ΥπουργειοΕξωτερικών-flickr-3

Φωτογραφία: Υπουργείο Εξωτερικών/flickr

Ωραία! H αναχώρηση Δημήτρη Αβραμόπουλου για το υπέροχο περιθώριο που αποτελεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (και μάλιστα για έναν Αβραμόπουλο…), δίνει την ευκαιρία ανασχηματισμού της – πολλαπλά αμήχανης – Κυβέρνησης Σαμαρά/Βενιζέλου.

Με δεδομένη την «εύκολη» δυνατότητα ανάληψης του Υπουργείου Άμυνας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό – διάβολε, τo έκανε και ένας Καραμανλής (Κωνσταντίνος) και ένας Παπανδρέου (Ανδρέας)! – είναι χαρακτηριστικό του πόσο αμήχανο είναι το σημερινό κυβερνητικό σχήμα από το ότι άνθισαν τα σενάρια πληρέστερων αλλαγών.

Τι για υπουργοποίηση Αρβανιτόπουλου ή Μιχελάκη ακούσαμε, τι για στραταίους ή ναυάρχους (Φραγκούλη Φράγκο ή Τάκη Χηνοφώτη)…

Τι για υπουργοποίηση – αποκατάσταση Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ή Γιάννη Μιχελάκη ακούσαμε (η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία κάποια στιγμή είχε «τρέξει» ως πρόταση καταλλαγής, φρόντισε να απομακρύνει εαυτήν τελευταίως με την κατάθεση «δυναμικής» τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ), τι για στραταίους ή ναυάρχους (Φραγκούλη Φράγκο ή Τάκη Χηνοφώτη)!

Κυρίως, όμως, αναδύθηκαν οι ευχές ή οι εύκολες προσδοκίες για απομάκρυνση των «άβολων» του προηγούμενων ανασχηματισμού: Αργύρης Ντινόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Τζέρρυ Γιακουμάτος, Γιώργος Καρασμάνης. Ή, ακόμη, για «σφιχτότερο» οικονομικό επιτελείο, καθώς ο Νίκος Δένδιας θεωρείται ότι αυτονομείται μάλλον παρά υπουργεύει στο Ανάπτυξης (άρα… το Αμύνης θα ήταν μια χαρά εξορία).

Πρόκειται για λάθος προσέγγιση, από τις συνηθισμένες ημών των Μέσων Ενημέρωσης: Περισσότερο παρά ποτέ, δεν είναι ανασχηματισμός εκείνο που χρειάζεται στη φάση αυτή η Κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι να αποκτήσει (ή, μάλλον, να αποκτούσε, καθώς είναι απίθανο να το πράξει!) τη βούληση λειτουργικού σχηματισμού Κυβέρνησης. Δηλαδή διαμόρφωσης ενός κυβερνητικού σχήματος με βούληση διακυβέρνησης και όχι με προσπάθεια να περάσει ο χρόνος…

 

Διαβάστε ακόμα: Tα μνημόνια, οι αγορές και το άθλημα του τένις. 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top