Κάθισα και ξανάκουσα το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινοβραδινής εκπομπής το πρωί, μπας και ο ήλιος κάνει τα πράγματα λίγο πιο καθαρά, αλλά δεν σημείωσα καμία επιτυχία.

Περισσότερο μπερδεύτηκα με το ΦΠΑ, για τον οποίο θέλει να έχουμε τρεις συντελεστές λέει κι άλλους τρεις λέει, σε μια χώρα που οι μισοί λαμβάνουν περισσότερα τηλεφωνήματα από τις εισπρακτικές παρά από τη μάνα τους καθημερινά.

Σήμερα το πρωί, στη δουλειά, πάνω στο δεύτερο καφέ και τη δεύτερη ακρόαση των highlights της χθεσινής συνέντευξης Βαρουφάκη, το Facebook, σε μια ξαφνική έκλαμψη αλγοριθμικής σοφίας, μου “σέρβιρε” μια διαφήμιση στο newsfeed μου, για ένα application που λέγεται “SupportGirls”. Σύμφωνα με την περιγραφή που διάβασα στο AppStore της Apple, η εφαρμογή διευκολύνει τη γνωριμία “νέων και φιλόδοξων” γυναικών που να είναι πρόθυμες να “ξεχάσουν αισθήματα και σεμνοτυφίες” με “αληθινούς άντρες που είναι διατεθειμένοι να τις υποστηρίξουν (οικονομικά) στην πραγματοποίηση των ονείρων τους, για να διασκεδάζουν, να ταξιδέψουν, να βρουν εργασία και να γεμίσουν χρώμα και χαρά τη ζωή τους”.

Έτριβα τα κουρασμένα μάτια μου πρωινιάτικο μπροστά στην καινοτομία της ανεύρεσης πλούσιου χορηγού που σε απαλλάσσει από την κατάρα του ξυπνητηριού, τις ανησυχίες για τα φορολογικά, τη δουλειά, τα παπούτσια που θα αγοράσεις αν σου περισσέψουν λεφτά, αφού πληρώσεις τους λογαριασμούς και την υποχρέωση να ακούσεις όλη τη συνέντευξη Βαρουφάκη – μια υποχρέωση άμεσα συνδεδεμένη με τους δικούς μου λογαριασμούς και το δικό μου ξυπνητήρι.

Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει: Χθες το βράδυ, στις 11.30 ακριβώς, αντί να πίνω Negroni με τους πλούσιους χορηγούς του application, θυσίασα τον ύπνο μου για να καταλάβω τι ακριβώς σκέφτεται και πράττει ο Υπουργός Οικονομικών, άρα η κυβέρνηση, σχετικά με τη διαπραγμάτευση, τη συμφωνία που επί τόσους μήνες περιμένουμε. Κι αυτό σε μια αναμονή που έχει καταστρέψει την Οικονομία, αλλά με τη λογική της δημιουργικής καταστροφής, πράγμα που είναι είναι μια ενδιαφέρουσα “επένδυση για το μέλλον”, για να χρησιμοποιήσω την άποψη του Γιάνη μας.

Αχ, βρε Γιάνη! Αχ! Κάθισα και ξανάκουσα το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής εκπομπής το πρωί, μπας και ο ήλιος κάνει τα πράγματα λίγο πιο καθαρά, αλλά δεν σημείωσα καμία επιτυχία. Μπορεί να φταίει που εγώ είμαι χαζή και κουρασμένη, αλλά περισσότερα έμαθα για τις προσωπικές σχέσεις του Γιάνη με τον Στουρνάρα (“Έχουμε φάει ψωμί κι αλάτι”), με τον Ντράγκι (“Με πήρε ο Μάριο τηλέφωνο, στο κινητό μου”), με τον Σόιμπλε (“Συζητάμε με εγκαρδιότητα”) και με τον Τσακαλώτο (“Είμαστε αυτοκόλλητοι”). Απόρησα σαν βλαχάκι από την τραχανοπλαγιά με το ποιοι και τι είναι επιτέλους αυτοί οι “bitcoiners” που λέει ο Γιάνης ότι τον έχουν κάτι σαν celebrity παγκόσμιου βεληνεκούς.

Απόρησα σαν βλαχάκι από την τραχανοπλαγιά με το ποιοι και τι είναι επιτέλους αυτοί οι “bitcoiners” που λέει ο Γιάνης ότι τον έχουν κάτι σαν celebrity παγκόσμιου βεληνεκούς.

Περισσότερο μπερδεύτηκα με το ΦΠΑ, για τον οποίο θέλει να έχουμε τρεις συντελεστές λέει κι άλλους τρεις λέει, ανάλογα με το αν θα πληρώνεις μετρητά ή με πιστωτική, σε μια χώρα που οι μισοί λαμβάνουν περισσότερα τηλεφωνήματα από τις εισπρακτικές παρά από τη μάνα τους καθημερινά.

Έσκισα τον Σουν Τζου κι ότι εγχειρίδιο διαπραγμάτευσης έχει γραφτεί ποτέ με την αποκάλυψη ότι “ρήξη δεν θέλουμε και δεν είμαστε έτοιμοι για ρήξη, αλλά θα λέμε ότι είμαστε έτοιμοι για ρήξη, παρότι οι άλλοι ξέρουν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ρήξη, για να μην έχουμε ρήξη, γιατί αποκλείουμε τη ρήξη, αλλά διατηρούμε ως ιδέα τη ρήξη”.

Κούναγα το κεφάλι μου, να δω αν κάνει τίποτα γκλιν-γκλον εκεί μέσα, όταν άκουσα πως δεν είναι σπουδαίο πράγμα μια χρεωκοπία εντός Ευρωζώνης, γιατί και το PSI ήταν πιστωτικό γεγονός, παρότι ήταν απολύτως ελεγχόμενο και συντονισμένο (“Ελεγχόμενη, πφφφφ, αυτοί είναι ευφημισμοί”, είπε ο γκουρού). Λεπτομέρειες.

Και με κείνη τη διαρροή του “προσχεδίου Γιουνκέρ”, το οποίο δεν το έχει ξαναματαδεί ούτε η Κομισιόν ούτε ο Γιάνης ούτε το Μαξίμου; Αυτό που χάρηκαν όλοι κι ανακοίνωναν χθες πως είναι το κείμενο της συμφωνίας παρά το γεγονός πως, αν κάτσεις και κάνεις τις προσθαφαιρέσεις, κάπως δεν βγαίνουν τα νούμερα κι οι αριθμοί; Και με το ΔΝΤ; Τι γίνεται με το ΔΝΤ, κύριε; Με κείνο το κακό ΔΝΤ που έχει τα περισσότερα χρηματάκια να μας δώσει, αλλά μας έχει βαρεθεί; Με τα εργασιακά; Το ασφαλιστικό; Πώς βγαίνουν κι ανακοινώνουν συμφωνία, όταν σ’ αυτές τις κόκκινες γραμμές δεν έχει βρεθεί ακόμα σύγκλιση;

Και πάλι ότι ψειρίζω τις λεπτομέρειες θα μου πουν. Αλλά κάτι δεν βγάζει νόημα στο αφήγημα. Έμαθα κι άλλα πράγματα για την περσόνα “Γιάνης”, αλλά τις απορίες που είχα για κείνη τη συμφωνία, αυτή που υποτίθεται πως προχωράει, δεν τις έλυσα. Το πήρα απόφαση και έκλεισα το βίντεο με τη συνέντευξη και η μέρα συνεχίστηκε κανονικά, με δουλειά, άθροισμα υποχρεώσεων ως το τέλος του μήνα, σκέψεις για ΕΝΦΙΑ και τέλος επιτηδεύματος, τα οποία πρέπει να συνυπολογιστούν πριν από τον προγραμματισμό αδειών και διακοπών κι όλων αυτών που σκέφτεσαι χωρίς να το θες, αφού έχεις ακούσει μια ώρα να λένε τις θεωρίες τους για την Οικονομία.

Αυτός ο τύπος που έφτιαξε το app “SupportGirls” είναι πολύ έξυπνος, πάντως. Είναι αλήθεια πως σήμερα νιώθω πως χρειάζομαι λίγη υποστήριξη, γαμώτο! Είναι εκείνη η σεμνοτυφία και τα αισθήματα, και εκείνα τα συνθήματα περί αξιοπρέπειας στα οποία κολλάω, όμως, γαμώ τη λαϊκή ψυχή μου μέσα!

 

Διαβάστε ακόμα: Ο θεσμικός σνομπισμός και το «σιγκαρίλο» του υπουργού.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top