Credit: https://www.facebook.com/neadhmokratia

Και τα media σπεύδουν να αλέσουν κάθε “οργισμένη” εντολή… Credit: https://www.facebook.com/neadhmokratia

Πρέπει κανείς να αναγνωρίζει τα λάθη του. Και, όταν βλέπει ότι οφείλει να το κάνει, όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα. Λοιπόν: Σαρκάζαμε από τις φιλόξενες στήλες του Andro – τουλάχιστον ελπίζουμε να ήταν διάφανος ο σαρκασμός, γιατί τέτοιες μέρες που ζούμε…– τη δίδυμη τάση: Όλα όσα γίνονται στη δημόσια/κυβερνητική σφαίρα, να έχουν συντελεσθεί «με εντολή Πρωθυπουργού». Και, όταν κάτι στραβώσει, να εκδηλώνεται «οργή Σαμαρά» (αυτόν έχουμε τώρα, αυτόνε σχολιάζουμε: προηγήθηκαν όλοι έως πίσω, τον Ανδρέα, με την εξαίρεση Μητσοτάκη –όσο για τον ορίτζιναλ Κωνσταντίνο Καραμανλή, δεν χρειαζόταν να επικαλούνται οι άλλοι, μηντιακά, την οργή του, αρκούσαν τα φρύδια και το υβρεολόγιο).

Προτού καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι (ή το ιντερνετικό αντίστοιχό του), ξανά διαρρέουν πως ακριβώς «με εντολή Σαμαρά» ξεκίνησε να ξηλώνεται η καφκικής παράνοιας σειρά φορολογικών ρυθμίσεων – προστίμων – προσαυξήσεων…

Είχαμε άδικο, κάναμε λάθος. Διότι προτού καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι (ή: το ιντερνετικό αντίστοιχό του), ακριβώς «με εντολή Σαμαρά» ξεκίνησε να ξηλώνεται η καφκικής παράνοιας σειρά φορολογικών ρυθμίσεων – προστίμων – προσαυξήσεων με την οποία απειλούνταν από 1/1/2014 όσοι ατυχείς απέμειναν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Σταμάτησαν να ασχολούνται με το ποιος ευθύνεται για την παράνοια (ο απών Γιάννης Στουρνάρας; ο «μόνιμος» Χάρης Θεοχάρης; ο ανεξήγητα «εκτός» Γ. Μαυραγάνης; το μανδαρινάτο του ΥΠΟΙΚ που τους καβαλάει όλους; η κακιά μας η ώρα;) και σπεύδουν τώρα να καταργήσουν τη φρίκη. Να δούμε τι θα κάνουν, αλλά… μόνον «με εντολή Σαμαρά» ξεκίνησαν τα πράγματα.

Και, to add insult to injury, μάθαμε σχεδόν την ίδια στιγμή ότι «την οργή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός» για τι; Για την απουσία υπουργών από την Βουλή, τώρα, στα δύσκολα οσάκις ασκείται κοινοβουλευτική κριτική. Έσπευσαν τα media να το αλέσουν καταλλήλως κι αυτό αλλά… να, έτσι είναι! Σφάλλαμε, λοιπόν.

Μόνον «με εντολή Πρωθυπουργού» και υπό την «οργή του».

Φρίκη.

Ο Αντώνης Παπαγιαννίδης είναι δημοσιογράφος.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top