Octopod: Το ευφυές ρολόι-χταπόδι

  Μετά το ΗΜ7 Aquapod, το πρώτο της υδρόβιο ρολόι, η MB&F καταδύεται για άλλη μια φορά στο θαλάσσιο βασίλειο με ένα παράξενο ον της αβύσσου και του χρόνου.

   

  Το «Octopod» είναι ένα παράξενο βιομορφικό ρολόι που αποτελείται από 468 εξαρτήματα υψηλής ωρολογοποιίας.

  Χταπόδια και άλλα κεφαλόποδα με πλοκάμια, ναυτικές πυξίδες, η βαθυσφαίρα της ταινίας του 1989 Η Άβυσσος του Ντέιβιντ Κάμερον… Όλα αυτά αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για το «Octopod», ένα παράξενο βιομορφικό ρολόι που αποτελείται από 468 εξαρτήματα υψηλής ωρολογοποιίας.

  Ο χρονογράφος αυτός διαθέτει αυτονομία 8 ημερών και στέκεται στα 8 του πλοκάμια. Είναι ένας συνδυασμός ενός μοντέρνου κινητικού γλυπτού και μιας διαφανούς σφαίρας που μετρά το χρόνο με μεγάλη ακρίβεια.

  Η σύλληψη ανήκει στην ελβετική μάρκα MB&F, η οποία αγαπάει ιδιαίτερα τη διαφάνεια, και η κατασκευή στην επίσης ελβετική L’Épée 1839, ειδικευμένη σε προϊόντα υψηλής ωρολογοποιίας. Μια συναρπαστική σύμπραξη καθόλου αναμενόμενη.

  Το Octopod ορθώνεται ή γονατίζει χάρη στα 8 αρθρωτά πόδια-πλοκάμια του, καθένα από τα οποία αποτελείται από 31 εξαρτήματα, μέσω ενός κουμπιού.

  Το Octopod ορθώνεται ή γονατίζει χάρη στα 8 αρθρωτά πόδια-πλοκάμια του, καθένα από τα οποία αποτελείται από 31 εξαρτήματα, μέσω ενός κουμπιού. Οπότε μπορεί να ισορροπήσει με ασφάλεια ακόμα και στις πιο άνισες επιφάνειες, όπως ακριβώς ένα χταπόδι. Ωστόσο, η πραγματική ωρολογιακή του μαγεία και το μυστήριό του πρέπει να αναζητηθούν στη σφαιρική «κεφαλή», ολότελα διαφανή.

  Ακριβώς όπως ένα χταπόδι χρησιμοποιεί το καμουφλάζ, για να κρύψει μέρη του σώματός του, έτσι και το Octopod χρησιμοποιεί την οπτική ψευδαίσθηση, για να κάνει ακριβώς το ίδιο.

  Ο εγκέφαλος του όντος θυμίζει παραδοσιακό ναυτικό χρονόμετρο με σύνδεσμο ανευθύγραμμης μετάδοσης κίνησης (σταυρός), αλλά μυστηριωδώς μοιάζει να αιωρείται στο εσωτερικό της σφαίρας. Η καρδιά του μηχανισμού δεν φαίνεται, χάρη σε μια πλάκα γυαλιού που έχει υποστεί ειδική επεξεργασία antireflet. Ακριβώς όπως ένα χταπόδι που χρησιμοποιεί το καμουφλάζ, για να κρύψει μέρη του σώματός του, έτσι και το Octopod χρησιμοποιεί την οπτική ψευδαίσθηση, για να κάνει ακριβώς το ίδιο.

  Η L’Épée ανέπτυξε για το Octopod έναν τελείως καινούργιο μηχανισμό, με ένα περιστρεφόμενο σύστημα διαφυγής (το οποίο εγγυάται την ακρίβεια του ρολογιού) τοποθετημένο στο λεπτοδείκτη, και όχι ως είθισται μέσα στο μηχανισμό.

  Το φουτουριστικό Octopod, βάρους 4,2 κ., κυκλοφορεί σε 3 περιορισμένες εκδόσεις των 50 κομματιών, καθεμιά από PVD μαύρο, μπλε ή ασημί. Η τιμή του είναι €30.600 χωρίς τους φόρους.

  H επιλογή του ναυτικού χρονομέτρου επιτρέπει στο ρολόι να βρίσκεται πάντα σε οριζόντια θέση, παρά τα σκαμπανεβάσματα του σκάφους, όπως παλιά. Επίσης, κάνει εύκολη την περιστροφή 360° της σφαίρας, είτε οριζοντίως είτε καθέτως, και όποια κι αν είναι η γωνία ή το ύψος που την έχετε τοποθετήσει, δείχνοντας την ώρα προς τα εκεί που πρέπει με απόλυτη καθαρότητα.

  Το φουτουριστικό Octopod, βάρους 4,2 κ., κυκλοφορεί σε 3 περιορισμένες εκδόσεις των 50 κομματιών, καθεμιά από PVD μαύρο, μπλε ή ασημί. Η τιμή του είναι €30.600 χωρίς τους φόρους.

  // www.mbandf.com/en

   

  Διαβάστε ακόμα: Ο γυάλινος χρόνος του designer Tokujin Yoshioka

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Πιο δημοφιλή

  Για τους περισσότερους το ρολόι είναι ένα αξεσουάρ για να βλέπουν την ώρα. Για τους λίγους -τους μυημένους- είναι ένα ανδρικό «κόσμημα», που ουκ ολίγες φορές αγγίζει τα όρια της τέχνης. Για αυτό δεν διστάζουν να δώσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να το αποκτήσουν.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

  Με το Big Pilot's Watch της IWC στον καρπό, πάμε κόντρα στους κλασικούς κανόνες και χαρίζουμε στο «γαλαζοαίματο» φουλάρι μια μικρή casual ανατροπή.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή

  Όλοι μας γουστάρουμε να βρεθούμε καλεσμένοι σ’ ένα γιοτ, παρέα με πνευματώδεις ανθρώπους και ωραίες γυναίκες. Το όλο πράγμα είναι χάι, αρκεί να ξέρετε πώς να φερθείτε. Διότι είναι μια επικίνδυνη απόφαση να κάνεις διακοπές με σκάφος, έστω και φίλων...

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή

  Αυτό το καλοκαίρι, οι υψηλοί οίκοι ωρολογοποιίας τα έδωσαν όλα για να ντύσουν κάθε καρπό που βουτάει στα βαθιά. Κάναμε μια επισκόπηση και καταλήξαμε στα 5 πιο στυλάτα ρολόγια για το βυθό.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή
  Button to top Andro