Αυτή τη στιγμή έχει προκαλέσει διχασμό στα αποδυτήρια, τα έβαλε ανοιχτά με παίκτες, τα έκανε μαντάρα σε αγωνιστικό επίπεδο (George Vitsaras / SOOC).

Yπάρχουν ναυάγια που σε τραβούν πριν καν ξεκινήσεις. Ξέρες που δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσεις. Τι είναι, άλλωστε, ο άνθρωπος αν όχι τα λάθη που ξέρει εξαρχής πως είναι λάθη, εντούτοις τα διαπράττει. Όπως έλεγε και ο Καβάφης: «Αυτό που μισώ, αυτό πράττω».

Η ΕΠΟ έκανε το δικό της. Καλά, υπάρχει σωρεία λαθών που έχει κάνει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια και, μάλλον, θα χρειαζόμασταν έναν ολόκληρο τόμο μόνο για την καταγραφή τους, όμως, στο θέμα της Εθνικής ομάδας έχει πιάσει πιάτο. Όταν έχεις για προπονητή τον Μίχαελ Σκίμπε και βλέπεις πως είναι επιτακτική ανάγκη να τον αλλάξεις, ωστόσο έχεις διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο προφίλ για το ποιος οφείλει να είναι ο εκλέκτορας, δεν φέρνεις τον Άγγελο Αναστασιάδη. Απλώς δεν το κάνεις.

Είμαστε μικρή χώρα, ξέρουμε ο ένας τον άλλον. Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν είναι χθεσινός. Σαφώς, αλλά δεν είναι και σημερινός. Αντιθέτως, έχουμε να κάνουμε με έναν προπονητή άλλης εποχής (κι άλλης «κοπής» αν θέλετε), του οποίου οι αναφορές του ανήκουν σε προηγούμενες φάσεις της ποδοσφαιρικής εξέλιξης. Έναν προπονητή που αν βγει στην πιάτσα να βρει δουλειά το πολύ να τον καλέσει κάποια ομάδα που θα βρίσκεται στον πυθμένα της βαθμολογίας. Κανένας πρόεδρος που έχει θέσει υψηλούς στόχους και έχει ρίξει ένα καράβι χρήματα σε μεταγραφές δεν θα έφερνε για καπετάνιο τον Αναστασιάδη. Θα έβρισκε βυθό πριν καν βγει στα ανοιχτά.

Νισάφι πια με την επίκληση στην Παναγιά και τους αγίους. Είναι και γραφικό και ανέξοδο και κουραστικό πλέον.

Οι φίλοι του λένε πως ο Άγγελος «βλέπει» γήπεδο, πως είναι προπονητής μπαρουτοκαπνισμένος και μέσα στον αγώνα κάνει «μαγικά». Ναι, κάποτε. Όχι πια. Εκτός και αν η προπονητική γητειά του κατασιγάστηκε με την Εθνική. Αυτό που δεν λένε οι φίλοι του, αν και το λένε με άλλο τρόπο, είναι ότι ο Αναστασιάδης είναι ένας δύσκολος άνθρωπος που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

Σηκώνει, όμως, ευαγγέλιο και μια ολόκληρη εκκλησία με εικόνες. Προς αποφυγή παρεξήγησης: καλά κάνει ο άνθρωπος και πιστεύει στο Θεό και την Ορθοδοξία. Ουδείς έχει το δικαίωμα να του πει τι θα πιστεύει και τι όχι. Ας το κρατάει, όμως, για τον εαυτό του. Νισάφι πια με την επίκληση στην Παναγιά και τους αγίους. Είναι και γραφικό και ανέξοδο και κουραστικό πλέον.

Αν ο προπονητής σου βγει λάθος, όλα θα πάνε λάθος. Είμαστε ακριβώς στον πυρήνα του δικού μας λάθους που έχει όνομα και επώνυμο. Λέγεται: Άγγελος Αναστασιάδης.

Και αν τέλος πάντων οι… άνω δυνάμεις μας αγαπούν τόσο πολύ γιατί δεν έστερξαν να μας βοηθήσουν σ΄αυτά τα ματς της Εθνικής που είχαν και τον αντιπρόσωπό τους στον πάγκο; Αμ δε. Ας είναι όσο θεούσα θέλει ο Αναστασιάδης, ας γίνει και πνευματικός, ας κάνει όσες επισκέψεις θέλει η ψυχή του στο Άγιο Όρος, για την προπονητική πλέον δεν κάνει. Ας το καταλάβει για να μην κουράζει και να μην κουράζεται, Υπήρξε καλός προπονητής (τίμιος πιο σωστά) πριν από μια δεκαετία, αλλά τώρα είναι ξεπερασμένος. Και σίγουρα δεν κάνει για την Εθνική.

Αυτή τη στιγμή έχει προκαλέσει διχασμό στα αποδυτήρια, τα έβαλε ανοιχτά με παίκτες, τα έκανε μαντάρα σε αγωνιστικό επίπεδο, έχασε τα αυγά και τα πασχάλια από τεχνικής άποψης και έσυρε την Εθνική στον πάτο της βαθμολογίας των προκριματικών του Euro. Η ευθύνη του ανήκει εξ ολοκλήρου. Οι Εθνικές ομάδες, επειδή ακριβώς δεν είναι «κανονικές» ομάδες, στηρίζονται πολύ στον προπονητή. Αυτός καθορίζει τη φυσιογνωμία και τη λογική που τις διέπουν. Αν ο προπονητής σου βγει λάθος, όλα θα πάνε λάθος. Είμαστε ακριβώς στον πυρήνα του δικού μας λάθους που έχει όνομα και επώνυμο. Λέγεται: Άγγελος Αναστασιάδης.

 

Διαβάστε τώρα: Αν δεν γουστάρεις τον Μέσι, δεν αγαπάς το ποδόσφαιρο. Τόσο απλά. 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top