178675-lgg2pairwide

Τα πλήκτρα ελέγχου στο πίσω μέρος του G2, αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμα στην πράξη, βοηθώντας ακόμη περισσότερο τον χειρισμό του κινητού με το ένα χέρι.

Σκεπτόμενος το νέο θέμα της στήλης που (ελπίζω ότι) διαβάζετε, ο νους μου πήγε στο ολοκαίνουργιο Nexus 5 της Google, το λανσάρισμα του οποίου συνοδεύτηκε από αρκετά «ταρατατζούμ», μιας και είναι το καλύτερο Nexus ever, το πρώτο που «φοράει»… σοκολατένιο λειτουργικό (λέγε με KitKat ή Android 4.4) κ.λπ. κ.λπ.

Από την άλλη μεριά, είχα ήδη στα χέρια μου το LG G2, και είχα παίξει μαζί του αρκετά ώστε να το… «ψιλοερωτευτώ», με αποτέλεσμα να κλίνω περισσότερο προς αυτό. Και τότε μου ήρθε! Μήπως τα δύο αυτά smartphones είναι τελικά… το ίδιο; Λες; Για να δούμε: Έχουν ίδιο επεξεργαστή, σχεδόν ίδια οθόνη και τα κατασκευάζει και τα δύο η LG!

Τι είπατε; Δεν γνωρίζατε ότι το Google Nexus δεν το φτιάχνει η… Google; Και όμως είναι αλήθεια. Για την ακρίβεια, δεν είναι καν η πρώτη φορά, παρά το γεγονός ότι η Google έχει εξαγοράσει ολόκληρη εταιρεία συσκευών κινητής (τη Motorola βεβαίως-βεβαίως). Παλαιότερο Nexus είχε αναπτυχθεί από τη Samsung, ενώ ο προκάτοχος του Nexus 5 είχε επίσης αναπτυχθεί από την LG, καθιστώντας την τελευταία, την… πρώτη (συγχωρέστε μου το λεκτικό μπέρδεμα) που κατασκευάζει δύο μοντέλα Nexus για τον γίγαντα της online διαφήμισης και του search.

Το νέο LG φεύγει πέρα από τα χαρακτηριστικά, τα GHz, τα GB και τα MPixels, και κοιτάει κατάματα τον χρήστη και τις συνήθειές του.

Βεβαίως, οι ομοιότητες των δύο κινητών σταματούν κάπου εκεί, αλλά το εκπληκτικό είναι ότι όλες οι διαφορές είναι από μικρές, έως πολύ μικρές. Η κάμερα του G2 είναι λίγο καλύτερη από αυτήν του Nexus, η μπαταρία λίγο μεγαλύτερη, η οθόνη λίγο μεγαλύτερη, η εμπρόσθια κάμερα λίγο καλύτερη κ.λπ. κ.λπ.

Όπως θα περίμενε κανείς, το Nexus είναι τελικά φθηνότερο (και μάλιστα αρκετά), αλλά ‒τουλάχιστον κατ’ εμέ‒ το G2 έχει ένα σημαντικό προβάδισμα: Στην ανάπτυξή του έχει δοθεί εξαιρετική έμφαση στη λειτουργικότητα.

Μπορεί σε πρώτη ανάγνωση κάποια στοιχεία του να φαίνονται ως λεπτομέρειες, όλα μαζί όμως χαρίζουν στον χρήστη του μια πραγματικά διαφορετική εμπειρία. Από το γεγονός ότι απλώς το σηκώνεις όταν χτυπάει και μιλάς, ή απλώς το… «τουμπάρεις» και απορρίπτεις την κλήση, μέχρι την εξαιρετική του κάμερα (ακόμη για χρήστες με… Parkinson, όπως εγώ), το κλείσιμο της οθόνης με διπλό χτύπημα, αλλά και το εξαιρετικής επινόησης guest mode (πλέον μπορείτε να αφήνετε άφοβα κάποιον τρίτο να χαζέψει το κινητό σας), το G2 φεύγει πέρα από τα χαρακτηριστικά, τα GHz, τα GB και τα MPixels, και κοιτάει κατάματα τον χρήστη και τις συνήθειές του.

Προς επίρρωση αυτού (πόσα χρόνια είχα να γράψω αυτήν τη λέξη), σημειώνω την εξαφάνιση των πλαϊνών πλήκτρων και την τοποθέτησή τους στο πίσω μέρος του κινητού, κάτω από την κάμερα. Περίεργη επιλογή, σωστά; Όχι και τόσο τελικά! Βλέπετε, το δάχτυλό μου βρίσκεται πολύ πιο εύκολα σε αυτό το σημείο και τα πλήκτρα είναι πολύ πιο «στιβαρά», με αποτέλεσμα μετά από δυο μέρες χρήσης να θεωρώ δεδομένη τη θέση τους και να αναρωτιέμαι πώς είχα συνηθίσει διαφορετικά!
Βέβαια, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, ίσως στα χέρια κάποιου άλλου χρήστη με πολύ μεγάλα ή μικρά δάκτυλα, η εν λόγω επιλογή να μην ήταν και η πλέον κατάλληλη. Παρ’ όλα αυτά, αφενός ανήκω στον μέσο όρο των ανθρώπων σε ό,τι αφορά στο μέγεθος της παλάμης και των δακτύλων, αφετέρου, όσοι έχουν πολύ μακριά δάχτυλα φαντάζομαι ότι θα δυσκολεύονται σε οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκονταν τα πλήκτρα.

Για όσους παρ’ όλα αυτά, αγαπούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά (προσωπικά εξακολουθώ να τα έχω στο DNA μου…), το νέο LG G2 διαθέτει τα εξής:

* Οθόνη full HD (ναι, 1920×1080) με διαγώνιο 5,2″.
* Λειτουργικό Android 4.2.2 Jelly Bean.
* Μέγεθος 138x71x8,9 χιλιοστά και βάρος 143 γραμ.
*Εξαιρετική μπαταρία 3000 mAh (έκλεισα 2,5 μέρες συνεχόμενης και εντατικής χρήσης για πρώτη φορά με smartphone).
* Τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm στα 2,26GHz και συνεπεξεργαστή γραφικών Adreno 330.
* 2GB μνήμης DDR3 dual channel 800MHz.
* Χωρητικότητα 16GB αλλά χωρίς επέκταση μέσω κάρτας μνήμης.
* Κάμερες 13MPixels (πίσω) και 2,1MPixels (μπροστά).
Και φυσικά, όλα τα γνωστά «καλούδια», όπως GPS, WiFi, Bluetooth, DLNA, ακόμη και NFC και MHL.

Με δεδομένο ότι η τιμή του στην ελληνική αγορά φτάνει τα 599 ευρώ (ανάλογα το κατάστημα μπορεί να το βρείτε έως και 15% φθηνότερα), θα έλεγα ότι το G2 είναι ένα super smartphone, με θέση δίπλα στα νέα Galaxy και iPhone, αλλά με πολύ χαμηλότερη τιμή. Σίγουρα, λοιπόν, αξίζει την προσοχή σας εφόσον χρειάζεστε μια κορυφαία συσκευή.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top