Αυτό θα είναι το πιο μικρό κινητό του κόσμου

Πιο ελαφρύ από ένα νόμισμα, πιο μικρό από τον αντίχειρά σας, το Zanco tiny T1 θέλει να πάει κόντρα σε όλα όσα ξέρατε μέχρι σήμερα για τον κόσμο των κινητών τηλεφώνων.

 

Το tiny T1 πάει κόντρα στη smartphone λογική «όσο πιο μεγάλο και τεχνολογικά πλούσιο τόσο πιο καλό».

Όταν σήμερα κάποιος μιλάει για κινητά τηλέφωνα το μυαλό όλων πάει αυτομάτως στα smartphones – αυτά που έχουν οθόνη στο μέγεθος ενός tablet, touchscreen, άψογη σύνθεση στο διαδίκτυο, αναπαράγουν κρύσταλλο μουσική και βίντεο, διαθέτουν καμιά 50αρια applications και πάει λέγοντας. Καλώς ή κακώς, κυριαρχεί η λογική, όσο πιο μεγάλο και τεχνολογικά πλούσιο τόσο πιο καλό.

Άρα λογικό είναι ότι όλες οι εταιρίες που αποφασίζουν να μπουν στο παιχνίδι της κινητής τηλεφωνίας να θέλουν να φτιάξουν το δικό τους smartphone και να ονειρεύονται κάποια μέρα να γίνουν οι νέες Apple. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί η Zanco, η οποία αποφάσισε να πάει κόντρα στα δεδομένα και να δώσει στον κόσμο ένα εντελώς διαφορετικό κινητό.

Διαθέτει OLED οθόνη 0.49”, πληκτρολόγιο, αποθηκεύει έως 300 επαφές, είναι συμβατό μόνο σε δίκτυο 2G, ενώ η μπαταρία του κρατάει έως και 3 μέρες.

Το μεγαλύτερό του πρόβλημα είναι ότι μπορεί να το χάσεις πολύ εύκολα. Πάρα πολύ εύκολα.

Κι όταν λέμε «εντελώς διαφορετικό» εννοούμε το πιο μικρό κινητό που υπάρχει αυτή τη στιγμή εκεί έξω. Πόσο μικρό; Το tiny t1 είναι πιο ελαφρύ από ένα νόμισμα και πιο μικρό από τον ίδιο σας τον αντίχειρα. Διαθέτει OLED οθόνη 0.49”, πληκτρολόγιο, 32MB μνήμη RAM, 32MB αποθηκευτικό χώρο, υποδοχή micro-USB για να φορτίζει, αποθηκεύει έως 300 επαφές, είναι συμβατό μόνο σε δίκτυο 2G, ενώ η μπαταρία του κρατάει έως και 3 μέρες.

Βέβαια το tiny t1 της Zanco βρίσκεται ακόμα στα σκαριά, αλλά όπως όλα δείχνουν θα το δούμε να κυκλοφορεί μέσα στο 2018, καθώς η καμπάνια της εταιρίας στο Kickstarter έχει συγκεντρώσει περίπου 170.000 δολάρια για να ξεκινήσει η παραγωγή.

 

Διαβάστε ακόμα: Huawei Mate 10 Pro. Άλμα προόδου

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Με το συλλεκτικό IWC Portofino Chronograph Edition "150 years'' στον καρπό, επανεξετάζουμε τη σημασία του μονογράμματος στο πουκάμισο. Διότι σημασία δεν έχει να φαίνεται, αλλά να δηλώνει διακριτικά μια ξεχωριστή οντότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Αυστραλός φωτογράφος, ένας κλασικός ιδαλγός του πάθους για το γυναικείο σώμα, φωτογράφησε τα κορυφαία μοντέλα της εποχής δίχως περιττά ρούχα. Μόνο με το φυσικό τους κάλλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε το μοντέλο APEX: Ένα ιδιαίτερα κομψό γκάτζετ (μοιάζει με ακριβό αναλογικό ρολόι) που αποφεύγει σκόπιμα να μεταφέρει όλες τις λειτουργίες ενός κινητού στον καρπό. Αντίθετα, είναι επινοημένο για να λειτουργεί ως έξυπνο φίλτρο ανάμεσα σε εσάς και στον υπερσυνδεδεμένο μας κόσμο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η επιτομή του στιλ, της κομψότητας, της παράδοσης και της προωθητικής τεχνολογίας. Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης διαλέγει τα «κομμάτια» που έθελξαν με την παρουσία τους στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro