Στον κινηματογράφο, οι σκηνές στην μπανιέρα επιτρέπουν, όπως και στη ζωγραφική, να ξεγυμνώσεις τα σώματα. (Φωτογραφία από την ταινία «Original Sin» | IMDb)

Ξέρετε ότι τη βρίσκω με τις αλλαγές των συμπεριφορών και το ιστορικό τους πλαίσιο. Οπότε λέω ν’ αρχίσω με τον κινηματογράφο. Στον κινηματογράφο, οι σκηνές στην μπανιέρα επιτρέπουν, όπως και στη ζωγραφική, να ξεγυμνώσεις τα σώματα. Σύμβολο του γυναικείου ερωτισμού κυρίως, αλλά επίσης και κάτι του τρυφερά τρωτού, οι σκηνές αυτές κατακλύζουν το σινεμά, ιδίως το αμερικανικό. Βέβαια, όχι πλέον σήμερα, όπου η πρόφαση του μπάνιου είναι πλέον μάλλον ως εκ περισσού.

Στο πλαίσιο, όμως, του Μεσοπολέμου και ως τη δεκαετία του ’60, τα πράγματα ήταν διαφορετικά: η ερωτική διάσταση που αναδυόταν ήταν πολύ πιο έντονη απ’ ό,τι στις μέρες μας, κυρίως εξαιτίας της λογοκρισίας. Κανείς δεν θα σκεφτόταν τότε να βάλει στην πόρτα του μπάνιου του πινακιδούλα που να λέει «Office», όπως έχω κάνει εγώ.

Οι μυθικές σκηνές του Χόλιγουντ έχουν συχνά να κάνουν με την μπανιέρα ή το ντους. Η Κλεοπάτρα-Ελίζαμπεθ Τέιλορ σαγηνεύει έτσι μαρτυρικά τον Μάρκο Αντώνιο και τον Καίσαρα. Ο Cecil B. DeMille ήταν ειδήμων σε τέτοιες σκηνές. Και φρόντιζε επίτηδες να είναι μπόλικες σε σειρά έργων του. Η πλάκα είναι ότι ταυτόχρονα συνεισέφερε επ’ ευκαιρία στην καθιέρωση μιας ηθικής της καθαριότητας σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι δεν ασχολούνταν ιδιαίτερα μ’ αυτή.

Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι από την ταινία Επτά χρόνια φαγούρας, όπου η Μέριλιν, κάτω από ένα πυκνό στρώμα αφρόλουτρου, χαϊδεύει με τα αβρά ποδοδάχτυλά της τη βρύση που ο υδραυλικός επιχειρεί να φτιάξει.

Η λίστα των χαύνων στάσεων στις χολιγουντιανές μπανιέρες μαρτυρά μια πραγματική λατρεία τόσο για την κρυμμένη γύμνια κάτω απ’ το αφρόλουτρο όσο και για την ίδια την τουαλέτα και τα αξεσουάρ της. Κάτω από τα πέπλα, η αναφορά στα μπάνια της Αρχαιότητας προσφέρει λουκούλλεια παραδείγματα φαντασιώσεων, όπως π.χ. στον Καλιγούλα του Tinto Brass, που χόρτασαν ολόκληρες γενιές.

Η Marilyn Monroe από το φιλμ «7 years itch bath». (Φωτογραφία: IMDb)

Αλλά έχει και συνέχεια. Από τον Μπελμοντό του Γκοντάρ ως τη Βικτόρια Αμπρίλ του Αλμοδόβαρ κι απ’ το Η γειτονιά του δάσους του Μιγιαζάκι ως το Σάρκα και αίμα του Βερχόβεν, κάνοντας μια στάση στο χαμόγελο της Τζούλια Ρόμπερτς στο Pretty Woman. Συντηρητική αναφορά.

Εμένα, ωστόσο, η εικόνα που μου έχει μείνει είναι από την ταινία Επτά χρόνια φαγούρας του Μπίλι Γουάιλντερ (1955), όπου η Μέριλιν Μονρόε, κάτω από ένα πυκνό στρώμα αφρόλουτρου, χαϊδεύει με τα αβρά ποδοδάχτυλά της τη βρύση που ο υδραυλικός επιχειρεί να φτιάξει.

Πρακτικά ζητήματα

Όλ’ αυτά, οι ταινίες, οι ιστορίες των φίλων, η ανάγκη να σπάσει η μονοτονία, ακόμα και να διορθωθούν τα πράγματα άμα έχετε τσακωθεί, βάζει τη φαντασία να δουλέψει, ώστε να έρθετε πιο κοντά και να προσθέσετε μια πικάντικη νότα στη σχέση.

Εξάλλου πάει καιρός που το κρεβάτι έπαψε να αποτελεί το μοναδικό μέρος στο οποίο μπορείς ν’ αντλήσεις ευχαρίστηση. Υπάρχουν τα χαλιά, ο πάγκος της κουζίνας, τα αλσάκια και ό,τι άλλο μπορεί να επινοήσει η αστείρευτη δημιουργικότητά σας.

Οπότε γιατί όχι η μπανιέρα; Κι οι δυο σας γυμνοί, το αφρόλουτρο, η απαλότητα του σαπουνιού, το ζεστό νερό, οι ατμοί… σαν τη Μέρεντιθ και τον Ντέρεκ στο Grey’s Anatomy. Ιδανική κατάσταση για να ξεκινήσετε μια φιλοσοφική συζήτηση περί της μοναδικότητας του όντος ή να διαβάσετε την εφημερίδα σας, κατά προτίμηση σε σχήμα ταμπλόιντ (η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δεν είναι αδιάβροχη).

Ναι, αξίζει τον κόπο να φτιάξετε ατμόσφαιρα, αλλά οι φράουλες και τα ροδοπέταλα είναι υπερβολή. (Φωτογραφία από την ταινία «American Beauty» | IMDb)

Εσείς, όμως, είσαστε ρομαντικός τύπος. Οπότε πρώτη σας δουλειά είναι να ετοιμάσετε το χώρο καταλλήλως. Όπερ σημαίνει αρωματισμένα κεριά, απαλή μουσική (Σοπέν κατά προτίμηση, για άγνωστους λόγους), χαμηλός φωτισμός, σαμπάνια ή εναλλακτικά κανέναν μπάφο για χαλάρωση. Τις φράουλες τις θεωρώ υπερβολή, όπως και τα ροδοπέταλα.

Ιδανικά η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι στους 37ο C, φίσκα στο αφρόλουτρο, αλλά όχι ίσαμε με πάνω γεμάτη, γιατί με δυο κορμιά μέσα συν τους παφλασμούς με την ενδεχόμενη αλλαγή του κλίματος το μπάνιο θα γίνει μούτι, το νερό θα φτάσει στο παρκέ του σαλονιού και θα μουσκέψει το χαλί. Κι αυτό είναι κάτι που δεν θέλετε. Το θέλετε;

Τώρα μπορείτε ν’ αρχίσετε τα προκαταρκτικά, με χάδια, φιλιά, στοματικό σεξ και παιχνίδια με το ντους σε διαφορετική θερμοκρασία. Συν κάνα sex toy που μπορεί να είναι πολύ ερεθιστικό (προτιμητέος ο στεγανός δονητής-παπάκι, γιατί τα άλλα με τις μπαταρίες χαλάνε στο νερό). Κατά τον τρόπο αυτό, έχει δημιουργηθεί μια αισθησιακή ατμόσφαιρα, τα δυο κορμιά κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο γίνονται ένα, εκφράζοντας τον έρωτά τους.

Εν γένει, η μπανιέρα θέτει ορισμένα όρια ως προς τις στάσεις που μπορείτε υιοθετήσετε. Η καλύτερη λύση είναι να ξεκινήσετε με τη σύντροφό σας καθισμένη από πάνω και να τελειώσετε στα όρθια την επαφή

Αν δεν κρατιέστε και θέλετε να προχωρήσετε, έχετε υπ’ όψιν σας ότι το σεξ στην μπανιέρα κρύβει κινδύνους μεγαλύτερους απ’ ό,τι στο ντους και δεν είναι και τόσο βολικό, εκτός κι αν έχετε δώσει ένα σκασμό λεφτά για μια μπανιέρα για τέσσερις ή που να μοιάζει με κείνη της Μπάρμπι. Διαφορετικά, και παρά τις λύσεις που θα σας προτείνω, θα βρεθείτε μ’ ένα ρουμπινέ καρφωμένο στη σπονδυλική σας στήλη και τα πόδια του ενός να συνθλίβουν τα πόδια του άλλου.

Ένα άλλο θέμα είναι αυτό των μέτρων προστασίας, ιδίως αν πρόκειται για νέα φιλενάδα ή κάποια που δεν λαμβάνει μέτρα αντισύλληψης. Στις περιπτώσεις αυτές, το πράγμα περιπλέκεται, γιατί το λατέξ δεν τα πάει καλά με το νερό και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το προφυλακτικό να σκιστεί ή να γλιστρήσει.

Η Κλεοπάτρα-Ελίζαμπεθ Τέιλορ σαγηνεύει μαρτυρικά τον Μάρκο Αντώνιο και τον Καίσαρα. (Φωτογραφία: YouTube)

Επίσης, σημειώστε ότι, όσο κι αν η θερμοκρασία έχει ανέβει στα ύψη, η ύγρανση του κόλπου μειώνεται πολύ γρήγορα σε επαφή με το υδάτινο στοιχείο. Οπότε, η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα λιπαντικό ανθεκτικό στο νερό, πράγμα που θα σας κάνει τη ζωή ευκολότερη.

Εν γένει, η μπανιέρα θέτει ορισμένα όρια ως προς τις στάσεις που μπορείτε υιοθετήσετε. Η καλύτερη λύση είναι να ξεκινήσετε με τη σύντροφό σας καθισμένη από πάνω και να τελειώσετε στα όρθια την επαφή, πράγμα το οποίο επιτρέπει και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Για να μη ρισκάρετε να σπάσετε κάνα πόδι, ένα αντιολισθητικό χαλάκι του ντους είναι ό,τι πρέπει. Η ιεραποστολική στάση είναι επίσης δυνατή, αρκεί να μην ξεχάσετε το κεφάλι της κάτω απ’ το νερό. Άλλη λύση το «κουταλάκι», αρκεί η σύντροφός σας να διαθέτει γερούς προσαγωγούς, ώστε να κρατάει το ένα πόδι έξω, στο χείλος της μπανιέρας.

Πάντως, το ασφαλέστερο είναι να ολοκληρώσετε την προσέγγισή σας συνετά στην κρεβατοκάμαρά σας, γιατί την επόμενη φορά που θα θελήσετε να εξιλεωθείτε θα σας ζητήσει κάνα διαμαντένιο δαχτυλίδι.

 

Διαβάστε ακόμα: 6 ιδέες για να γίνουν πιο πικάντικα τα ερωτικά παιχνίδια σας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top