Ρεβεγιόν στο βουνό, απλό και αληθινό με €35!

Στην Πάρνηθα, στο καταφύγιο Μπάφι. Μακριά από φρου φρου και αρώματα. Κοντά στη φύση και στο έλατο. Πάρτε μόνο την καλή διάθεσή σας.

 
mpafi-3

Γιορτές στην Πάρνηθα και στο καταφύγιο Μπάφι. Μια έξυπνη εκδρομή, χωρίς μποτιλιάρισμα, πολλά έξοδα και γκρίνιες. (Ρhoto credit: http://www.mpafi.gr/)

Υπάρχει μια γνωστή άγνωστη στην Αθήνα και λέγεται Πάρνηθα. Δεν μιλάμε για εκείνη που αρχίζει και τελειώνει στις ρουλέτες του Καζίνο και τις χασαποταβέρνες στους πρόποδες του μεγαλύτερου βουνού της Αττικής.

Ένα το κρατούμενο: η Πάρνηθα είναι από το 1961 Εθνικός Δρυμός και αυτό σημαίνει μια λέξη: ζωή. Με τους κανόνες που συνοδεύουν το σαβουάρ βιβρ σε ένα βουνό τέτοιο, για παράδειγμα, δεν ανάβουμε φωτιές, δεν κόβουμε φυτά και λουλούδια, δεν πετάμε σκουπίδια, δεν κυνηγάμε κ.λπ.

Μόνο ζούμε την εικόνα με τα έλατα να κρέμονται από τις αλλεπάλληλες χαράδρες που χαράζουν το βουνό, με τα ρέματα να κυλάνε ανάμεσα από σηματοδοτημένα μονοπάτια, με τα γεμάτα λουλουδάκια ξέφωτα.

Ένα τριήμερο στο Μπάφι σημαίνει θέα, παρέα, δράση (ορεινή πεζοπορία, ποδήλατο, τρέξιμο) και γεύση, ήτοι σπιτικά πιάτα φτιαγμένα με κέφι.
dsc00932_640x480

Φτάνετε στο όμορφο καταφύγιο την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, το τζάκι έχει ήδη ανάψει και η φύση είναι στα κέφια της, ειδικά αν έχει χιονίσει. (Ρhoto credit: http://www.mpafi.gr/)

Δύο τα κρατούμενα: αυτό το μαγικό βουνό είναι δίπλα μας! Μόλις τριάντα χιλιόμετρα από την Αθήνα, με πανεύκολη πρόσβαση. Ακόμα κι όταν χιονίζει, αλυσίδες και αποβίβαση και πρόσω ολοταχώς για το λεπτό αέρα του βουνού. Απόδραση εξπρές, μα τόσο γεμάτη σε εμπειρία!

Κι αυτό οδηγεί στο τρίτο κρατούμενο: γιορτές στην Πάρνηθη και συγκεκριμένα στο καταφύγιο Μπάφι. Με άλλα λόγια, μια έξυπνη εκδρομή, χωρίς μποτιλιάρισμα, πολλά έξοδα (και γκρίνιες).

Φτάνετε στο όμορφο καταφύγιο, το οποίο ανήκει στον ΕΟΣ Αθηνών, την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, το τζάκι έχει ήδη ανάψει και η φύση είναι στα κέφια της, ειδικά αν έχει χιονίσει. Ένα τριήμερο με θέα, παρέα, με δράση (ορεινή πεζοπορία, ποδήλατο, τρέξιμο) και γεύση, ήτοι σπιτικά πιάτα φτιαγμένα με κέφι.

Το κόστος για τη χριστουγεννιάτικη απόδραση είναι €39 το άτομο, ενώ για την Πρωτοχρονιά είναι €35 (δύο διανυκτερεύσεις, πρωινό και ένα εορταστικό γεύμα ή δείπνο). Ρεβεγιόν λοιπόν στο βουνό, απλά και αληθινά. Ίσως γιατί όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πάρνηθα.

mpafi1

Χριστουγεννιάτικη απόδραση πτος €39 το άτομο, ενώ για την Πρωτοχρονιά είναι €35, με δύο διανυκτερεύσεις, πρωινό και ένα εορταστικό γεύμα ή δείπνο. (Ρhoto credit: http://www.mpafi.gr/)

//Περισσότερες πληροφορίες στο mpafi.gr

 

Διαβάστε ακόμα: Τα Top 12 + 1 ζαχαροπλαστεία των σεφ –συντονιστείτε για τις γιορτές! 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο Άκης Τεμπερίδης και η φαμίλια του (ξανα)γυρίζουν τον κόσμο με τρεις λέξεις καρφωμένες στο μυαλό: DREAM. EXPLORE. RESPECT. Τί θέλει να πει ο ποιητής; Διαβάστε ένα ταξιδιωτικό... «μανιφέστο», από καρδιάς!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Θυμάστε από το σχολείο τί είναι ο κρυπτικός αριθμός π; Μια μαθηματική σταθερά που έχει αποκτήσει διαστάσεις θρύλου, έχει γίνει ταινία (του Ντάρεν Αρονόφσκι) Τ-σερτ και πολλά ακόμα, και που γιορτάζουμε σήμερα, την 14η ημέρα του τρίτου μήνα, που μας δίνει το "μαγικό" 3,14.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι επιπτώσεις είναι ύπουλες και δεν φαίνονται από την πρώτη στιγμή. Κι όμως, επηρεάζει τη μνήμη, την καρδιά, το πεπτικό σύστημα και τα μαλλιά. Να μην ξεχνάμε το σεξ - το καταστρέφει ολότελα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δημοσιογράφος, ταξιδευτής και -πλέον- οικογενειάρχης, ο Άκης ξεκίνησε (για δεύτερη φορά!) να κάνει το γύρο του κόσμου... Κι όμως, αυτός ο εκ πεποιθήσεως νομάδας δίνει καθημερινά μάχη με τις φοβίες του. Πώς τις καταπολεμά;    

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro