af507b33984286.5772781ddbb6c

    Ο 27χρονος Γερμανός Ludwig Rensch αποφάσισε να σχεδιάσει από την αρχή έναν εκτυπωτή για να τον κάνει πιο ελκυστικό.

    Οι Σχολές Βιομηχανικού Σχεδιασμού είναι ένα καταπληκτικό εκκολαπτήριο φρέσκων ιδεών και καλό είναι να παρακολουθούμε τις δουλειές των αστεριών που γεννιούνται σ’ αυτές.

    Καλό παράδειγμα ο 27χρονος Γερμανός Ludwig Rensch, με έδρα τη Στουτγάρδη, ο οποίος πήρε τη δομή ενός printer και την ανασχεδίασε από την αρχή, ώστε να κάνει τη συσκευή πιο ελκυστική. Και η νέα μορφή που προτείνει, η οποία θυμίζει βαλιτσάκι, είναι ομολογουμένως γοητευτική.

    Ξεχάστε το ογκώδες, απρόσωπο, γκρίζο ματσαγκρούνι σε μια γωνιά του γραφείου σας με τη βαρετή εργονομία και φέρτε στη μνήμη σας τη δεκαετία του ’70 και τα περίφημα πορτοκαλιά της χρώματα. Αυτή το διακριτικά vintage κλείσιμο ματιού κάνει αμέσως το αντικείμενο πιο συμπαθητικό.

    paper_printer

    Στον Paper, τα φύλλα χαρτιού έχουν αντικατασταθεί από ένα ρολό, ενώ ένας ειδικός μηχανισμός αναλαμβάνει το κόψιμο σε μέγεθος Α4.

    Ξεχάστε το ογκώδες, απρόσωπο, γκρίζο ματσαγκρούνι με τη βαρετή εργονομία και φέρτε στη μνήμη σας τη δεκαετία του ’70 και τα πορτοκαλιά της χρώματα.

    Η φόρμα του επίσης ανασχεδιάστηκε, ώστε να γίνει πιο κόμπακτ και να μεταφέρεται εύκολα, αλλά να εγγυάται ταυτόχρονα τις βασικές λειτουργίες 3 σε 1: του εκτυπωτή, του σκάνερ και του φωτοτυπικού.

    Εννοείται ότι ο «Paper» λειτουργεί στο πλαίσιο του Internet of Things (Διαδίκτυο των πραγμάτων: διασύνδεση συσκευών και επαγγελματικού εξοπλισμού) και μπορείς να του δώσεις εντολές μέσω web και εφαρμογών για κινητά. Τα φύλλα χαρτιού δε έχουν αντικατασταθεί από ένα ρολό, ενώ ένας ειδικός μηχανισμός αναλαμβάνει το κόψιμο σε μέγεθος Α4.

    9943b833984286.5772781ddc5e0

    Ο Paper λειτουργεί στο πλαίσιο του Internet of Things και μπορείς να του δώσεις εντολές μέσω web και εφαρμογών για κινητά.

    Ο Ludwig Rensch εξηγεί πως ήθελε να κάνει τη συσκευή ευχάριστη και αποτελεσματική. Για να το καταφέρει, βασίστηκε στην αρχή του Pareto, σύμφωνα με την οποία στο 80% των περιπτώσεων δεν εκμεταλλευόμαστε παρά μόνο ένα 20% των χαρακτηριστικών ενός προϊόντος. Οπότε έστρεψε την προσοχή του σε άλλες λεπτομέρειες.

    O «Paper» δεν είναι ακόμα παρά ένα concept. O ταλαντούχος Rensch τον σχεδίασε για την πτυχιακή του εργασία. Δεδομένου, πάντως, του τεράστιου ενδιαφέροντος που έχει προκαλέσει στον Παγκόσμιο Ιστό, δεν θα είναι απορίας άξιον να δούμε σύντομα επενδυτές να διαγκωνίζονται για να τον βγάλουν στο εμπόριο.

    http://www.ludwigrensch.com

     

    Διαβάστε ακόμα: Sony a6300 – Για να πιάνεις… σταγόνες στον αέρα

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top