Έχω δει ιδίοις όμμασι τις υπερβολές των αποκαλούμενων «πριγκίπων» της Σαουδικής Αραβίας, με επικεφαλής τον αποθανόντα Αμπντάλα. Photo Credit: US Department of State Flickr/Wikimedia

O Αμπντάλα με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, 2014. Photo Credit: US Department of State Flickr/Wikimedia

Εάν πιστεύατε ότι η κωμωδία έχει πεθάνει, ξανασκεφτείτε το. Γέλασα με την ψυχή μου βλέποντας εικόνες από το παλάτι του Μπάκιγχαμ και τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου κυμάτιζαν μεσίστιες οι σημαίες σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του ηγεμόνα της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα. Αντί να ανοίγουν σαμπάνιες και να κερνάνε πούρα, οι υποκριτές Βρετανοί έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για το θάνατο ενός 90χρονου διεστραμμένου με κελεμπία, τον οποίο αποκαλούν «βασιλιά».

Η «βασιλική» δυναστεία των Σαούντ είναι για βιβλίο. Ο προπάτορας Ίμπν Σαούντ ήταν ένας Βεδουίνος της ερήμου που δεν είχε δει χαρτί τουαλέτας μέχρι το 1932, όταν ξεφορτώθηκε τη δυναστεία των Χασεμιτών, η οποία ηγείτο αυτού του αμμώδους άθλιου μέρους για εκατοντάδες χρόνια. Οι Χασεμίτες ήταν γαλαζοαίματοι με την πραγματική έννοια της λέξης, ευθέως απόγονοι του Προφήτη και συνετοί μονάρχες, ο τελευταίος από τους οποίους είναι τώρα ο βασιλιάς της Ιορδανίας.

Το πρώτο μεγάλο λάθος που επέτρεψε στους πρωτόγονους Σαουδίτες να ασκήσουν ασφυκτική πίεση σε όλους εμάς διεπράχθη από τον Φραγκλίνο Ντελάνο Ρούσβελτ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος θεώρησε ως δίκαιο αντάλλαγμα για τη ροή φθηνού πετρελαίου στις αμερικανικές βιομηχανίες την προστασία αυτών των Νεάντερταλ. Ίσως ορισμένοι αναγνώστες θεωρήσουν ότι είμαι αδικαιολόγητα σκληρός, αλλά έχω σοβαρό λόγο.

Η πρώτη μου επαφή μ’ αυτούς τους τύπους ήταν πριν από αρκετά χρόνια στο Χίλτον της Αθήνας, είτε το πιστεύετε είτε όχι. Ήταν αρχές της δεκαετίας του  ̕60, το ξενοδοχείο καινούργιο, και ο ηγεμόνας της Σαουδικής Αραβίας Ίμπν Σαούντ Β’, είχε έρθει για επίσκεψη, συνοδευόμενος από 70 Κάντιλακ, καθώς οι σκονισμένοι ιθαγενείς δεν είχαν ανακαλύψει ακόμα τις Ρολς Ρόις.

Η πρώτη μου επαφή μ’ αυτούς τους τύπους έγινε στο Χίλτον στις αρχές της δεκαετίας του  ̕60. Ο ηγεμόνας της Σαουδικής Αραβίας είχε έρθει για επίσκεψη, συνοδευόμενος από 70 Κάντιλακ.

Ο μέγας Ζάχος Χατζηφωτίου έτυχε να τρώει το μεσημέρι στο εστιατόριο “Βυζαντινό” και κάποιοι φουσκωτοί από την ασφάλεια του βασιλιά τον πρόσταξαν να μετακινηθεί. Ο Χατζηφωτίου αντέδρασε, αλλά ήταν μόνος του και κανένας από τους παρόντες Έλληνες αστυνομικούς δεν προσφέρθηκε να τον σώσει. Ξυλοκοπήθηκε, άσκησε μήνυση στην τότε κυβέρνηση, η οποία απορρίφθηκε παμψηφεί –το χρήμα υπερισχύει τώρα, πολλώ δε μάλλον τότε-, θέλοντας μάλιστα να επιστρέψει τα παράσημα που είχε πάρει στον Ελληνικό Στρατό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Από τότε έχω δει ιδίοις όμμασι τις υπερβολές αυτών των αποκαλούμενων «πριγκίπων» της Σαουδικής Αραβίας. Βάσει πρόσφατων στοιχείων, πρόκειται για περίπου 7.000 χοντρούς, αμόρφωτους, ανεπρόκοπους, που πάνε με πόρνες, πίνουν και αγοράζουν τα καλύτερα ξενοδοχεία μας, τα μεγαλύτερα γιοτ, τα ταχύτερα αεροσκάφη, προκειμένου να ασχολούνται με κάτι και να ψυχαγωγούνται.

Υπ’ όψιν ότι η συμπεριφορά στην ιδιωτική τους ζωή μοιάζει με παιδικό παιχνίδι σε σύγκριση με τις κρατικές πολιτικές που εφαρμόζονται στη Σαουδική Αραβία. Μόνο πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 87 δημόσιοι αποκεφαλισμοί, αναρίθμητες δημόσιες μαστιγώσεις – σε έναν μπλόγκερ, τον Raif Baddawi, πρόκειται να επιβληθούν 900 ακόμη μαστιγώσεις εκτός από τις 100 που υπέστη την περασμένη εβδομάδα, συν 10 χρόνια φυλάκισης, και όλα αυτά γιατί μέσω του μπλογκ του ζήτησε μια πιο «ανοιχτή» κοινωνία υπό τους Σαούντ.

Αυτό φαντάζει ασήμαντο συγκρινόμενο με το φρικτό τέλος που είχαν 15 μαθήτριες, καθώς η θρησκευτική αστυνομία δεν παρενέβη ώστε να διασωθούν από πυρκαγιά, επειδή δεν έφεραν ισλαμική περιβολή. Αποτεφρώθηκαν. Το ότι δεν επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν, να βγαίνουν από το σπίτι ασυνόδευτες και να επιλέγουν πάντα τους συζύγους τους ωχριούν σε σχέση με εκείνα που έχουν επιβάλει αυτοί οι καμηλιέρηδες στον υπόλοιπο κόσμο, ειδικώς δε στους Ευρωπαίους.

 Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο Αμπντάλα είχε πείσει τον George W. Bush ότι δεν πρέπει να επιρριφθεί ευθύνη στη Σαουδική Αραβία μόνο και μόνο επειδή έτυχε 16 από τους 20 συνωμότες να είναι υπήκοοι του…

Η φατρία των Σαούντ είναι ηθικώς υπόχρεη στους Σουνίτες, οι οποίοι ασκούν τεράστια επιρροή στη χώρα. Ως εκ τούτου, έχουν χρηματοδοτήσει τα χιλιάδες σχολεία των ακραιφνών Ισλαμιστών που είναι σπαρμένα σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο – τις λεγόμενες μαντράσες- σχολεία στα οποία διδάσκεται η ακραία (ουαχαμπιτική) εκδοχή του Ισλάμ, σύμφωνα με την οποία είναι μισητές όλες οι άλλες θρησκείες.

Από εκεί προέρχεται όλη η βία, χρηματοδοτούμενη από την ηγεμονεύουσα οικογένεια των Σαούντ ως αντάλλαγμα στην ατιμωρησία για τις ακολασίες και την τρυφηλή ζωή τους τόσο στη Σαουδική Αραβία όσο και στην Ευρώπη. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο προσφάτως αποθανών Αμπντάλα είχε πείσει τον George W. Bush ότι δεν πρέπει να επιρριφθεί ευθύνη στη Σαουδική Αραβία μόνο και μόνο επειδή έτυχε 16 από τους 20 συνωμότες να είναι Σαουδάραβες, αλλά ότι πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος ο Σαντάμ Χουσεΐν. Ο οποίος δεν έφερε καμία ευθύνη, τουλάχιστον σχετικά με την 11η Σεπτεμβρίου. Τρέχα, γύρευε…

Η συνέχεια είναι γνωστή. Εκατομμύρια έχουν εξοριστεί, εκατοντάδες χιλιάδες έχουν πεθάνει, το Ιράκ, η Συρία και η Λιβύη βρίσκονται σε πλήρες χάος. Παρ’ όλα αυτά, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, γιατί απεβίωσε ο κύριος χρηματοδότης της ισλαμικής τζιχάντ.

Μέχρι η βασιλική οικογένεια να αντικατασταθεί από πολιτισμένους ανθρώπους, οι οποίοι θα διασφαλίσουν ότι οι δολοφόνοι κληρικοί θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν τον τρόπο σκέψης του 6ου αι., θα συνεχίσουμε να «μαζεύουμε» βόμβες, αποκεφαλισμούς και χάος, όπως οι Ουαχαμπίτες κηρύσσουν εδώ και 600 χρόνια. Στο μεταξύ, ας διασκεδάζουμε με τους υποκριτές Βρετανούς που γέρνουν τα κεφάλια τους περίλυποι.

 

Διαβάστε ακόμα: Κωνσταντίνος Γκόφας – Πώς ανακάλυψα στις Άνδεις ότι θα μπορούσα να γίνω πολιτικός.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top