Σε απόσταση ανάσας χαμογελαστοί (George Vitsaras / SOOC).

Στο σούπερ μάρκετ δεν κολλάει, με το κλιματιστικό κολλάει. Στο αεροπλάνο δεν κολλάει, στις παραλίες κολλάει. Στο μετρό δεν κολλάει, με τρεις στο αυτοκίνητο κολλάει. Με 50 στην εκκλησία δεν κολλάει, με περισσότερους από τρεις σε ένα κατάστημα κολλάει. Ανάμεσα στα τόσα ενδιαφέροντα, φαιδρά και άκρως χιουμοριστικά που έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα στο Διαδίκτυο είναι κάποια από τα παραπάνω που δείχνουν πόσο αντιφατικές και ολίγον παράδοξες είναι οι πληροφορίες που λαμβάνουμε από τους ειδικούς για τον κορωνοϊό.

Ας προσθέσουμε και κάτι ακόμη που δείχνει να αποκτάει επίσημο χαρακτήρα: ούτε με Πρωτοψάλτη κολλούσε, αλλά ούτε και με Μπακογιάννη. Φαίνεται πως ο ιός έχει συγκεκριμένα «ενδιαφέροντα» και «προτιμήσεις». Στο κάτω κάτω ποιοι είμαστε εμείς που θα του πούμε πού θα πηγαίνει και πού όχι; Αδαείς πολίτες είμαστε που προσπαθούμε να προφυλαχθούμε με κάθε τρόπο από έναν άγνωστο εχθρό που ήρθε και μας κατσικώθηκε και δεν λέει να φύγει.

Ο δήμαρχος Αθηναιών υπέπεσε χθες σε δεύτερο λάθος. Να περιμένουμε και το τρίτο λίαν συντόμως;

Η χθεσινή (14/5) παράτα του δημάρχου Αθηναίων για τα εγκαίνια της νέας πλατείας Ομονοίας (άλλο πολύπαθο μέρος κι αυτό, αλλά δεν είναι της παρούσης) δείχνει πως οι πραγματικοί υπεύθυνοι της πόλης και του κράτους δεν σκέφτονται πάντα υπεύθυνα. Ο κόσμος που μαζεύτηκε στην εκδήλωση ήταν αρκετός, τα μέτρα προφύλαξης μηδαμινά. Ακόμη και η φωτογραφία που συνοδεύει το παρόν άρθρο δείχνει τον Κώστα Μπακογιάννη, έμπλεο χαράς και υπερηφάνειας, να στέκεται δίπλα δίπλα με φίλους και να φωτογραφίζεται με πλέριο χαμόγελο. Αν παρατηρήσουμε καλά τη φωτογραφία (καλά, δεν χρειάζεται να γίνει κανείς Σέρλοκ Χολμς για να δει το προφανές), η απόσταση που έχουν οι φωτογραφιζόμενοι είναι της… ανάσας. Να υποθέσουμε πως όλοι αυτοί σήμερα θα έχουν νοσήσει; Το απευχόμαστε, αλλά…

Υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά» σε όλες αυτές τις δημόσιες εκδηλώσεις που είτε φέρουν τη σφραγίδα ενός επίσημου φορέα είτε έχουν γίνει με την ομπρέλα του. Ο δήμαρχος Αθηναιών, εν προκειμένω, υπέπεσε χθες σε δεύτερο λάθος. Να περιμένουμε και το τρίτο λίαν συντόμως; Την πρώτη φορά έβγαλε την Άλκηστη Πρωτοψάλτη να περιδιαβεί τους δρόμους της Αθήνας για να τραγουδήσει. Ωραία ιδέα, αλλά η στάση στο Μαξίμου και ο συνωστισμός ήταν επιεικώς αχρείαστοι.

Δεν το περίμενε ο δήμαρχος πως θα μαζευόταν κόσμος στην Ομόνοια; (George Vitsaras / SOOC)

Χθες, ο κ. Μπακογιάννης θεώρησε πως είναι ο κατάλληλος χρόνος για να κάνει τη γιορτή του. Δεν βρέθηκε ένας συνεργάτης του να του πει ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει σχόλια; Ο ίδιος δεν το σκέφτηκε; Ο κ. Χαρδαλιάς που εμφανίζεται συχνά πυκνά ως ο πωλών τοις μετρητοίς τι έχει να πει για τα χθεσινά;

Όταν λες στον κόσμο πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα αργήσει και ότι, τέλος πάντων, πρέπει να γίνει με προσεκτικά βήματα και όχι με εξαλλοσύνες, οφείλεις εσύ, ο άρχοντας της πόλης, να τηρείς τους κανόνες ασφαλείας και να συναισθάνεσαι τον κίνδυνο που προκαλείς. Δεν γίνεται ο ιός να μπει στο πρίσμα του θεαθήναι. Δεν θα σου κάνει τη χάρη, διότι μας έχει αποδείξει πως δεν κάνει χάρες σε κανέναν και είναι ικανός να προσβάλλει πλούσιους και φτωχούς, ηγέτες κρατών και απλούς πολίτες.

Υπήρχαν βέβαια ανακοινώσεις από τα μικρόφωνα για τήρηση των αποστάσεων αλλά αυτές δεν… τηρήθηκαν και ούτε υπήρχε περίπτωση να τηρηθούν κι αυτό το γνωρίζει κι ένα μικρό παιδί.

Χθες δεν ήταν ο σωστός χρόνος ούτε αύριο θα είναι. Θα είχε καιρό ο κ. Μπακογιάννης να κάνει τα λαμπρά εγκαίνια της πλατείας που προφανώς οραματιζόταν.

Λίγη σύνεση δεν έβλαψε κανέναν και ειδικά νέους πολιτικούς που έχουν κάθε δικαίωμα να τοκίζουν στην εικόνα τους δημόσια έργα (για μελλοντική χρήση), αρκεί να το κάνουν στο σωστό χρόνο. Χθες δεν ήταν ο σωστός χρόνος ούτε αύριο θα είναι. Θα είχε καιρό ο κ. Μπακογιάννης να κάνει τα λαμπρά εγκαίνια της πλατείας που προφανώς οραματιζόταν. Δεν χάλασε και ο κόσμος αν χθες περνούσε στα βουβά το όλο θέμα. Ετσι ο δήμαρχος θα έδειχνε εμπράκτως πως σέβεται τη δημόσια ασφάλεια και δεν την βάζει κάτω από την εικόνα του.

Εκτός και μας βεβαιώσει, με αποδείξεις, πως εκείνος θα μείνει απρόσβλητος από τον ιό. Ομοίως και όσοι τον πλησιάζουν και συγχρωτίζονται μαζί του. Αν ναι, τότε δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε την έλευση του εμβολίου. Βρήκαμε το φάρμακο εμείς στην Αθήνα και μπράβο μας.

 

Διαβάστε ακόμα: Covid-19, ήσουν θηλυκό και δεν το ξέραμε;

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top