Τα αρώματα αυτού του χειμώνα είναι ελληνικά

Τέσσερα αρώματα που αξίζουν όχι μόνο επειδή είναι ελληνικά. Εκπροσωπούν τη νέα γενιά αρωματοποιίας με αποτελέσματα που έχουν παρόν και μέλλον και μυρωδιές που αγαπούν τον άνδρα του 2017.

 
aromata_kolaz2

Η Ελλάδα δια της αρωματικής οδού διεκδικεί τη δική της θέση στο σύμπαν της ευωδιάς.

Μια φορά κι έναν καιρό στις εταζέρες των μπάνιων φιγουράριζε η κολώνια Επαμ. Μενούνος. Προσιτή για την τσέπη μα και επαρχιώτικα αξιοπρεπής. Οι γαλλικές κολώνιες ήταν κλειδαμπαρωμένες, αφενός λόγω του πανακρίβου τους και αφετέρου εξαιτίας της επεκτατικής διάπλασης των παίδων, των αγοριών, που λούζονταν με αυτές για να ξυπνήσουν τις κοριτσίστικες φερομόνες. Ή για να καλύψουν την εφηβική βαρβατίλα με κάτι το γαλλικό. Μνήμες του τύπου «Πάρε το μηδέν», που με τον τρόπο τους κατέγραψαν μια ζώσα ιστορία, μπήκαν στη γωνία όταν τα ξένα αρώματα έγιναν -και συνεχίζουν να είναι- ευπώλητα, ώσπου η Ελλάδα δια της αρωματικής οδού διεκδικεί τη δική της θέση στο σύμπαν της ευωδιάς.

Σε καλές τιμές, με ιδέες που επιστρέφουν σε βότανα και φυτά της γης μας, με συνθέσεις που αποδεικνύονται εντός εποχής και με σκεπτικά που χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία, όπως η ενεργειακή προσέγγιση της Agema, ευστροφία στη σύνθεση, όπως η Korres, και τόλμη, σαν το Hommer και το Mentor. Από τη Δωδώνη της Ηπείρου μέχρι την Κρήτη και την Αθήνα, τέσσερις ελληνικές εταιρείες δημιουργούν, προτείνουν, γοητεύουν τη μύτη (και την καρδιά μας).

korres

Μεστό και μέσα στην εποχή που διανύουμε, το χειμώνα, στέκεται ισορροπημένα πρωί και βράδυ.

Korres, L’eau de parfum 20, 50ml

Είναι το επετειακό άρωμα για τα είκοσι χρόνια της Korres που προσωπικά θεωρώ ότι συγκαταλέγεται στους πιο ενδιαφέροντες ανδρικούς αρωματικούς της «καρπούς». Μεστό και μέσα στην εποχή που διανύουμε, το χειμώνα, στέκεται ισορροπημένα πρωί και βράδυ. Το ενδιαφέρον στην περίπτωση του L’ eau de parfum 20 έγκειται στη σύνθεσή του, που αξιοποιεί το τριαντάφυλλο το οποίο κουβεντιάζει αρμονικά με το ουίσκι και το κεχριμπάρι για να αποκτήσει στιβαρότητα και, θα έλεγα, απόδοση που διαρκεί.

Κλεισμένο σε ένα κλασικό τετραγωνισμένο μπουκάλι με τον αριθμό 20 ανάγλυφο στο γυαλί του και ένα λιτό λευκό κουτί που έχει μια καθαρή και κομψή εικόνα, κλείνει το μάτι και στο σχεδιασμό, ο οποίος έρχεται να ολοκληρώσει την επετειακή πρόταση μιας εταιρείας που έτσι κι αλλιώς στο γονίδιό της ρέει η δημιουργικότητα.

Τιμή: 38,20 ευρώ.
Θα το βρεις: Στα φαρμακεία.

Στην επόμενη σελίδα: Αυτή την ανδρική κολώνια θέλουν να τη φοράνε μέχρι και οι γυναίκες.

1 2 3 4

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Πήγαμε στο Truman της Βαλαωρίτου για να τσεκάρουμε μια πρωτοποριακή υπηρεσία: σχεδιάζεις τα δερμάτινα sneakers που σου ταιριάζουν επιλέγοντας δέρμα, χρώμα και σχέδιο. Σε λίγες εβδομάδες έρχονται από την Ιταλία με το όνομα σου τυπωμένο στο εσωτερικό. Ταιριάζουν με όλα τα looks -και είναι πολύ φρέσκα με κοστούμι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αυτό που διαφοροποιεί τους καλοντυμένους από όλους τους υπόλοιπους, είναι ότι επιλέγουν τα ρούχα τους ανάλογα με το αν τους ταιριάζουν, αδιαφορώντας για το μέγεθος που γράφει η ετικέτα. Σας το επιβεβαιώνει ο Παναγιώτης Κούστας, που επί πέντε χρόνια έβγαζε τα προς το ζην βοηθώντας άντρες να ντύνονται «σωστά», στο γνωστότερο πολυκατάστημα του κέντρου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το καινούργιο SUV της Volkswagen είναι ευρύχωρο, νεανικό και διασκεδαστικό και κοστίζει 2.500 ευρώ περισσότερο από ένα αντίστοιχο Polo. Γράφει και συγκρίνει ο Βασίλης Χαρίτος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εξειδίκευση Luxury Hire by Kosmocar είναι η μίσθωση πολυτελών, πανίσχυρων αυτοκινήτων για ρέκτες της οδηγικής απόλαυσης και της ασφάλειας. Στο τιμόνι μιας υπέρλαμπρης Bentley Bentayga, ο Βασίλης Χαρίτος μυείται στα μυστικά του tailoring από τον Βασίλη Μπουρτσάλα και επιβεβαιώνει ότι στο αυτοκίνητο όπως και στο κοστούμι, ορισμένα πράγματα στη ζωή είναι μοναδικά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro