Γιατί είναι καλό να κοιμάσαι γυμνός, σύμφωνα με την επιστήμη

  Πρόσφατες έρευνες στις ΗΠΑ έδειξαν ότι ο γυμνός ύπνος βοηθάει τόσο στην υγεία σου, όσο και στην ερωτική ευτυχία σου.

   

  Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες θα έπρεπε να κοιμόμαστε πιο συχνά γυμνοί από ότι κάνουμε. (Φωτογραφία: nutritionallywealthy.com)

  Θυμάσαι ποια ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκες γυμνός; Και όταν λέω γυμνός δεν εννοώ «φορώντας ένα μποξεράκι». Εντελώς, όπως όταν σε γέννησε η μητέρα σου. Αν το καλοσκεφτώ, κατά πάσα πιθανότητα, δύο απαντήσεις θα μου δώσεις: (1) το βράδυ μετά από μια επική ερωτική βραδιά με τη σύντροφό σου ή (2) μια από αυτές τις ημέρες του Αυγούστου, που έκαιγε ο τόπος από τη ζέστη και το κρεβάτι σου έμοιαζε με λάβα ηφαιστείου.

  Λογικές μου φαίνονται οι απαντήσεις σου. Μόνο, που τώρα έρχεται η επιστήμη και ξεκαθαρίζει ότι είναι καλύτερα να κοιμόμαστε γυμνοί όσο πιο συχνά μπορούμε. Μάλλον και κάθε βράδυ. Πρόσφατη έρευνα του Εθνικού Κέντρου Υγείας στο Μέριλαντ των ΗΠΑ έδειξε ότι οι άνδρες που φορούν μποξεράκι στη δουλειά και τίποτα όταν πέφτουν για ύπνο, έχουν 25% περισσότερες πιθανότητες το σπέρμα τους να είναι καλύτερο. Δηλαδή πιο αποδοτικό.

  Έρευνα έδειξε πως αν κοιμάσαι γυμνός το σώμα αυτο-ρυθμίζει καλύτερα τη θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα ο ύπνος να είναι καλύτερος.

  Και οι έρευνες για τον γυμνό ύπνο δεν περιορίστηκαν εκεί. Μια αμερικανική ιδιωτική εταιρία ερευνώντας τις σχέσεις ανάμεσα σε 1.000 ζευγάρια, συμπέρανε ότι το 60% αυτών που επιλέγουν να κοιμούνται γυμνοί, είναι πιο ευτυχισμένοι στην καθημερινότητά τους.

  Τέλος, το Πανεπιστήμιο του Γουόρικ της Αγγλίας, σε αντίστοιχη δική του έρευνα, τόνισε ότι αν κοιμάσαι γυμνός το σώμα αυτο-ρυθμίζει καλύτερα τη θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα ο ύπνος να είναι καλύτερος. Μήπως να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο;

   

  Διαβάστε ακόμα: 5 φοβερά πράγματα που συμβαίνουν στο πέος σας με την ηλικία

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Πιο δημοφιλή

  Παράδειγμα ευψυχίας και αγάπης για τη ζωή. Ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης μετέτρεψε το κινητικό του πρόβλημα σε ακατάβλητη δύναμη προσφοράς. Μιλάει στο Andro για το νόημα της ζωής, την μετά θάνατον ζωή, τις χαρές και τις λύπες του, αλλά τα όνειρά του για το μέλλον.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή

  Το σπίτι του βρετανού ταξιδιωτικού συγγραφέα και της γυναίκας του αποδεικνύει περίτρανα πόσο αγάπησαν την Ελλάδα. Είναι ένας θύλακας αυθεντικής αρχοντιάς, λιτότητας και απαράμιλλης τεχνοτροπίας. Ανοιξε ξανά για το κοινό χάρη στη συνέργεια του Μουσείου Μπενάκη και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που το συντήρησαν και το ανακαίνισαν με περισσή λεπτότητα.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή

  Τι είναι αυτό που κάνει τη ζωή με ένα κατοικίδιο, μια μεγάλη υπέροχη περιπέτεια; Ο σεφ και συνδημιουργός της Cookoovaya, Κλεομένης Ζουρνατζής, δίνει τη δική του απάντηση με τον αγαπημένο του σκύλο, Φάουστ. Ένα μεγαλειώδες πλάσμα με στιλπνό γκρίζο τρίχωμα και γαλάζια μάτια, ίσως το πιο αρχοντικό σκυλί που είδαμε φέτος το καλοκαίρι.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή

  Η Κέρκυρα είναι η «μικρή Ρώμη» για τον Μιχαήλ Ανδρουλιδάκη: ιταλική και συνάμα αυθεντικά ελληνική. Οδηγώντας την DS3 Crossback από την Αθήνα στο νησί, ο φωτογράφος του Andro γοητεύτηκε τόσο από τις ιστορικές διαδρομές στην πόλη του Ιονίου όσο και από τις τεχνικές δυνατότητες της γαλλικής «θεάς» των δρόμων.

  Andro Ο Άνδρας από την αρχή
  Button to top Andro