Η Βιέννη είναι η πιο κοντινή μας “Χριστουγεννιάτικη” πόλη.

Το Μιλάνο είναι ιδανικό για εορταστικό shopping και με εισιτήριο μετ’επιστροφής από €92,99 δεν σου φεύγει όλο το “μπάτζετ” στον αέρα.

Ενώ η Βουδαπέστη μόλις χθες ψηφίστηκε η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη και η δεύτερη καλύτερη πόλη στον κόσμο (!) από τους αναγνώστες του έγκυρου Condé Nast Traveller.

Οι τρείς προορισμοί ήρθαν ξαφνικά πιο κοντά με τις μειώσεις στα εισιτήρια. Τί άνοιξε όμως τους τελευταίους μήνες στις πόλεις αυτές;

Ιδού το Talk of the (three) town(s):

 

ΜΙΛΑΝΟ

– Tο CERESIO 7 των DSQUARED

Oύτε μήνα δεν έχει κλείσει το νέο “παιχνιδάκι” του παρδαλού Καναδέζικου διδύμου. Στεγάζεται στο Penthouse του στρατηγείου της μάρκας στη Via Ciresio, ένα όμορφο μεσοπολεμικό κτίριο που υπαγόρευσε σε μεγάλο βαθμό και την 30s, sleek αισθητική της διακόσμησης (όχι, εδώ δεν υπάρχουν ροζ τάρανδοι, υπερμεγέθη πλατανόφυλλα, βερμούδες και καρό πουκάμισα ξυλοκόπου). Το μενού επιμελείται ο chef Elio Sironi (ex Bulgari Hotel). Η θέα είναι μεγαλειώδης -όλη η πόλη στο πιάτο- και μάλιστα το ρετιρέ διαθέτει όχι μία αλλά δύο πισίνες. Ελάτε για brunch.

Ceresio 7: via Ceresio, 7 – 20154 Milano • Tel. +39 02 31039221 • [email protected]

CERESIO7

 

– PAVE, Φούρνος σα το σπίτι σας

Αντίθετα με τη χολιγουντιανή ένταση του Ciresio 7 εδώ επικρατεί μια χαλαρή, οικοηγενειακή ατμόσφαιρα. Βασικά, το μαγαζί είναι ένας φούρνος. Με ανοικτό εργαστήρι, και με τραπέζια για να καθίσετε και να πιείτε έναν καυτό latte απολαμβάνοντας φρέσκο wi-fi. Αυτό που μας άρεσε περισσότερο είναι τα έπιπλα, χειροποίητα από μεταχειρισμένα υλικά. Μαζί με τη μυρωδιά του φρέσκου ψωμιού σε κάνουν να νιώθεις οικεία. Δοκιμάστε τα προζυμένια, μαστιχωτά μπριός μαζί με σπιτικές μαρμελάδες.

Pave: Via Felice Casati 27, Milano • tel. +39 02 94392259 • [email protected]

www.pavemilano-0

www.pavemilano-6

www.pavemilano-11

www.pavemilano-71

 

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

– ZONA, Tο νέο wine restaurant

Είναι απολυταρχικά ντηζαϊνάτο. Ισως το μόνο εστιατόριο στην πόλη που έχει τόσο ατμοσφαιρικό σχεδιασμό με θεατρικά μελετημένο φωτισμό, που υποβάλλει. Το μεσημέρι το fixed menu του σεφ Krisztián Huszár, (το λες μεσογειακό με παραδοσιακές ουγγρικες επιρροές) δεν παρέχει πολλές επιλογές αλλά αξίζει τα λεφτά του.
Ζητήστε ένα τραπέζι δίπλα στο παράθυρο και πιείτε ένα ποτήρι pezsgő (τα ούγγρικα αφρώδη) χαζεύοντας το Δούναβη

Zona: Lánchíd utca 7-9, Budapest • tel. +36 30 422 5981 • [email protected]

1013940_510743668991304_251147842_n

547893_481575575241447_1409472347_n

1379627_558408537558150_969183167_n

935791_505202406212097_2052874465_n

-ES, To πανκ μπιστρό

Wine bar, cafe, bistro, ορεκτικό, κυρίως, επιδόρπιο, όλα είναι μπερδεμένα σε αυτό το ολοκαίνουριο hangout μέσα στο Kempinski, κι αυτό μας αρέσει περισσότερο. Μπορείς να φας αργά πρωινό ή νωρίς βραδινό μετά από ολοήμερες βόλτες, να δοκιμάσεις τοπικά πιάτα αυστροουγγρικής έμπνευσης ή comfort food. Δοκιμάστε τα πιο ανθυγιεινά, από ζουμερό τηγανητό κοτόπουλο μέχρι χειροποίητα λουκάνικα, πίνοντας μπίρα αρωματισμένη με δαμάσκηνο. Καθίστε έξω, στο μεγάλο κοινόχρηστο τραπέζι ή μέσα, στο μπαρ.

ES: Deák Ferenc utca 12, Fashion Street, Budapest • tel.+36 1 429 3990 • [email protected]

Web_ES-Bisztro-Main-Restaurant-Budapest-Kempinski

Web_ES-Bisztro-sharing-table-Kempinski-Hotel-Corvinus-Budapest

321354_191582627659463_104730945_n

 

ΒΙΕΝΝΗ

-THE DANIEL, Μάφιν και μπριζόλες

Το The Daniel είναι το ομορφότερο νέο ξενοδοχείο στην πόλη και το The Bakery ο «φούρνος» (με ένα ατέλειωτο comfort food μενού) που θα μπορούσε να βρίσκεται στο meatpacking district της Νέας Υόρκης. Εχει άπαιχτο πρωινό με 17-19 ευρώ (13 αν μένετε στο ξενοδοχείο), hipster σερβιτόρους και laid back ατμόσφαιρα. «Χτυπήστε» ένα χοτ ντογκ με μια σπιτική λεμονάδα ή ένα διπλό τσιζκέiκ με γαλακτερό chai latte και «urban» (μη μας ρωτήσετε τι είναι αυτό) μέλι.
Extra tip: Αν θέλετε να μείνετε εδώ, ζητήστε το τρέιλερ: Ένα vintage… τροχόσπιτο που μοιάζει να βγήκε από κινηματογραφικό set.

The Daniel:Landstraßer Gürtel 5,1030 Vienna • Tel.+431901310 • [email protected]

presse_bakery

daniel_vienna_header_bakery_02

 

– KONSTANTIN FILIPPOU, Έλληνας με αστέρι Michelin

Γνωρίζατε ότι ένας από τους διασημότερους Αυστριακούς σεφ ‒βραβευμένος, μάλιστα, με αστέρι Michelin‒ είναι ελληνικής καταγωγής; Ο Κωνσταντίνος Φιλίππου εγκαινίασε πριν από λίγους μήνες το πρώτο εστιατόριο με το όνομά του σε ένα «ήσυχο» ντεκόρ χαμηλών τόνων που αφήνει το γήπεδο ελεύθερο για να πρωταγωνιστήσει η έντονα συναισθηματική κουζίνα του, με τα περίεργα κοντράστ (μοσχαρίσια γλώσσα – καρύδι – αντζούγια – κρόκος). Ζητήστε να τον γνωρίσετε, είναι ένας σεμνός και φιλικός καλλιτέχνης, που χαίρεται να μοιράζεται την επιτυχία του με τους «δικούς του» ανθρώπους.

Konstantin Filippou: Dominikanerbastei 17 A-1010, Vienna • Tel.+43(0)1 51 22 229 • [email protected]

konstantin_filippou_restaurant

konstantin_filippou_restaurant_kitchen_table

konstantin_filippou_restaurant_patio

Για κρατήσεις εισιτηρίων πατήστε εδώ

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top