Parrot_Minidrone_Travis_2

Δεν θα βρεις φορτιστή μέσα στο κουτί, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν του κινητού σου και να φορτίσεις την μπαταρία σε περίπου 25-50 λεπτά.

Το ότι τα drones έχουν γίνει σημείο αναφοράς μέσα στο 2015 είναι αν μη τι άλλο αναμφισβήτητο. Άλλωστε, έχουν αποκτήσει τόση σημασία που πολλές χώρες του δυτικού κόσμου ήδη έχουν αρχίσει να νομοθετούν γύρω από αυτήν τη κατηγορία των παιχνιδιών, τα οποία όμως πλέον έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου. Στην Ελλάδα βέβαια, θα κάνουμε μερικά χρόνια ακόμα για να αντιληφθούμε τη σημασία που έχουν τα drones και το τι μπορεί να κάνεις κάποιος με αυτά, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Τα drones λοιπόν, και ειδικά τα ιπτάμενα quadcopters, είναι αυτήν τη στιγμή ότι ποιο hot στην αγορά των gadgets. Γιατί πλέον δεν είναι παιχνίδια, όπως παλαιότερα τα τηλεκατευθυνόμενα, αλλά τεχνολογικά προοδευμένα συστήματα που μπορούν να πάνε σχεδόν παντού. Υπάρχουν drones και drones, σε διάφορα επίπεδα κόστους και με εντελώς διαφορετικές δυνατότητες. Καθένας όμως που θέλει να ασχοληθεί με αυτά, πρέπει από κάπου να ξεκινήσει.

Και τι καλύτερο από ένα Mini Drone της Parrort, ειδικά τώρα που είμαστε σε εορταστική περιόδο. Υπάρχουν πολλά και διάφορα, ιπτάμενα και επίγεια, με μικρές διαφορές μεταξύ τους. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι πρόκειται για μικρές σε μέγεθος κατασκευές από πλαστικό που σπάνε δύσκολα και κυρίως, τις ελέγχει κάποιος από το tablet ή το κινητό του.

Είχα την ευκαιρία να περάσω μερικές μέρες με το «Travis» των 54 γρ. (το οποίο μου διέθεσαν τα καταστήματα Public), ένα από τα πολλά quadcopters της Parrot. Το μαυροκίτρινο σώμα του δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από έναν αναπτήρα, με την ειδική κατασκευή που το περιτριγυρίζει να στερεώνει τους τέσσερις έλικες, οι οποίοι προστατεύονται από μια περιμετρική ασπίδα για ασφάλεια σε περίπτωση πτώσης. Αν νιώθεις αρκετά σίγουρος για τις πτητικές σου ικανότητες μπορείς να τη βγάλεις, μειώνοντας το βάρος και, κατ’ επέκταση, αυξάνοντας το χρόνο πτήσης από τα περίπου 7 λεπτά στα 9 λεπτά.

drone1

Το μαυροκίτρινο σώμα του δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από έναν αναπτήρα, με την ειδική κατασκευή που το περιτριγυρίζει να στερεώνει τους τέσσερις έλικες, οι οποίοι προστατεύονται από μια περιμετρική ασπίδα για ασφάλεια σε περίπτωση πτώσης.

Έχει και έτοιμα πλήκτρα για να κάνεις με ένα πάτημα διάφορες φιγούρες, ενώ μπορείς ακόμα και να βγάλεις φωτογραφίες με τη VGA κάμερα.

Η μπαταρία του Travis μπαίνει σε ειδική θέση στο πίσω μέρος, εκεί όπου βρίσκεται και η θύρα micro USB για τη φόρτισή της. Δεν θα βρεις φορτιστή μέσα στο κουτί, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσεις αυτόν του κινητού σου και να τη «γεμίσεις» ενέργεια σε περίπου 25-50 λεπτά (ανάλογα με την απόδοση του φορτιστή). Σίγουρα η αναλογιά 7 λεπτά πτήσης προς 25 λεπτά φόρτισης είναι λίγο… άδικη, αλλά έτσι συμβαίνει με κάθε drone.

Στο πάνω μέρος έχει μια ειδική βάση που θυμίζει Lego, πάνω στην οποία μπορείς να στερεώσεις το.. πλαστικό ανθρωπάκι που βρίσκεται επίσης στη συσκευασία. Μπορείς πάλι να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια και να διακοσμήσεις το drone με κάποιο από τα αυτοκόλλητα (ή όλα) που έχει μέσα η συσκευασία.

Αφού τα κάνεις όλα αυτά, είσαι σχεδόν έτοιμος να πετάξεις, αφού πρώτα κατεβάσεις την ειδική εφαρμογή της Parrot για iOS ή Android. Δωρεάν είναι, αν και υπάρχει και in-app purchase για λίγες παραπάνω δυνατότητες. Κάνεις pair μέσω Bluetooth και είσαι έτοιμος να πετάξεις, πατώντας το κουμπί lift-off! Να είσαι σίγουρος ότι τις 2-3 πρώτες φορές θα… φας τα μούτρα σου μέχρι να συνηθίσεις τα on-screen controls που επιτρέπουν στο κάθε Parrot να πηγαίνει μπρος-πίσω, δεξιά-αριστερά και να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του δεξιόστροφα και αριστερόστροφα.

drone3

Να είσαι σίγουρος ότι τις 2-3 πρώτες φορές θα φας τα μούτρα σου μέχρι να συνηθίσεις τα on-screen controls που επιτρέπουν στο κάθε Parrot να πηγαίνει μπρος-πίσω, δεξιά-αριστερά και να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του.

Έχει και έτοιμα πλήκτρα για να κάνεις με ένα πάτημα διάφορες φιγούρες, ενώ μπορείς ακόμα και να βγάλεις φωτογραφίες με τη VGA κάμερα που είναι στο κάτω μέρος του Travis. Μη περιμένεις θαύματα από τη κάμερα, αλλά είναι μια καλή αρχή. Κάτι άλλο που επίσης μπορείς να κάνεις είναι να ενεργοποιήσεις τη κάμερα του smartphone/tablet σου μέσα από την εφαρμογή και να απαθανατίσεις το drone σου εν ώρα πτήσης, χωρίς να χρειαστεί να αφήσεις από τα χέρια σου τον έλεγχό του!

Αν πάλι νιώσεις ότι σου φεύγει από τον έλεγχο, έχεις πάντα την επιλογή για άμεση προσγείωση, ή ακόμα και emergency landing. Γιατί σίγουρα δεν θες να το χάσεις αν φυσήξει κάνας δυνατός άνεμος, ούτε να… πετύχεις κανέναν χριστιανό που ξαφνικά βρέθηκε στη πορεία του drone. Αν προσπαθήσεις ξανά και ξανά, μετά από 2-3 μέρες να είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς να το πετάς με άνεση. Και ίσως να νοιώσεις έτοιμος για κάτι μεγαλύτερο.

Ακόμα κι αν δεν θες όμως κάτι άλλο, το Travis θα σου δώσει ευχαρίστηση και θα σε κάνει να νιώσεις ξανά παιδί. Εκτός και αν έχεις αποφασίσει ούτως ή άλλως να το δωρίσεις στο δικό σου παιδί και απλώς να παίζεις μαζί του.

//Tιμή: €109.9

drone2

Μπορείς να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια και να διακοσμήσεις το drone με κάποιο από τα αυτοκόλλητα (ή όλα) που έχει μέσα η συσκευασία. Επίσης, στο πάνω μέρος έχει μια ειδική βάση που θυμίζει Lego, πάνω στην οποία μπορείς να στερεώσεις το πλαστικό ανθρωπάκι της συσκευασίας.

Διαβάστε ακόμα: 5 απίθανες συσκευές αέρος-αέρος για να μετατρέψετε το χώρο σας σε “μικρό σπίτι στο λιβάδι”.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top