτε να βρείτε ό,τι ποθεί η ψυχή και το βαλάντιό σας, είτε διαθέτετε σωματοδομή ορτυκιού είτε η μορφολογία σας πλησιάζει εκείνη ενός ημίονου.

Aν περπατάτε πολύ, ένας σάκος περασμένος στην πλάτη επιβάλλεται. Διαφορετικά, στα 100 μ. θα τα ’χετε φτύσει.

Πρώτα-πρώτα, όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που ταξιδεύετε. Aν περπατάτε πολύ, ένας σάκος περασμένος στην πλάτη (sac à dos) επιβάλλεται. Διαφορετικά, στα 100 μ. θα τα ’χετε φτύσει. Aν χρησιμοποιείτε αεροπλάνο, ένας ακριβός δερμάτινος σάκος στερείται νοήματος, ακόμα και ως χειραποσκευή, διότι θα ταλαιπωρηθεί τα μάλα. Προτιμήστε κάτι σε αδιαβροχοποοιημένο ύφασμα που αντέχει κάτω από οιεσδήποτε περιστάσεις και είναι ελαφρύ. Όχι, όμως, Louis Vuitton, γιατί θα σας τον τσιμπήσει κανένας σχιστομάτης.

Canvas and African Oversized Backpack

Αφρικάνικο backpack του νέου, ανεξάρτητου ελληνικού label Kimalé

Γενικά, για Σαββατοκύριακα και σύντομα ταξίδια, ενδείκνυνται πολυμορφικοί σάκοι, που να μπορείτε να τους μεταφέρετε είτε στον ώμο είτε στην πλάτη, αλλά να διαθέτουν και ροδάκια (τους λεγόμενους «Carrix»). Aν είναι κι ανατομικοί, τόσο το καλύτερο. Φροντίστε να διαθέτουν 2-3 εξωτερικές τσέπες, οι οποίες πάντα αποδεικνύονται εξαιρετικά βολικές. Προσοχή, ωστόσο, στην πληθώρα εξωτερικών θηκών μικρών διαστάσεων, οι οποίες αποδεικνύονται εξόχως άχρηστες. Tέλος, ένας σάκος χωρητικότητας έως 60 λίτρων είναι υπεραρκετός. Δεν είστε ούτε εγώ ούτε η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ωστόσο, κατ’ εμέ, τo καλύτερo νέo είναι η αποκατάσταση του σακίδιου, του backpack. Παρότι κάνει το μικρότερο κακό στο σώμα και αφήνει ελεύθερα τα χέρια, δεν θεωρήθηκε ποτέ αξεσουάρ μόδας, αλλά κατάλληλο μόνο για γυμνασιόπαιδες. Καλά. Πάτε να δείτε αυτά τα αριστουργήματα από δέρμα που κυκλοφορούνε. Είναι ταξιδιάρικα, νεανικά, ανέμελα, αγαπησιάρικα και πολύ αυθεντικά. Χώρια ότι δείχνουν υπέροχα ακόμα και με κοστούμι.

Διαβάστε ακόμα: Λευκό τζιν: Φόρα το σωστά

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top