The Big Book of Legs by  Taschen

Tο θέρος αποδείχτηκε βδελυρό, με τρίχες, ιδρώτα και λιγδωμένο μαλλί. Μοναδική μπανιέρα η θάλασσα και η πισίνα. Photo Credit: The Big Book of Legs by Taschen

Όσοι μπαίνουν στο μετρό θα συμφωνήσουν βλαστημώντας. Ωστόσο, επισήμως, η τάση λανσαρίστηκε απ’ αυτό το ατελείωτο κορμί που ακούει στο όνομα Κάμερον Ντίαζ, ίσως γιατί της έπαιρνε πολύ χρόνο.

Η τύπισσα, αφού δήλωσε ότι “το γουνάκι του εφηβαίου προστατεύει την ιδιωτικότητά σας και ιντριγκάρει τον εραστή σας, ενώ παραμένει επί μακρόν για τον άνθρωπό σας ένα δώρο που αδημονεί να ξετυλίξει”, έχει αναδειχθεί σε γονδολιέρισσα του κινήματος “επιστροφή στη φυσικότητα”και συνήγορο της “απελευθερωμένης τρίχας”.

Η Κάμερον εξομολογείται ότι έχει 20 χρόνια να βάλει αποσμητικό, κι αυτό γιατί κάνει κακό στην υγεία. Για τον ίδιο λόγο πιστεύουν ότι είναι υγιείς τόσο ο Matthew McConaughey όσο και ο Bradley Cooper, μεταξύ πολλών άλλων.

Το πλεονέκτημα αυτής της ιστορίας δεν είναι μόνο ότι η τοξικότητα των προϊόντων αυτών δεν κινδυνεύεις να σε βλάψει μετά από 350 χρόνια, αλλά και ότι δεν ξοδεύεις χρήματα για καλλυντικά που σου πιάνουν πολύ χώρο στη βαλίτσα. Η εναλλακτική των βιολογικών λύσεων ούτε που εξετάζεται, γιατί χαλάει το σμίγμα μαγιονέζας.

Η Κάμερον Ντίαζ εξομολογείται ότι έχει 20 χρόνια να βάλει αποσμητικό, γιατί κάνει κακό στην υγεία.

Το μειονέκτημα είναι ότι βρομοκοπάς. Αν και πάλι σε πολλές γυναίκες το να μυρίζει ένας άντρας αρέσει, ιδίως μάλιστα αν η κορμάρα του φέρνει σε βελέντζα.

Με τούτα και με κείνα, η πλάκα είναι ότι το άλλοθι δόθηκε και το θέρος 2014 αποδεικνύεται βδελυρό, με τρίχες, ιδρώτα και λιγδωμένο μαλλί. Μοναδική μπανιέρα η θάλασσα (βασικά συστατικά της οποίας είναι το αλάτι, το αντηλιακό και του κατουρλιό) και η πισίνα (πλούσια σε κολοβακτηρίδια).

Έχει κι άλλο. Καθότι τρόμος έχει καταλάβει τους Υπερατλαντικούς για αυξημένο κίνδυνο καρκίνου της τρίχας, ψηφίζουν “no-poo”, ήτοι κατάργηση του σαμπουάν και αντικατάστασή του με ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και μηλόξιδου. Όχι, δεν το δοκίμασα, υπάρχουν όρια στο επιτόπιο ρεπορτάζ, γιατί όχι ούζο λ.χ. πού ‘ναι και εθνικό προϊόν;

cool soap-Aegina

H εναλλακτική των βιολογικών λύσεων, όπως π.χ. τα “Cool Soap” από την Αίγινα, ούτε που εξετάζεται, γιατί χαλάει το σμίγμα μαγιονέζας

Εδώ πέρα, δεν μιλάμε απλώς για επιστροφή στα ‘70s, αλλά για αλλαγή παραδείγματος. Με τον Παστέρ, η καθαριότητα άλλαξε ορισμό· το μικρόβιο γίνεται ο εχθρός και η ασηψία το ιδανικό. Τώρα είναι σαν να ξαναγυρνάμε στο 16ο και το 17ο αι., όταν πίστευαν ότι το νερό αδυνατίζει τα όργανα, επειδή εκθέτει τους ανοιχτούς πόρους στους ανθυγιεινούς αιθέρες.

Το φαντασιακό του σώματος δεν παύει να έχει την ιστορία του και τους προσδιορισμούς του.

Εντάξει, αλλά πες στη μαμάκα να σε κάνει μπάνιο.

Διαβάστε ακόμα: Επίσημο ένδυμα με 25 βαθμούς Κελσίου;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top