Δέχομαι όλα τα λογικά, τα υπερβολικά ακόμα και τα παράλογα μέτρα ασφάλειας από την επίσκεψη Ομπάμα. Αλλά δεν δέχομαι να μην πάνε το παιδιά μου στο σχολείο για τρεις μέρες.

Δέχομαι όλα τα λογικά, τα υπερβολικά ακόμα και τα παράλογα μέτρα ασφάλειας από την επίσκεψη Ομπάμα. Αλλά πως να δεχτώ να μην πάνε το παιδιά στο σχολείο για τρεις μέρες; Φωτογραφία από το flickr του Barack Obama.

Αγαπητοί γονείς,

Με απόφαση του Δήμου Αθηναίων αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων του κέντρου της Αθήνας την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα γίνουν εξαιτίας της επίσκεψης του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Το σχολείο θα λειτουργήσει πάλι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου (Πέμπτη 17/11 επέτειος Πολυτεχνείου).

Με την παραπάνω ανακοίνωση, το σχολείο μας πληροφόρησε, λίγες ώρες πριν βάλουμε τα παιδιά για ύπνο, ότι το επόμενο πρωί, και το μεθεπόμενο, και για μια τρίτη ημέρα στη σειρά, οι μαθητές δεν θα έχουν σχολείο. Δεν χρειάζεται να είσαι γονιός για να καταλάβεις ότι δεν είναι απλό να «παρκάρεις» κάπου τα παιδιά σου για τρεις ημέρες στα καλά καθούμενα. Ειδικά όταν εργάζεσαι, όπως οι περισσότεροι 30ρηδες και 40ρηδες γονείς, σκληρά όλη μέρα.

Είναι εξοργιστικό το πως, η ευθυνόφοβη πολιτεία αντιμετωπίζει τα μαθητούδια της αρχαίας και κοσμοτραγουδισμένης και πολυπληθούς πόλεως των Αθηνών ως μπαλάκια. Και πετάει το μπαλάκι-παιδάκι στους γονείς, επειδή έρχεται στην Αθήνα ένας ξένος αξιωματούχος. Όχι ο οποιοσδήποτε, θα συμφωνήσω. Και θα δεχτώ, όπως νομίζω οι περισσότεροι, γονείς, πολίτες, άνθρωποι με κοινή λογική, να υπάρξουν ρυθμίσεις στο κυκλοφοριακό και μια εύλογη ταλαιπωρία για όσους κινούνται στις περιοχές από τις οποίες θα περάσει, τις ώρες που θα περάσει, ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα Μπαράκ Ομπάμα.

Όταν πηγαίνει ο Έλληνας αρχηγός κράτους στη Ουάσιγκτον τα παιδιά εκεί δεν πάνε σχολείο; Δεν νομίζω! Έχει μικρότερη αξία η ζωή και η ασφάλεια του ενός αρχηγού κράτους από τον άλλο;

Να  το χοντρύνουμε και λίγο; Δέχομαι να σφυρίζουν τα ελικόπτερα πάνω από το κεφάλι μου λες και είμαι κομπάρσος στο Independence Day. Δέχομαι να έχουν στραμμένα πάνω μου τα Sig Sauer SIG-556 ή όποιο δολοφονικό τουφέκι με διόπτρα έχουν οι ακροβολισμένοι hitmen στις ταράτσες. Δέχομαι να περάσω κάτω από ανιχνευτή μετάλλων σαν αψίδα του Μαραθωνίου για να διασχίσω την Ηρώδου Αττικού πεζός. Δέχομαι να μου ανοίξει την τσάντα ένας 19χρονος ειδικός φρουρός που βαριέται τη ζωή του. Και 100 μέτρα πιο κάτω να μου πουν δεν περνάς και να γυρίσω πίσω.

Δέχομαι όλα τα λογικά, τα υπερβολικά ακόμα και τα παράλογα μέτρα ασφάλειας. Αλλά δεν δέχομαι να μην πάνε το παιδιά μου στο σχολείο για τρεις μέρες. Να μην μάθουν ιστορία, γεωγραφία, να μη διαβάσουν λογοτεχνία, να μην παίξουν με τους φίλους τους στην αυλή, επειδή έρχεται οποιοσδήποτε σε μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα το έτος 2016 μετά Χριστόν.

Με ποιο δικαίωμα βασανίζετε τους γονείς κύριε Δήμαρχε, κύριοι Υπουργοί Παιδείας και Δημόσιας Τάξης; Απαίτησε το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών να μείνουν κλειστά τα σχολεία στην Αθήνα; Προφανώς όχι (και τόσο το χειρότερο για εσάς αν ποτέ το απαιτούσε κι εσείς το δεχόσασταν). Προφανώς, απαιτούν μέτρα ασφάλειας που θα εμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στο κέντρο, θα πείτε. Αυτό είναι δικό σας πρόβλημα, είναι δική σας ευθύνη. It’s your job, για να σας το πω στα Ομπαμέζικα. Όταν πηγαίνει ο Έλληνας αρχηγός κράτους στη Ουάσιγκτον τα Ουασιγκτονόπουλα δεν πάνε σχολείο; Έχει μικρότερη αξία η ζωή και η ασφάλεια του ενός αρχηγού κράτους από τον άλλο;

Αυτός είναι ο ορισμός της μπανανίας: Όχι να συνάπτεις δάνεια με λιγότερο ή περισσότερο δεσμευτικούς όρους αποπληρωμής. Αλλά να μην μπορείς να εγγυηθείς ότι τα παιδιά σου θα πάνε κάθε μέρα στο σχολειό.

ΥΓ1.: Το μέτρο ισχύει για όλα τα σχολεία του κέντρου, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών. (Update: Φαίνεται ότι ορισμένα ιδιωτικά του στενού κέντρου λειτουργούν). Η Σχολή ΧΙΛΛ για παράδειγμα όπου φοιτούν τα παιδιά του πρωθυπουργού θα είναι και αυτή κλειστή τρεις ημέρες, και ας έχει ο μπαμπάς πολλή δουλειά για να μπορέσει να τα κρατήσει να παίξουν και να κάνουν τα μαθήματά τους στο Μαξίμου. Όσο για τα χαμένα δίδακτρα, δεν αναμένεται να τα καλύψει η Αμερικανική Πρεσβεία.

ΥΓ2.: Ούτε λόγος βέβαια για μεταφορά της αργίας του Πολυτεχνείου την 15η ή τη 16η Νοεμβρίου. Γιατί κύριοι του Υπουργείου Παιδείας και κύριοι της ΟΛΜΕ; Από σεβασμό στη μνήμη του αντιδικτατορικού κινήματος; Τις γιορτές της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου όπως και την Πρωτομαγιά ξέρετε να τις μεταφέρετε όταν πέφτουν Σαββατοκύριακα. Εκεί όμως δεν τρίζουν τα κόκαλα του Κολοκοτρώνη και του Μαρδοχαίου Φριζή, έτσι δεν είναι;

 

Διαβάστε ακόμα: Θέλετε κύριε πρωθυπουργέ να απαλύνετε τη δυστυχία «με ένα νόμο και ένα άρθρο»;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top