Δεν είναι μόνο που κάνει τα αντίθετα από όλα όσα έλεγε, αλλά τα κάνει και με το χειρότερο δυνατό τρόπο, προκαλώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα. (Φωτογραφία από τον χρήστη του Flickr GUE/NGL)

Άχου, χαρούλες στον Νετανιάχου!

Πριν εφτά καλοκαίρια είχε έρθει εδώ ως πρωθυπουργός του Ισραήλ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Μπήζνες-ας-γιούζουαλ ήταν το αντικείμενο. Τότε πρωθυπουργός ήταν ο Παπανδρέου, οι δουλειές έγιναν όπως έπρεπε και το (όποιο) ντηλ επικυρώθηκε συμβολικά με μια χειραψία. Προχτές πάλι ήρθε ο Νετανιάχου ως πρωθυπουργός του Ισραήλ και δικός μας ήταν ο Τσίπρας, οι δουλειές έγιναν όπως έπρεπε και το (όποιο) ντηλ επικυρώθηκε ξανά με πάμπολλες θερμές χειραψίες.

Και λοιπόν, ποιο είναι το πρόβλημα; Σήμερα, κανένα. Τότε ήταν, που έκανε δηλώσεις ως κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο νυν υπουργός Σκουρλέτης χαρακτηρίζοντας «πρόκληση» την χειραψία εκείνη. Γιατί; Διότι στο πλαίσιο του κυρίαρχου (για το καθ’ ημάς «αριστερό» εθνικό ισλάμ) πάγιου ακροδεξιού αντισημιτισμού, λόγω της αντι-παλαιστινιακής πολιτικής του Ισραήλ, έπρεπε να αγνοηθούν τα εθνικά μας συμφέροντα που θέλουν να συμμαχούμε μαζί του. Και έπρεπε να αρνηθεί ο Παπανδρέου τέτοια χειραψία.

Σήμερα το Ισραήλ δεν έχει πάψει ποικιλοτρόπως να«βασανίζει τους νέγρους», συγγνώμη, τους Παλαιστίνιους. Γιατί, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας έδωσε τόσο πρόθυμες χειραψίες στον Νετανιάχου; «Πρόδωσε» την αντισημιτική ακροδεξιά/«αριστερά» ομολογία, που απορρέει από τον πάγιο Αντιδυτικισμό μας; Ναι. Και έκανε απλώς αυτό που ακριβώς κατηγορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν εφτά χρόνια. Και το έκανε γιατί έτσι έπρεπε να κάνει, όπως είχε ορθώς κάνει και ο Παπανδρέου.

Μιθριδατισμένοι στα Τσίπρεια Ψεύδη

Παρομοίως έβριζε τον Βενιζέλο για το PSI, του οποίου τώρα υπηρετεί τυφλά τη λογική. Όλους τους προηγούμενους τους έβριζε, γιατί έκαναν όσα έκαναν. Αυτά ακριβώς κάνει κι αυτός ο ίδιος τώρα. «Και λοιπόν;», θα ξαναπείτε. «Σιγά το πράγμα, τώρα έχουμε τόσο μιθριδατιστεί στα Τσίπρεια Ψεύδη, που δεν μας μέλλει. Μάθαμε πλέον πόσο κυνικά ψεύτρα είναι η εξουσία. Απλώς, τον Τσίπρα τον φέραμε για να κάνει όσα ακριβώς κάνει».

Όχι! Λέτε ψέματα. Τον φέρατε «για να κάνει έστω και το 50% από τα πάμπολλα που υποσχέθηκε», αλλά εκείνος ούτε το 0,5% έκανε. Αντιθέτως έκανε και κάνει όλα τα αντίθετα από όλα όσα έλεγε ότι θα κάνει. Και αυτό είναι πρωτοφανής συσσώρευση τόσων πολλών ψεμάτων σε τόσο λίγο χρόνο, που κανένας Έλληνας δεν μπορεί να μην συνδέσει αιτιοκρατικά με όλα τα δεινά που υφιστάμεθα εσχάτως.

Η απερινόητη φορομπηξία εφεξής αναμένεται πλέον μόνιμα να υποαποδίδει… Άρα και δημοσιονομικά τζάμπα αισιοδοξεί η κυβέρνηση.

Όποιος κι αν κυβερνά το ίδιο είναι;

Αλλά υπάρχει και το χειρότερο. Το μείζον πρόβλημα είναι ότι ακόμα και αυτά τα αντίθετα που κάνει, τα κάνει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και αδιαλείπτως προκαλεί τόσο πολλές καταστροφές σε τόσο μικρό χρόνο. Γι’ αυτό δεν ευσταθεί (ουδέποτε ευσταθούσε) η ανόητη άποψη ισαποστάκικη άποψη ότι όποιος και αν είναι στην εξουσία, τα ίδια θα είναι υποχρεωμένος να κάνει.

Γιατί, στον βαθμό που καινούργια λοκομοτίβα δεν εμφανίζεται να σύρει το εθνικό τραίνο προς την άμεση εθνική μεταρρυθμιστική ανασυγκρότηση, ψάχνουμε να βρούμε κάποια λιγότερο επικίνδυνη σακαράκα από την τωρινή (που επαγγέλθηκε το «νέο» και ξεγέννησε τα ύστερα του κόζμου…).

Και είναι ολοφάνερο αυτό που περιγράφαμε πρόσφαταΑντιπολίτευση: το Πλυντήριο της Δημοκρατίας»). Καθαρμένα πλέον τα παλιά κυβερνητικά κόμματα, δηλαδή, βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τα «καινούργια» του Αντιμνημονιακού Ανεξυριζαυγιτισμού, που έχουν ενσωματώσει όσα Κακά εκβλήθηκαν επί Αγανάκτησης από το Κουτί της Πανδώρας…

Ναι, Πειραματόζωο η Ελλάδα! Τίνος, όμως;

Κατηγορούσε τους εξωτερικούς «εχθρούς» ως αιτία του κακού, ο κ. Τσίπρας, σπέρνοντας/περνώντας την Πολιτική Μόδα της Θεωρίας του «Πειραματόζωου που λεγότανε Ελλάδα» σε όλους τους μοδάτους κοπαδούς που ασμένως την ρουφήξανε.

Τελικά, όμως, τώρα αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα ότι αυτός και οι ξελιγωμένοι εξουσιαστές/φίλοι του ήταν που πειραματίζονταν ασελγούντες στο εθνικό σώμα. Από άγνοια/αμηχανία/ιδεοληψία τα πειράματά τους κατέστρεφαν ό, τι άγγιζε η τσαπατσουλιά τους.

Στήριζαν δε επικοινωνιακά το εγχείρημα στο απίστευτο παραμυθοπρόταγμα «τουλάχιστον αυτοί διαπραγματεύονται!», το οποίο με τη σειρά του θεμελίωσε το σχεδόν τριετές «Αντάρτικο Χρόνου» και τις εξ αυτού προϊούσες ανυπολόγιστες καταστροφές.


Διαβάστε ακόμα: Η Πολιτική ως Μόδα και οι κορρεκτίλες της


Εναλλακτική λύση επειγόντως

Οπότε, επί του ίδιου οδικού χάρτη, αλλιώς θα μας οδηγήσει μια σακαράκα διαλυμένη και αλλιώς οι παλιές σακαράκες που ανακαινίσθηκαν υπό τις μνημονιακές πιέσεις. Άλλως ειπείν, αυτή η κυβέρνηση (έχοντας τώρα μάλιστα καθαρίσει την βρόμικη δουλειά της νομοθέτησης, έστω και με τον άθλιο τρόπο της, των πρώην-νυν-και-επόμενων τρομακτικών μέτρων που απέφερε η ίδια ανικανότητα και η κατασπατάληση χρόνου), πρέπει να φύγει άμεσα.

Μια ακόμα μικρή μόνο ένδειξη αποτελεί η σημερινή εμπλοκή της σωτήριας/αναμενόμενης «δόσης» λόγω ΤΑΙΠΕΔ Γενικώς, αυτά που πρέπει να γίνουν τώρα, νέο αποξαρχής ασφαλιστικό που θα υπερβεί τις κατρουγέλειες τσαπατσουλιές, εκσυγχρονισμός του εργασιακού πλαισίου αλλά και της Δικαιοσύνης και εμφύσηση επενδυτικού κλίματος, είναι ενέργειες δομικά ξένες προς τις ιδεοληψίες τους.

Οι κυβερνητικοί συνεχίζουν να αποδομούν/εξαερώνουν την εκπαίδευση, πιστεύοντας ότι «αριστεία-είναι-ρετσινιά», «καρριέρα-είναι-χολέρα» και προωθώντας παντού κάθε άλλο θεώρημα απότοκο του δόγματος της ήσσονος προσπάθειας. Είναι δομικά αντιεπιχειρηματικοί.

Κάθε μέρα που περνάει είναι σωρευτικά καταστροφικότερη, αφού η απερινόητη φορομπηξία εφεξής αναμένεται πλέον μόνιμα να υποαποδίδει… Άρα και δημοσιονομικά τζάμπα αισιοδοξεί ο διαγγελματίας (περί-«δίκαιης-ανάπτυξης»-γέλια…) πρωθυπουργός, αλλά και σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας η στάχτη ουδέποτε θα βγάλει λουλούδια. Κάτι άλλο πρέπει να συμβεί.

Αύριο στις 8 το απόγευμα πάμε Σύνταγμα, ελπίζουμε σε χαμηλούς τόνους να υπάρξει ένα μαζικό χαλαρό συλλαλητήριο χωρίς λόγια/σαματάδες/φανφάρες με μοναδικό θέμα «Παραιτηθείτε!». (Φωτογραφία από τον χρήστη του Flickr George Ampartzidis)

Ηθικά Ερείπια αυτοί! Αντιδράμε εμείς;

Πρόσφατα, φιλολογίζων πρώην Συριζοϋπουργός ευλόγως απεκάλεσε «ηθικό ερείπιο» τον Τσοχατζόπουλο. Όμως, μια «Αρχαιο-Αθηναϊκού τύπου» πολιτική ανάλυση, θα έδειχνε ότι ηθικά ερείπια οφείλουν να αισθάνονται και όλοι όσοι με διάφορες πράξεις και παραλείψεις, ζημιώνουν τον «Δήμο». Όπως αυτοί καλή ώρα, που -σε φάση χρεωκοπίας- ακόμα και τώρα διογκώνουν το κράτος! Ασχέτως εάν από έλλειψη ευαισθησίας αδιαφόρως/ποσώς ανησυχούν…

Για όλους αυτούς τους λόγους, αύριο στις 8 το απόγευμα ο υπογράφων θα βρίσκεται στο Σύνταγμα, όπου ελπίζουμε σε χαμηλούς τόνους να υπάρξει ένα μαζικό χαλαρό συλλαλητήριο χωρίς λόγια/σαματάδες/φανφάρες με μοναδικό θέμα «Παραιτηθείτε!». Στόχος μας, δεν είναι η επαναβεβαίωση των Μενουμευρωπαϊκών μας αισθημάτων (τα οποία άλλωστε καθείς ετερόκλητος μουστερής και προσλαμβάνει/εκδηλώνει διαφορετικά, δημιουργώντας ενδεχόμενο ρίσκο αποτυχίας του συλλαλητηρίου)…

Αλλά το να μεταπεισθούν οι περισσότεροι κοψοχέρηδες, ιδιαιτέρως όσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και όλοι οι άνεργοι που πίστεψαν στα λεφτόδεντρα και στον γάιδαρο που πετάει. Να καταλάβουν ότι πρέπει να σταματήσουν τα ναρκωτικά και να εκδιώξουν τον φοβερότερο πολιτικό απατεώνα (μετά της κομπανίας του) που κυβέρνησε τον τόπο μεταπολεμικώς. Προκαταβολικά τους αφιερώνουμε το τόσο ταιριαστό σμυρνέϊκο της Ρόζας Εσκενάζυ «Να γιατί φουμάρω κοκαΐνη» (βρείτε και τους στίχους εδώ).

 

Διαβάστε ακόμα: Χρήμα κι εξουσία, τo ‘να αποζητεί τ’ άλλο και τ’ ανάπαλιν

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top