Υπάρχουν 5 εύκολα «κόλπα» ώστε η ντουλάπα σας να είναι οργανωμένη, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. (Εικονογράφηση: Joe McKendry)

Ας το παραδεχθούμε: οι περισσότεροι άνδρες είναι τσαπατσούληδες όσον αφορά την οργάνωση της ντουλάπας τους. Δεν λέω ότι πετάνε τα ρούχα τους μέσα βρώμικα, για να μην παρεξηγηθώ, αλλά η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές τα πετάνε όπου να ‘ναι (μέσα και έξω από τη ντουλάπα) και το επόμενο πρωί ρίχνουν κατάρες που δεν είναι στο σημείο που έπρεπε. Που μεταξύ μας τώρα, όταν λένε «σημείο που έπρεπε» εννοούν να έρθουν τα ρούχα μόνα τους στο χέρι τους με έναν μαγικό τρόπο.

Δεν φταίνε τα ρούχα παιδιά. Δικό σας είναι το πρόβλημα, που όταν γυρνάτε στο σπίτι γδύνεστε λες και σας έχουν το μαχαίρι στο λαιμό και απαγορεύεται να κάνετε πάνω από 7 δευτερόλεπτα να αλλάξετε. Άρα, για να μην φτιάχνετε τη ντουλάπα σας κάθε Σάββατο μεσημέρι και το πρωί της Δευτέρας θυμίζει πεδίο μάχης, ακολουθήστε μερικά απλά tips που θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

Tip #1
Χωρίστε τη ντουλάπα σας σε «περιοχές». Κοινώς, μην την ανοίγετε και απλά πετάτε μέσα τα ρούχα σας. Το κάθε ρούχο πρέπει να έχει τον χώρο του. Ξέρω, μοιάζει πολύπλοκο κάτι τέτοιο, αλλά δεν είναι. Και δεν παίρνει χρόνο για να το κάνετε.Ιδού ο πιο απλός τρόπος: στο κάτω συρτάρι πάνε τα εσώρουχα και οι κάλτσες. Στο πάνω συρτάρι πάνε τα t-shirts (και όταν λέω t-shirts, εννοώ τα διπλωμένα t-shirts) και οι μακρυμάνικες μπλούζες (διπλωμένες και αυτές, μην λέμε τα ίδια). Στις κρεμάστρες πάνε τα παντελόνια, τα πουκάμισα και τα σακάκια. Στο πάνω ράφι πάνε τα μάλλινα (και όταν λέω μάλλινα, εννοώ τα διπλωμένα μάλλινα). Btw οι ζακέτες διπλώνονται με τα μάλλινα και δεν πάνε στις κρεμάστρες, επειδή ξεχειλώνουν. Τέλος. Τόσο απλό είναι. Τέσσερις περιοχές είναι υπέρ αρκετές για να είναι το κάθε πράγμα στη θέση του το πρωί που θα σηκωθείτε.

Κανόνας: τις ζακέτες τις διπλώνουμε μαζί με τα μάλλινα και δεν τις κρεμάμε, επειδή ξεχειλώνουν εύκολα.

Tip #2
Καθημερινά ρούχα VS ρούχα ειδικών περιστάσεων. Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει και να λέμε «εγώ φοράω τα πάντα, δεν έχω “καλά ρούχα”», αλλά τελικά όλοι έχουμε τα καθημερινά και τα ρούχα ειδικών περιστάσεων. Για να στο πω πιο αναλυτικά, υπάρχουν πουκάμισα και σακάκια που φοράτε για να πάτε στη δουλειά και άλλα που τα φοράτε για να πάτε για φαγητό Σάββατο βράδυ. Τι κάνετε για να μην ψάχνεστε το πρωί; Τα καθημερινά ρούχα τα έχετε σε θέση πιο εύκολα προσβάσιμη. Για παράδειγμα, στο συρτάρι με τα t-shirts, πάνω-πάνω βάζετε αυτά που χρησιμοποιείτε πιο συχνά. Στο ράφι με τα μάλλινα, έχετε έξω-έξω αυτά που φοράτε κάθε εβδομάδα. Δύσκολο; Όχι.

Tip #3
Φτιάχνετε τους σωστούς συνδυασμούς στις σωστές κρεμάστες. Για να μην παρεξηγηθώ: δεν εννοώ από το προηγούμενο βράδυ να έχετε αποφασίσει τι θα φορέσετε το επόμενο πρώι και να το έχετε έτοιμο σε μια κρεμάστρα. Μην τρελαθούμε – άλλωστε όπως είπε στο Andro ο Κωνσταντίνος Ξένος «στυλ είναι η ψυχολογία που έχει ο κάθε άνθρωπος όταν ξυπνάει». Άρα ποτέ δεν ξέρετε με τι κέφι θα σηκωθείτε το πρωί. Όμως ξέρετε ότι αυτό το παντελόνι ταιριάζει με εκείνο το πουκάμισο που πάει ταμάμ με το τάδε σακάκι. Οπότε, γιατί αυτά τα τρία ρούχα να μην είναι παρεάκι στην ίδια κρεμάστρα; Το πιάσατε το κολπάκι;

Χωρίστε τη ντουλάπα σας σε «περιοχές» και μην φορτώνετε τις κρεμάστρες σας με ρούχα. Λίγα και ωραία, είναι το βασικό κόλπο. (Φωτογραφία: Mr. Porter)

Tip #4
Μην φορτώνετε τις κρεμάστρες σας με ρούχα. Τι εννοώ: πόσο βάρος αντέχει μια κρεμάστρα; Ανάλογα την κρεμάστρα θα μου πείτε. Σωστό. Αλλά, ας πούμε, 7 πουκάμισα δεν τα σηκώνει; Τα σηκώνει και εύκολα μάλιστα. Όμως, δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε. Καταρχήν, τα πέντε πουκάμισα που είναι από κάτω θα μείνουν στα αζήτητα για πάντα, επειδή -μεταξύ μας τώρα- κανείς μας δεν κοιτάει μετά τα δύο πρώτα πουκάμισα τι έχει από κάτω. Συν τοις άλλοις όσα περισσότερα πράγματα βάζετε στην κρεμάστρα, όσο προσεκτικά κι αν τα τοποθετείτε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τσαλακωθούν και μετά να μοιάζουν με ξεσκονόπανα. Για αυτό παιδιά, λίγα-λίγα. Κι αν δεν φτάνουν οι κρεμάστρες, αγοράστε περισσότερες.

Tip #5
Μπορεί να σας φανεί υπερβολικό και ότι «δεν γίνονται αυτά», όμως το έχω δει και για αυτό σας το λέω. Τα παπούτσια δεν πάνε μέσα στη ντουλάπα, ακόμα κι αν προβλέπεται χώρος για αυτά. Και μην βλέπετε στις «ντουλάπες» των καταστημάτων που βάζουν τα παπούτσια στο κάτω μέρος – αυτά δεν έχουν φορεθεί, μυρίζουν ακόμα δέρμα και εργοστάσιο. Ενώ, τα δικά σας, μυρίζουν δρόμο, περπάτημα και κάλτσα. Ξέρω, σας ξενερώνω τώρα με αυτό, όμως θα μυρίσουν όλα σας τα ρούχα στο τέλος και αυτό δεν είναι ωραίο. Καθόλου ωραίο.

 

Διαβάστε ακόμα: 4 λάθη του πρωτάρη σε ένα καινούργιο σακάκι

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top